Sari direct la conținut

3 destinații de top din România pentru o vacanță de Paște memorabilă / Mai aproape – cu Cardul Turist de la Sodexo

Smile Media
Destinații de top din România pentru vacanța de Paște, Foto: Freepik
Destinații de top din România pentru vacanța de Paște, Foto: Freepik

​Vacanța de Paște este o ocazie perfectă pentru o excursie alături de familie sau prieteni. Nu este nevoie să pleci prea departe pentru a te bucura de o călătorie reușită și de priveliști spectaculoase – România este o țară plină de diversitate, cu multe locuri speciale de explorat. Fie că visezi la o vacanță relaxantă într-o stațiune balneoclimaterică, o drumeție la munte sau o vizită la mare, iată câteva dintre destinațiile de top pentru o vacanță de Paște de neuitat.

1. Bucovina

Sărbătorile Pascale sunt un moment perfect pentru a vizita Bucovina, o regiune cu o cultură creștină profundă. Cu ale ei mănăstiri unice, sate pitorești și peisaje impresionante, Bucovina are multe de oferit pentru turiștii iubitori de istorie, natură sau tradiții.

Pe lângă celebrele mănăstiri Voroneț, Moldovița, Sucevița, Putna și Humor, merită să vizitezi câteva muzee locale deosebite. La Muzeul Satului Bucovinean, aflat în aer liber pe un teren de peste 6ha, poți explora peste 30 de case tradiționale din lemn, ateliere meșteșugărești, construcții comunitare și alte structuri care se regăseau în satul tradițional bucovinean.

Muzeul Oului din Vama, singurul muzeu de acest fel din România, reunește peste 11.000 de ouă încondeiate, atât din Bucovina, cât și din 82 de țări din întreaga lume. Aici poți admira complexitatea, frumusețea și diversitatea acestui meșteșug, regăsit pe toate continentele.

Dacă apreciezi complexitatea decorațiunilor tradiționale, te vei bucura de experiența plimbatului pe uliță în comuna Ciocănești. Aceasta are peste 600 de case pictate cu motive tradiționale bucovinene, fiind considerată un muzeu în aer liber.

Pentru o plimbare inedită, poți opta pentru o călătorie cu Mocănița Moldovița. Călătoria pornește din Moldovița și durează 3 ore, dus-întors, purtându-te prin mijlocul naturii, printre sate liniștite și dealuri domoale.

Iubitorii de drumeții se pot aventura până în vârful Munților Rarău, sau se pot opri la Cheile Moara Dracului, printre cele mai spectaculoase chei din România. Nu rata o plimbare prin Tinovul Mare, cea mai mare rezervație de turbă din România, cu o suprafață de peste 600ha. Rezervația naturală este străbătută de un pod de lemn de pe care poți admira vegetația deosebită care s-a format în timp în această zonă umedă.

2. Moieciu de Sus

Aflat la o altitudine de 1000 de metri, între Munții Piatra Craiului și Munții Bucegi, satul Moieciu de Sus este unul dintre cele mai frumoase locuri din care poți admira lanțurile muntoase înconjurătoare.

Este o alegere perfectă pentru o vacanță revigorantă la munte, înconjurat de dealuri împădurite și munți impunători. În plus, în zonă te poți delecta cu delicioasele produse locale, cum ar fi cașul și pastrama de oaie.

Pentru o incursiune în trecutul medieval al regiunii, Castelul Bran și Cetatea Râșnov sunt în apropiere. Iar dacă vrei să petreci timp în natură, opțiunile sunt numeroase: o panoramă care îți taie respirația la Cheile Grădiștei, o plimbare cu priveliști memorabile prin satul Măgura, o excursie pe unul dintre cei mai frumoși munți ai României, Piatra Craiului, sau o vizită la Peștera Liliecilor.

3. Băile Tușnad

Renumită pentru calitatea apelor care izvorăsc în această regiune, Băile Tușnad nu este doar un loc bun pentru băi și tratamente, ci și un punct de pornire pentru multe aventuri prin natură și plimbări prin sate secuiești.

De la Băile Tușnad poți ajunge cu ușurință la Lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România, înconjurat de păduri dese care se reflectă în apele sale. La scurtă distanță de el se află mai puțin cunoscutul Tinov Mohoș, o zonă umedă fascinantă, cu plante din era glaciară, care poate fi vizitat printr-un tur ghidat.

Vei înțelege mai bine istoria stațiunii dacă vizitezi Muzeul Apei Minerale din Tușnad, unde vei afla mai multe informații despre bogăția de izvoare din zonă și impactul pe care acestea le-au avut asupra așezării.

La puţin peste o oră depărtare se află Complexul Geologic de la Racoș, un loc aparte unde te vei simți ca în altă lume, pășind prin Vulcanul Stins, admirând Coloanele de Bazalt sau Lacul de Smarald.

Mai aproape de cele mai frumoase locuri din România, cu Cardul Turist

Dacă încă nu ți-ai făcut planurile de vacanță, poți vizita cu ușurință toate aceste locuri din România, precum și multe altele, cu cardul de vacanță Turist de la Sodexo. Rețeaua vastă de parteneri din întreaga țară îți oferă acces la cele mai căutate, accesibile și apreciate destinații, pe care le găseşti în aplicaţia MySodexo. Acolo vei vedea și toate promoțiile disponibile oferite împreună cu partenerii Sodexo.

Poți explora ofertele de vacanță pe sodexo.ro/vacante, iar întregul proces de căutare şi rezervare este ușor și rapid. Plata cu cardul Turist se poate face direct în locaţie. În plus, la fiecare vacanță efectuată până la 31 iulie 2023, Sodexo va oferi 10 eur către Asociația MagiCAMP pentru susţinerea proiectului “MagicTICKET – Vacanțe pentru familii încercate”, dedicat familiilor în care există un copil care se confruntă cu o boală gravă și care au fost separate din cauza lungilor perioade de spitalizare. Mai multe detalii despre regulamentul campaniei gasiţi aici.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro