Sari direct la conținut

Musat & Asociatii este casa de avocatura care va oferi consultanta in procesul de vanzare a 15 % din actiunile Transelectrica

HotNews.ro

Casa de avocatura Musat & Asociatii a fost desemnata de Oficiul Participatiilor Statului in Privatizari si Industrie (OPSPI) sa asigure consultanta juridica pe tot parcursul procesului de selectare si contractare a intermediarului pentru oferta secundara de vanzare a 15% din actiunile Transelectrica, se arata intr-un comunicat al casei de avocatura. Potrivit acesteia, vanzarea celor 15% din actiunile Transelectrica este una dintre cele mai mari tranzactii care se va desfasura in acest an pe Bursa de Valori Bucuresti.

  • „In perioda urmatoare vom pregati caietul de sarcini si vom lansa licitatia pentru selectarea casei de brokeraj care va intermedia vanzarea la Bursa de Valori Bucuresti pachetului de actiuni. Asistenta juridica va presupune in fazele ulterioare negocierea contractului de intermediere, structurarea tranzactiei si asistenta pe tot parcursul procesului de vanzare”, a spus Miruna Suciu, Partner si co-head al departamentelor de energie si piete de capital.

Casa de avocatura a mai fost implicata in tranzactii pe piata de capital, printre cele mai recente aflandu-se oferta publica de preluare derulata de Rompetrol Group pentru Rompetrol Rafinare, preluarea si delistarea Bere Azuga de catre SABMiller sau asistarea Sanofi-Aventis cu privire la oferta

de preluare pe piata locala a Zentiva.

De asemenea, s-a mai ocupat si de privatizarea Electrica Muntenia Sud, restructurarea datoriilor Termoelectrica, in valoare de 1,2 miliarde de euro, asistarea Enel in proiectul de constructie a reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, evaluat la 4 miliarde de euro, precum si in proiectul brownfield de modernizare a termocentralei de 800 de MW situata in Braila, cu investitii estimate la peste un miliard de euro. Musat & Asociatii ofera de asemenea asistenta juridica Ministerului Economiei si Hidroelectrica in proiectul de constructie a Hidrocentralei de la Tarnita-Lapusesti, cu o investitie estimata de 1,3 miliarde de euro, proiect care a primit recent avizul de oportunitate de la Consiliul Judetean Cluj.

Guvernul a aprobat, in vara anului trecut, vanzarea unor pachete de actiuni detinute de statul roman la companiile Petrom, Transgaz, Transelectrica si Romgaz. De la Petrom statul vinde 9,84% din actiuni, ramanand cu un pachet de 10,8%, iar astfel isi va mentine „statutul de actionar semnificativ” la compania petroliera controlata de grupul austiac OMV. De asemenea, de la Transgaz si Transelectrica statul vinde cate 15% din actiuni, dar ramane actionar majoritar. Totodata, Guvernul a decis listarea actiunilor Romgaz, prin vanzarea unui pachet de 15%.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro