Sari direct la conținut

Utile: Satisfactia depinde de motivul pentru care facem sex; Cum gasiti echilibrul intre viata profesionala si cea intima; Usa medicului se va deschide doar cu cardul de sanatate;

HotNews.ro
utile, Foto: Colaj foto
utile, Foto: Colaj foto

Cum gasiti echilibrul intre viata profesionala si cea intima. Organizati-va mai bine cu ajutorul unui calendar electronic, nu primiti mailuri de serviciu pe telefonul personal si fixati-va o ora de plecare de la birou. Balanta multor tineri din Romania se inclina mai degraba in favoarea vietii profesionale decat a celei personale, iar criza a accentuat aceasta tendinta, dupa cum au observat psihologii care lucreaza in cabinetele de psihoterapie. „Intalnim tot mai multi clienti cu sindrom de epuizare fizica, mentala, cu dureri, care au o cauza psihica si stari de anxietate. Sunt multi oameni care spun ca nu mai functioneaza bine in cuplu si in familie din cauza serviciului”, descrie situatia psihologul Anda Pacurar, de la Institutul de Psihologie Adleriana si Psihoterapie. Astfel de momente grele apar mai ales la inceput de drum, o data cu schimbarea slujbei, avansarea in cariera sau implicarea in proiecte noi, informeaza Romania libera.

Banca de celule stem pentru romani si unguri. Pentru parintii din vestul Romaniei, dar si pentru cei din Serbia sau Ungaria, s-a deschis o noua banca unde pot fi stocate celule din cordonul ombilic. Banatenii, dar si parinti din Serbia si Ungaria pot alege sa pastreze celulele stem prelevate din cordonul ombilical al copiilor lor, la Timisoara, intr-una din cele mai moderne banci de profil europene, care este totodata cea mai dotata din regiune. Stem Cells Bank, inaugurata ieri, functioneaza in cadrul Spitalului Athena din Timisoara, cea mai moderna investitie medicala in domeniul obstetricii si ginecologiei din oras. Spre deosebire de bancile de celule deschise in anii trecuti, unde este conservat sangele din cordonul ombilical in totalitatea lui, la Timisoara se aplica cea mai noua tehnologie in domeniu, care presupune procesarea sangelui si conservarea doar a celulelor sangvine folositoare ulterior, relateaza evz.ro.

O treime dintre femei sufera din cauza tocurilor. Peste trei milioane de femei au primit ingrijiri medicale sau au ajuns la spital din cauza tocurilor inalte pe care le-au purtat, arata o cercetare facuta recent in Marea Britanie. Studiul, realizat la nivel national pe femei cu varste intre 18 si 65 de ani, a scos la iveala faptul ca 89% din reprezentantele sexului frumos admit ca li s-a intamplat ca serile lor in oras sa fie compromise din cauza unor pantofi cu toc deloc confortabili. Numai ca 60% din acestea incearca sa zambeasca si sa poarte in continuare respectiva pereche de incaltaminte, mai ales daca a fost admirata de cei din jur. Modul in care arata pare sa fie mai important decat sanatatea pentru o cincime dintre femei, avand in vedere ca aceasta este proportia celor care au ajuns sa sufere o intindere de ligament sau o luxatie din cauza pasiunii pentru tocuri, scrie Adevarul.

Galbenusul de ou – mai nociv decat fast-foodul. Galbenusul de ou poate fi extrem de nociv pentru sanatate, mai ales pentru persoanele care au un nivel crescut al colesterolului. Potrivit oamenilor de stiinta canadieni, galbenusul este mai periculos decat preparatele de tip fast-food. Cercetatorii sustin ca un galbenus de ou contine intre 215 si 275 miligrame de colesterol, in functie de marimea oului, in timp ce produsele fast-food au un continut de pana la 150 miligrame de colesterol la suta de grame. Studiul, foarte controversat in randul oamenilor de stiinta canadieni, a fost autorizat de catre David Spence (Universitatea Western Ontario), David Jenkins (Spitalul „Sf. Michael” din Toronto), experti in studierea infarctului miocardic, si de catre Jean Davignon, un reputat expert in dinamica colesterolului, precieaza Gandul.

Satisfactia depinde de motivul pentru care facem sex. Satisfactia sexuala este perceputa de multi prin prisma numarului de orgasme si a timpului petrecut in pat. Un studiu publicat de LiveScience arata insa ca motivele pentru care o persoana se implica intr-un act sexual pot influenta starea de multumire de la final. Cercetarea arata ca atat femeile, cat si barbatii sunt mai multumiti atunci cand fac sex din dragoste decat atunci cand o fac pentru a obtine bunuri materiale sau o functie importanta. Cele mai multe studii asupra functiei sexuale si a satisfactiei se concentreaza pe excitare si pe orgasm, spune cercetatorul Kyle Stephenson, de la Universitatea Texas din Austin, SUA. Dar, adauga el, oamenii fac sex din diferite motive, nu numai pentru placerea fizica. „Am vrut sa vedem care sunt motivele in cazul oamenilor multumiti de viata lor sexuala”, spune cercetatorul, citat de Adevarul.

Usa medicului se va deschide doar cu cardul de sanatate. De la 1 ianuarie, romanii vor putea merge la medic doar cu cardul national de sanatate, un document cu cip care va arata de ce boli sufera pacientul, ce grupa sanguina are, ce RH si daca asiguratul este sau nu de acord cu donarea de organe, arata un proiect de ordonanta de urgenta al Ministerului Sanatatii (MS). Pe card vor fi trecute datele de identitate ale asiguratului, codul numeric personal, codul de asigurat, data expirarii cardului, numarul de identificare a cardului, precum si dovada achitarii contributiei la asigurarile sociale de sanatate. Asiguratii vor putea obtine cardul doar contra cost, iar in lipsa lui nu se vor putea prezenta la medic. „Vom avea un aparat legat la calculatoarele noastre si asa vom putea valida cardurile”, a precizat doctorul Rodica Tanasescu, presedinta Asociatiei Medicilor de Familie din Bucuresti, mentionand insa ca nu are toate datele privind implementarea cardului. Fata de cardul european de sanatate care asigura gratuit asistenta medicala de urgenta in tarile membre UE, cardul national va putea fi folosit doar in tara si va reprezenta dovada ca asiguratii isi platesc contributiile de sanatate la stat. In plus, cardul va monitoriza toate serviciile medicale de care a beneficiat un pacient (vizite la medic, retete primite, medicamente, interventii in spital), scrie Romania libera.

Lista alimentelor de care trebuie sa te feresti atunci cand esti racit. Piperul, dulciurile, alcoolul, cafeaua si ceaiul trebuie evitate atunci cand ne confruntam cu o viroza respiratorie, sustin medicii. Cand acuzam dureri de cap, febra, dureri in gat sau nas infundat trebuie sa evitam anumite alimente, sustin specialistii. gandul iti prezinta lista celor de care trebuie sa te feresti. Astfel, condimentele iuti, precum piperul, mustarul iute, hreanul trebuie mancate in cantitati moderate. Potrivit medicilor, desi sunt considerate decongestionante nazale, favorizand drenajul mucozitatilor, aceste condimente pot provoca iritatii ale mucoaselor, ingreunand vindecarea, anunta Gandul.

42% dintre americani vor fi obezi pana in 2050. Statisticile sunt sumbre pentru americani: in urmatorii 40 de ani, aproape jumatate din populatie va deveni obeza, trendul urmand sa se schimbe abia atunci. In prezent, rata obezitatii in SUA este de 34%, alti 34% fiind supraponderali, conform HealthDay, iar statisticile arata ca numarul obezilor nu mai creste atat de repede ca pana acum. Totusi, se estimeaza ca riscul unui om sanatos de a deveni obez creste cu 2% anual. Din pacate, insa, o teorie ce castiga tot mai mult teren in America este aceea ca fiecare persoana obeza pe care cineva o cunoaste ii creste riscul de a deveni, la randul sau, obeza cu 0,4%. Cu cat mai multe astfel de cunostinte, cu atat mai mare primejdia instalarii obezitatii, potrivit Romania libera.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro