TVR sublicentiaza sau renunta la competitii sportive mari pentru a reduce din pierderi
Comitetul Director al TVR a aprobat, joi, inceperea negocierilor pentru sublicentierea unor competitii sportive pentru care detine drepturile, cu scopul sa acopere deficitul, scrie Paginademedia.ro. Negocierile vor viza inclusiv Jocurile Olimpice din 2012, Mondialele de fotbal si competitiile de patinaj. Potrivit sursei citate, la alte competitii TVR a renuntat deja, dar postul va ramane cu Liga Campionilor, competitia sportiva care aduce cele mai mari pierderi la televiziunea publica.
Este citat, totodata, Andi Vilara, seful departamentului Sport al TVR, potrivit caruia contractul cu Federatia Romana de Rugby a fost reziliat la jumatatea derularii lui si „am renuntat la mai multe contracte traditionale la TVR: Campionatul Mondial de Atletism, campionatele mondiale de gimnastica, unele meciuri ale nationalei, refuzand sa intram in sarabanda cresterii preturilor generata de aparitia posturilor de nisa detinute de distribuitorii de servicii de telecomunicatii”.
Sursa precizeaza ca din informatiile sale „meciurile de la Mondialul din Africa de Sud au fost sublicentiate catre Romtelecom, care le-a difuzat pe Telesport”, avand in vedere ca atunci nu era inca lansat postul de sport al Romtelecom, Dolce Sport.
Andi Vilara pentru Paginademedia.ro:
- despre UEFA Champions League: „TVR a achitat sezonul 2009-2010 si a reesalonat platile pentru sezonul actual. Valoarea transelor, conform contractului, difera de la un sezon la altul.”
- „Inainte ca TVR sa inceapa sa transmita meciurile din Champions League, echipa TEAM (reprezentantul UEFA) a sosit la Bucuresti, pentru o prezentare tehnica a competitiei. Ei spuneau la vremea respectiva ca nicio televiziune – fie ea publica sau comerciala – nu are, de regula, un profit direct din difuzarea UCL.”
- despre meciul de box disputat de Lucian Bute: „Am fost acuzati ca nu am cumparat drepturile de difuzare a meciului de box profesionist dintre Lucian Bute si Jesse Brinkley, care ar fi costat 100.000 de euro, potrivit sumelor vehiculate in presa. Data fiind starea pietei de publicitate la ora actuala si presiunea contractelor incheiate in vremurile de crestere economica, esti de doua ori mai atent la costul de oportunitate decat altadata. In special cand e vorba de sporturi asa-zis „riscante” – un K.O. poate incheia in cateva minute o transmisiune scumpa.”