Ce a determinat Franta sa isi schimbe pozitia si sa sustina aderarea Romaniei la Schengen? In ce faza sunt acum relatiile bilaterale, dupa raceala de acum doi ani? Ce noutati ar putea aduce relatiei Romania-Franta un alt presedinte al Frantei? Ambasadorul francez, Philippe Gustin, a discutat online cu cititorii
Franta sprijina Romania in aderarea la Schengen, informa un comunicat al Ministerului de Interne in urma unei intalniri la care a participat si noul ambasador francez la Bucuresti, Philippe Gustin. Este o schimbare de pozitie intr-o relatie care, dupa o raceala considerabila in urma cu doi ani, pare sa se incalzeasca din nou. Vor exista noutati in relatia bilaterala, daca Nicolas Sarkozy va pierde alegerile si va fi un alt ocupant la Elysee? Ambasadorul Frantei, Philippe Gustin, a discutat online cu cititorii HotNews.ro
- Puneti intrebari prin formularul de comentarii de la finalul textului
- Nota redactiei: Pentru a pastra coerenta si relevanta discutiei, nu vom valida comentariile care nu se refera la temele anuntate, care nu contin intrebari sau care constau in atacuri la persoana.
E.S. Philippe Gustin se afla la primul sau mandat ca ambasador, insa are o experienta vasta in administratie, lucrand in 8 administratii succesive. Ultima sa functie, inainte de mandatul de ambasador in Romania, a fost aceea de director de cabinet al ministrului Educatiei din Franta. De-a lungul anilor, a ocupat functii de director de cabinet sau consilier al ministrilor Economiei, Agriculturii si Pescuitului, de Interne.
Ambasadorul Frantei a lucrat indeaproape cu actuala sefa a FMI, Christine Lagarde.
A fost atasat cultural la Ambasada Frantei din Viena in perioada 1995-1997, director al biroului de cooperare ligvistica, educationala si universitara, iar in 1988-1994 a fost director adjunct de cursuri la Institutul Francez din Budapesta.