Sari direct la conținut

Utile: Si barbatii mimeaza orgasmul; Meserii de viitor; Sforaitul distruge creierul

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Campanie de testare gratuita a bolilor de plamani. Senzatia de sufocare, oboseala cronica, „topirea” muschilor si scaderea capacitatii de munca, pana la degradare continua, acestea sunt efectele bolii „ascunse” a plamanilor, bronhopneumopatia obstructiva cronica. Desi nu foarte cunoscuta, BPOC afecteaza oficial 210 milioane de persoane la nivel mondial si un milion de romani. Trei milioane de bolnavi mor anual din cauza acestei boli si se preconizeaza ca va ajunge in urmatorii zece ani a treia cauza de deces in lume. Deoarece actioneaza din umbra, bronhopneumopatia obstructiva cronica este depistata mai ales in faza avansata, cand calitatea vietii individului scade considerabil, bolnavii intampinand dificultati atunci cand urca trepetele, cand se plimba, se imbraca sau vorbesc. Pana la aceasta faza, jumatate dintre bolnavi nu sunt insa diagnosticati, informeaza EVZ.

Treburile casnice, o placere pentru femei. Aproximativ 70% din femei spun ca le face placere sa stearga praful, sa spele vasele si rufele, dar si sa dea cu aspiratorul sau cu mopul, arata un studiu realizat pe 25.000 de femei din Marea Britanie, citat de „The Daily Mail”. Totodata, rezultatele studiului arata ca sotiile secolului al XXI-lea au mai multe in comun decat ar crede cu cele din anii ’50. „Cele care au mai multa grija de casa si-au gasit modele in acea perioada”, spune cercetatorul Michelle Strutton. In ciuda statutului schimbat – femeile lucreaza acum si reusesc sa-si intretina financiar familia -, in majoritatea gospodariilor din Marea Britanie tot ele se ocupa si de treburile casei. Mai bine de jumatate dintre ele spun ca aceasta sarcina cade tot pe umerii lor, in ciuda atributiilor pe care le au la locul de munca. Iar daca peste 30% din barbati recunosc ca altcineva se ocupa de curatenie, doar 10% din femei pot spune acelasi lucru. Treburile casnice le dau satisfactie in special femeilor mai in varsta, pensionarele declarand ca timpul pe care il acorda ingrijirii casei are valoare sentimentala, precizeaza Adevarul.

Lipsa de concentrare ii face pe oameni sa fie tristi. Oamenii petrec aproape jumatate din timp imaginandu-si ca fac altceva decat activitatea pe care o desfasoara la momentul respectiv, iar aceasta lipsa de concentrare ii face sa fie tristi, potrivit unui studiu american. „Spiritul uman este un spirit distrat, iar un spirit distrat este un spirit trist”, spun psihologii Matthew Killingsworth si Daniel Gilbert, de la prestigioasa Universitate Harvard. „A putea sa te gandesti la ceva care nu are loc cu adevarat este o abilitate cognitiva ce are un cost emotional”, spun acestia. Studiul lor a fost realizat in randul a 2.250 de oameni, dintre care 74% erau americani, toti participantii fiind posesori de aparate iPhone. Gratie unei aplicatii a acestor aparate, participantii erau contactati in anumite momente, la intamplare, si intrebati ce activitate si ce stare de spirit aveau si, totodata, daca se gandeau la altceva decat la ceea ce faceau si daca gandurile respective erau placute, neplacute sau neutre, anunta Romania libera.

Si barbatii mimeaza orgasmul! Tot mai multi barbati aleg sa mimeze orgasmul in timpul actului sexual. Acest lucru se intampla deoarece unii domni sufera de intarzierea ejacularii. Aceasta afectiune se manifesta prin intarzierea orgasmului masculin sau chiar lipsa lui. Chiar daca pare ciudat, barbatii se plang de acest lucru si de multe ori sufera depresii din cauza acestei boli, care este tot mai des intalnita. Un studiu recent efectuat pe 4.500 de barbati din intreaga lume, a demonstrat ca 30% dintre repondentii lui au fost nevoiti sa-si mimeze orgasmul cel putin o data, scrie Cancan.

Meserii de viitor. Multe dintre ocupatiile care vor fi la moda in urmatorii ani sunt deja prezente pe piata. Industrii precum cea IT&online, domeniul medical-farmaceutic si serviciile ofera profesii sigure pentru angajatii viitorului, conditia fiind ca acestia sa aiba specializari de nisa. Mare parte dintre absolventii de liceu se orienteaza in prezent nu doar catre ceea ce le place, ci si catre ce „merge”, intelegand prin expresia „meserie de viitor” si un loc de munca sigur, unde sa-si poata valorifica abilitatile, sa invete lucrand, dar si sa fie recompensati pe masura. Mihai, elev in ultimul an la un liceu din Bucuresti, este de parere ca de viitor sunt toate domeniile, „cu conditia sa fii foarte bun in ceea ce faci”. „Daca ajungi un medic sau un avocat prost, vei trai mai rau decat un cizmar sau un zugrav bun”, spune el. Totusi, exista anumite ocupatii care castiga teren. Specialistii din resurse umane sunt de parere ca industria online este una dintre cele emergente din Romania si va avea cel mai mare ritm de crestere in urmatorii ani, scrie Adevarul.

Sforaitul distruge creierul. Oamenii de stiinta italieni sustin ca sforaitul cronic in timpul noptii genereaza modificari distructive la nivel cerebral, prin reducerea cantitatii de materie cenusie si diminuarea considerabila a facultatilor mintale, potrivit unui studiu publicat in ultimul numar al revistei American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine. O astfel de descoperire a fost facuta de o echipa de cercetatori de la Institutul San Raffaele din Milano. Cercetatorii au comparat un grup de persoane care sufera de sforait cronic cu unele care nu sufera de o asemenea disfunctie. In cursul studiului, oamenii de stiinta italieni au examinat atat anatomia creierului subiectilor, cat si abilitatile mintale, inclusiv memoria, atentia, perspicacitatea, gandirea abstracta. Drept urmare, in cazul persoanelor care sforaie in somn s-a descoperit o lipsa semnificativa de materie cenusie, in special in acele zone ale creierului responsabile de gandire abstracta si rezolvarea diferitelor probleme, informeaza Romania libera.

Cum isi scuza femeile cheltuielile. „Era la reduceri” este scuza cel mai des folosita de femei pentru a-si justifica in fata partenerilor de cuplu o sesiune de cumparaturi costisitoare. Opt din zece britanice au recunoscut ca au folosit aceasta scuza, arata un studiu realizat online. Cercetatorii au constatat ca trei din patru femei incearca sa-si apere cumparaturile pentru ca se simt vinovate, stiind ca, de fapt, nu si le permit. Studiul arata si ca, in medie, britanicele cheltuiesc cu aproape 60 de euro pe luna mai mult decat ar trebui, anunta Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro