Sari direct la conținut

Prelungirea programului Sibex a adus o crestere de circa 25% a volumului

HotNews.ro

La mijlocul saptamanii, sedinta de tranzactionare de la Bursa din Sibiu a fost una cu doua parti distincte de evolutie a cotatiilor si cu o volatilitate de nivel mediu, se arata intr-un comunicat al Sibex. Sesiunea a debutat in mod optimist, cu cresteri care s-au extins asupra intregii piete, pe fondul influentei de pe plan extern si mai ales a bursei americane care a marcat marti a patra zi de crestere consecutiva. Traseul „verde” a fost insa curmat in jurul orei 15:00 cand cotatiile au intrat pe o panta descendenta, ajungand rapid pe teritoriu negativ.

Pe fondul acestor miscari, lichiditatea pietei a fost una in ton cu evolutia din ultima vreme, participantii fiind in continuare mai degraba prudenti.

La ora 17:15 se puteau observa circa 4500 contracte cu o valoare de 10,2 milioane lei. La aceste totaluri urmeza sa se adauge si contractele respectiv valoarea rezultate in urma tranzactiilor efectuate in intervalul orar 17:15-19:00, cand piata Sibex este in continuare deschisa.

De altfel, efectele prelungirii programului au fost unele benefice, dupa primele doua sedinte de la data intrarii in vigoare, putandu-se observa o crestere de circa 25% a volumului.

„Intensitatea cu care se tranzactionaeza dupa ora 17:15 se datoreaza in principal posibilitatii de a specula in paralel cu evolutia NYSE, influenta acesteia fiind puternica atat asupra derivatelor pe Dow Jones in lei de la Sibex, cat si asupra altor produse”, a observat un broker.

Pe fondul schimbarilor de directie inregistrate, participantii au fost angrenati in special in strategii speculative cu simbolurile DESIF5 si DEDJIA_RON, care au facut sedinta interesanta, ele fiind cele mai tranzactionate. DESIF5 a ramas in continuare cel mai tranzactionat produs, la ora 17:15, volumul de transfer situandu-se la aproape 4000 de contracte. Conform datelor de la ora 17:15, pentru scadenta septembrie, cea mai lichida, speculatorii au beneficiat de un culoar de 455 de puncte, cumparatorii si vanzatorii impartind momentele favorabile ale sesiunii.

De pe segmentul financiar a mai atras atentia aprecierea spectaculoasa de 7,8% a DESIF2 martie 2011, dar pe fondul unui volum redus, precum si cea de 6,7% a DESIF3 septembrie 2010, dar de asemenea pe fondul unui volum redus.

In zona indicilor, contractele la termen pe Dow Jones Industrial Average au evoluat la randul lor mixt, la ora 17:15, observandu-se scaderi. Numarul contractelor DEDJIA_RON era de aproape 500.

Raportat la evolutia euro, lipsa de volatilitate s-a reflectat in rulajul redus. Cotatia euro pentru finalul anului se situa la 4,4 lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro