Utile: Sunt normale erectiile in copilarie?; Cum arata un Happy Meal dupa sase luni; Scleroza multipla, boala care lasa tinerii invalizi
Cum arata un Happy Meal dupa sase luni. Ce au in comun Vladimir Lenin, regele Tutankamon si meniul Happy Meal de la McDonald’s? O rezistenta neobisnuita la descompunere si biodegrabilitate, potrivit unui proiect citat de blogul de stiri „The Upshot”. Acesta este rezultatul unui experiment fotografic realizat de artista americana Sally Davies. Ea a cumparat un meniu de la McDonald’s in aprilie 2009 si l-a pastrat pana acum pentru a vedea cat de bine se pastreaza in timp. „Singura schimbare pe care am observat-o este ca a devenit tare ca piatra”, spune Davies intr-un interviu acordat ziarului Daily Mail. Din aprilie si pana acum, Davies a fotografiat in fiecare saptamana Happy Meal-ul si a postat pozele pe Flickr pentru a inregistra rezultatele experimentului sau. Toate pozele pot fi vazute pe http://www.flickr.com/photos/sallydavies/sets/72157624739645253/ Davies spune ca dupa prima zi mancarea nu mai avea nici un miros, iar cainii ei au incetat sa mai fie atrasi de locul in care se afla meniul Happy Meal. Si nici acum, dupa sase luni, mancarea nu a inceput sa mucegaiasca. Singurele modificari observate in acest timp au fost ca macarea pare din plastic atunci cand o atingi si are un luciu neobisnuit, informeaza Romania libera.
Sunt normale erectiile in copilarie? Copiii sunt fiinte sexuale inca de dinainte de a se naste. Iar dupa varsta de 3 ani, dar mai ales intre 8 si 13 ani, incep sa apara numeroase comportamente sexuale: atingerea si examinarea organelor genitale, masturbarea atunci cand este singur, imitarea unor situatii conjugale si discutiile despre sex cu prietenii. In aceasta perioada este normal pentru copil sa puna intrebari despre sexualitate, iar parintii ar trebui sa-i ofere raspunsuri de bun-simt, reale, dar fara sa intre in detalii. Trebuie evitate interdictiile brutale, deoarece acestea vor concentra si mai mult atentia asupra organelor genitale. Afirmatiile de genul „este rusine si urat” pot sa creeze viitorului adult o conceptie gresita despre sexualitate. Se poate deturna atentia copilului catre alte preocupari. Pentru problema maxilarului superior, va recomand sa consultati un medic ortodont, scrie Adevarul.
Afla ce afectiuni poate lua copilul tau de la scoala sau de la gradinita. Puiul tau s-a intors la scoala sau la gradinita? Este momentul sa fii cu ochii in patru, pentru a evita ca el sa se imbolnaveasca. Dr. Gianina Arsene, medic specialist in boli infectioase la Centrul GRAL Medical din Capitala, iti spune care sunt afectiunile contagioase pe care copiii le iau usor. Febra, rinoreea apoasa, tusea seaca, raguseala si problemele respiratorii sunt semne evidente ca piticul sau pitica ta a contractat o viroza respiratorie. Tratamentul vizeaza doar simptomele si sunt recomandate remedii speciale pentru copii. Hidratarea e esentiala, la fel ca si consumul de fructe, in special de citrice. Oricine, copil sau adult, se poate imbolnavi de hepatita A prin contactul direct cu o persoana infectata, prin maini murdare, folosirea in comun a paharelor, a veselei si a tacamurilor. Se recomanda o igiena exemplara sau vaccinarea contra virusului hepatic A, relateaza Libertatea.
Scleroza multipla, boala care lasa tinerii invalizi. Daca ne luam dupa statistici, scleroza multipla este o boala rara. Cu toate acestea, este intens studiata de specialisti. Motivul: este cea mai invalidanta boala a tinerilor. Ea debuteaza intre 20 si 40 de ani, adica in perioada cea mai activa a vietii. Multi dintre cei care aud pentru prima data de scleroza multipla (SM) o asociaza cu o problema mintala, pentru ca se gandesc la un om „sclerozat”. Este, intr-adevar, o boala care afecteaza sistemul nervos central, insa nu are legatura cu senilitatea. Scleroza multipla este cea mai invalidanta boala intalnita in randul tinerilor. Manifestarile ei variaza mult de la un caz la altul, la fel ca si ritmul de evolutie. Totul depinde de localizarea leziunilor cerebrale, mai exact de proximitatea fata de diversi centri din creier. Tulburarile de vorbire si de vedere (vedere incetosata sau dubla) sunt cele mai „blande” simptome. Problemele de coordonare si paraliziile mainilor si picioarelor, dar si incapacitatea de a controla sfincterele creeaza mari dificultati bolnavilor. In timp, pot sa apara si tulburari cognitive, potrivit Adevarul.
Legumele sunt ideale pentru diabet. Simptomele diabetului sunt usor de recunoscut: o senzatie permanenta de sete, urinari foarte dese, scadere in greutate, chiar daca persoana mananca foarte mult, si boli de piele. Persoanele trecute de 50 de ani, sedentare, amatoare de dulciuri multe si grasimi, sunt candidate ideale la diabetul de tip II. Pentru a nu se confrunta cu astfel de probleme, acestea trebuie sa-si schimbe rapid stilul de viata. Se recomanda sa faca exercitii fizice, sa aiba grija si sa manance de trei ori pe zi, dar portiile sa fie reduse cantitativ, sa renunte la grasimi, la bauturi racoritoare carbogazoase, la bauturi dulci, la alcool. Sunt admise: lapte – 200 ml/zi, dar nu foarte gras, paine si cartofi in cantitati mici, peste, branza de vaci, telemea degresata. Se pot consuma legume, precum varza, ardei, castraveti, informeaza Libertatea.
Pozitia corpului ne trezeste amintiri. Ti s-a intamplat sa-ti amintesti brusc de un eveniment important din viata ta? Acest lucru se intampla deoarece nu doar gustul, ci si pozitia corpului ne poate trezi amintiri. Cel putin asa sustin oamenii de stiinta americani care au observat ca anumite gesturi sau posturi corporale ne faciliteaza accesul la cele mai importante amintiri, precizeaza Adevarul.
De ce sunt despartirile dureroase. Te intrebi de ce unele persoane isi revin foarte greu dupa o deceptie in dragoste? Potrivit psihologului american Art Arno de la Universitatea „Stony Brook” din New York, iubirea adevarata actioneaza asupra creierului asemanator drogurilor, ceea ce duce, in timp, la dependenta. La cercetare au luat parte 15 voluntari, femei si barbati, care fusesera parasiti de parteneri in urma cu cateva luni, dar inca nu reusisera sa-si revina. Pentru a li se monitoriza activitatea creierului, voluntarii au fost conectati la aparate speciale, iar, ulterior, le-au fost aratate alternativ fotografii cu fostii parteneri sau imagini cu persoane straine. In momentul in care voluntarii au vazut fotografii cu fostii parteneri s-a observat o activitate mai intensa in doua regiuni din creier care, in mod obisnuit, se activeaza atunci cand urmeaza sa primim o rasplata care va genera placere, scrie Adevarul.