Sari direct la conținut

Investitorii vor doua turnuri si un mall in Capitala. Primele proiecte majore in ultimele 12 luni

HotNews.ro
Turnul din Tineretului, Foto: Hotnews
Turnul din Tineretului, Foto: Hotnews

Dupa aproape un an si jumatate in care la Comisia Tehnica de Urbanism de la Primaria Capitalei, forul care avizeaza cele mai importante proiecte din Bucuresti, au venit numai proiecte mici, in aceasta saptamina au fost prezentate spre avizare doua turnuri si un mall.

Turn de 17 etaje langa liceul Gheorghe Sincai

Unul dintre turnuri, o cladire de 17 etaje, se afla vizavi de Parcul Tineretului, pe Calea Serban Voda. Turnul face parte dintr-un ansamblu de cladiri cu inaltime mai mica. In ansamblu vor exista locuinte, birouri si galerii comerciale. Terenul are o suprafata de circa 8000 mp, iar in zona este prevazuta, prin Planul Urbanistic General, construirea unei cladiri de peste 45 de metri.

Zona in care va fi amplasat turnul din Tineretului:

Investitorul este firma Urim Investments, iar proiectantul este Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”. Membrii Comisiei au declarat ca sunt de acord cu amplasarea unei cladiri inalte in zona, dar inca nu au avizat proiectul, cerand proiectantilor sa mai studieze amplasarea cladirii.

22 de etaje intr-o zona fara utilitati

Al doilea turn, un imobil de circa 22 de etaje, se afla pe strada Sabareni, intr-o zona fara utilitati si cu locuinte joase. Terenul are o suprafata de circa 5.000 mp, iar investitorul este Mavi Trans International. Si acest proiect va reveni la Comisie.

Zona Sabareni:

Mall langa stadionul National

Cel mai mare proiect prezentat este un centru comercial alcatuit dintr-un mall, un supermarket si o mega parcare. Acesta este amplasat pe terenul fostei intreprinderi Electroaparataj, intre Soseaua Pantelimon si bulevardul Pierre de Coubertin. Centrul comercial va aduce in zona circa 3500 de automobile. Nici pentru acest proiect membrii comisiei nu si-au dat inca girul.

Presedintele Comisiei Tehnice de Urbanism, Sorin Gabrea, spune ca aparitia unor astfel de proiecte mamut nu inseamna neaparat iesirea din criza: “Cred ca multi investitori profita de preturile mici de pe piata de proiectare, afectata de criza, si de aceea fac acum aceste proiecte. De asemenenea, este o perioada foarte buna sa obtii aprobarile pentru ca nimeni nu construieste si astfel se castiga timp. Astfel de proiecte vor incepe sa se construiasca abia in 2011-2012. Abia atunci vom putea spune ca am inceput sa iesim din criza”.​

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro