Sari direct la conținut

Se deschide primul târg de iarnă din țară: Târgul „Poveste de Crăciun”

Se deschide primul târg de iarnă din țară: Târgul „Poveste de Crăciun”
Târgul „Poveste de Crăciun”

Vineri se deschide primul târg de iarnă din capitală și din țară. Începând cu 15 noiembrie, Opera Comică pentru Copii invită publicul la ediția a IX-a a Târgului „Poveste de Crăciun”, eveniment gândit să transforme sărbătorile de iarnă într-o experiență de neuitat. În sălile de spectacole ale instituției sunt programate 112 reprezentații, iar curtea OCC va găzdui atracții și activități interactive destinate vizitatorilor de toate vârstele, desfășurate până pe 29 decembrie, după următorul program:

  • orele 16:00-21:00: vinerea și pe 23 și 26 decembrie
  • orele 10:00-21:00: sâmbăta și duminica
  • orele 10:00-16:00: 24 decembrie
  • închis: 25 decembrie

Ateliere și activități dedicate Crăciunului pentru micii vizitatori

Târgul „Poveste de Crăciun” din acest an aduce o varietate de activități speciale, printre care se remarcă Atelierele Spiridușilor, unde copiii și familiile pot participa la sesiuni creative. Printre cele mai populare activități se numără crearea decorațiunilor de Crăciun, modelarea figurinelor din turtă dulce și confecționarea coronițelor tradiționale. Toate activitățile sunt desfășurate sub îndrumarea spiridușilor Operei Comice pentru Copii.

Atracții noi și o experiență interactivă unică

Anul acesta, vizitatorii sunt invitați să exploreze atât atracții noi, cât și activitățile consacrate, fiecare oferind o experiență deosebită:

  • Aventura VR în Sania Moșului (5 tichete): În premieră, o experiență 7D pe care copiii de-abia așteaptă s-o testeze începând cu această ediție a Târgului!
  • Zborul cu Sania lui Moș Crăciun (15 tichete): Zborul în sania Moșului poate fi experimentat și la propriu, trăind la înălțime senzația unei plimbări de iarnă.
  • Tunelul Timpului (10 tichete/grup de maxim 6 persoane): O incursiune captivantă prin istoria României, ghidată chiar de Regina Maria și Regele Ferdinand.
  • Grota lui Grinch (5 tichete): Cu decoruri inspirate din povestea lui Grinch, această grotă oferă copiilor ocazia să descopere cum a fost transformat cel care a vrut să fure Crăciunul.
  • Liftul Magic (15 tichete/maxim 6 persoane): Bineînțeles că și Moş Crăciun vine la Târgul „Poveste de Crăciun”. Începând cu 6 decembrie, Casa lui este la Opera Comică pentru Copii. Iar pentru ca cei mici să ajungă și mai repede la Moșu’, am pregătit un Lift Magic.
  • Patinoarul Copiilor (6 tichete / tură de 90 de minute, 6 tichete închiriere patine, 6 tichete închiriere focă): Alunecând pe gheața acestui patinoar dedicat exclusiv celor mici, copiii se bucură de o atmosferă autentică de sărbătoare.
  • Caruselul Jucăriilor (4 tichete): Un carusel decorat festiv, unde cei mici pot trăi bucuria unei plimbări tradiționale, în spiritul sărbătorilor de iarnă.
  • Roata Magică (4 tichete): O atracție iconică care îi ridică pe copii la înălțime pentru o panoramă de neratat asupra Târgului „Poveste de Crăciun”.
  • Curtea Renilor (gratuit): Curtea Renilor  este plină de veselie și surprize. Micuții vor putea admira renii fermecați și să se simtă parte din aventura magică a Crăciunului.
  • Scena Colindătorilor (gratuit): Corurile de copii din Programul Național Cantus Mundi vestesc venirea sărbătorilor, iar publicul este încurajat să cânte alături de ei.
  • Magazinul lui Moș Crăciun (gratuit): Cele mai inspirate cadouri doar aici se găsesc!

Întâlniri istorice în preajma zilei de 1 decembrie

Una dintre atracțiile oferite în premieră anul acesta este Tunelul Timpului, prin care participanții se întâlnesc cu două figuri emblematice din istoria României: Regina Maria și Regele Ferdinand. Această experiență unică este și un prilej de a marca Ziua Națională a României, sărbătorită pe 1 decembrie, o dată ce amintește de Marea Unire din 1918, un moment istoric crucial, înfăptuit sub domnia Regelui Ferdinand și a Reginei Maria.

Regele Ferdinand I, supranumit „Întregitorul”, a fost cel care, împreună cu Regina Maria, a susținut unificarea tuturor provinciilor locuite de români într-un singur stat. Regina Maria, cunoscută pentru spiritul său curajos și dedicarea față de țară, a fost o figură remarcabilă, apreciată pentru contribuția sa în timpul Primului Război Mondial și pentru sprijinul acordat poporului român. Tunelul Timpului permite copiilor și adulților să călătorească în timp, întâlnindu-i pe acești doi regi, descoperind povestea României Mari și a valorilor naționale, într-un mod interactiv și plin de învățăminte.

Spectacole ecvestre în ultima lună a anului

După succesul de la ediția anterioară, un nou spectacol cu cai vine la Târgul „Poveste de Crăciun” de la Opera Comică pentru Copii, în perioada 20-29 decembrie, în aer liber. Conceptul, semnat Basme cu Cai, este unul special: jonglerii cu foc, păsări de pradă, toate călare, așa cum nu au mai fost văzute niciodată. Spectacolul are ca subiect povestea Zilei și a Nopții, pe când se luptau pentru supremație asupra pământului, înainte să se împace și să împartă frățește binecuvântările asupra omenirii. Biletele sunt disponibile pe bilete.ro.

Spectacole speciale de Crăciun pentru întreaga familie

Pe parcursul târgului, Opera Comică pentru Copii a programat numeroase titluri din repertoriu, pentru a veni în întâmpinarea spectatorilor de toate vârstele:

  • „Lacul Lebedelor” – Sala Mare, 15, 16 și 17 noiembrie. Baletul clasic este adaptat pentru copii sub coregrafia Andreei Soare, aducând povestea lui Odette și a prințului Siegfried într-un format accesibil, cu decoruri impresionante și momente emblematice de balet.
  • „Răpirea din Serai” – Sala Mare, 23, 24, 29, 30 noiembrie și 1 decembrie. În regia lui Cristian Mihăilescu, această operă de Mozart dezvăluie o lume exotică și o poveste plină de suspans despre curajul și dragostea care învinge toate obstacolele.
  • „Poveste de Crăciun” – Sala Mare, 7, 8, 13, 14, 15, 20, 21 și 22 decembrie. Un spectacol extraordinar de Crăciun, regizat de Cristian Mihăilescu, care include colinde, dansuri și momente de poveste ce captează magia Crăciunului. Prezența sopranei Felicia Filip adaugă un plus de farmec acestui spectacol.
  • „Noapte la Veneția” – Sala Mare, 28 și 29 decembrie. O operetă de Johann Strauss care aduce la viață atmosfera venețiană, un carnaval romantic plin de culoare și farmec, în regia lui Cristian Mihăilescu.
  • „Heidi” – Sala UnderGrant, 15, 16, 17, 22, 23, 24, 29 și 30 noiembrie și 1, 6, 7 și 8 decembrie. Adaptat pentru scenă de Claudia Ciobanu, acest musical poartă publicul în lumea montană a Alpilor elvețieni, într-o poveste despre prietenie și iubire.
  • „Viața lui Mozart” – Salonul Mozart, 16 și 17 noiembrie. Un concert-lecție despre copilăria și talentul extraordinar ale lui Mozart, prezentat într-un format interactiv pentru copii și părinți.
  • „Poveste magică” – Salonul Mozart, 23, 24, 30 noiembrie și 1 decembrie. Un spectacol de magie cu Bogdan Muntean, plin de trucuri și momente interactive, pe placul întregii familii.
  • „Onix și Barton” – Sala UnderGrant, 14, 15, 21 și 22 decembrie. Acest musical, regizat de Ana Crăciun-Lambru, oferă o poveste amuzantă și emoționantă despre prietenie și aventuri, avându-i ca protagoniști pe cei mai buni prieteni ai omului.
  • „Caruselul vesel” (spectacol găzduit) – Salonul Mozart, 7, 15 și 22 decembrie. Un spectacol de cântece interactive cu Cătălin Milea, Gabriela Costa și Alex Man, creat pentru copii și familii.
  • „Bubu Hohoho” – Salonul Mozart, 15 și 22 decembrie. Concertul special de iarnă pentru bebeluși aduce cântece și colinde de Crăciun într-o atmosferă accesibilă celor mai mici spectatori.

Acces liber și tichete pentru activități

Intrarea în cadrul târgului este gratuită, iar accesul la activitățile speciale se face pe bază de tichete, disponibile la punctele de informare din incinta Operei Comice pentru Copii. Costul unui tichet este de 3 lei. Organizatorii invită familiile să se bucure de o sărbătoare autentică, cu activități ce transformă fiecare vizită într-o „Poveste de Crăciun”.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București, condusă din anul 2014 de către  soprana Felicia Filip. Unică în lume prin segmentul de public căruia i se adresează, Opera Comică pentru Copii îi apropie pe cei mici de artă şi cultură, atât prin spectacole  de calitate – operă, balet, musical, concerte-lecție, operetă, teatru muzical – cât şi prin diverse proiecte conexe inovatoare precum festivaluri de vară și de iarnă, Atelierele „Micul Artist”, ,,Magazinul OCC”, Tururile „În Spatele Cortinei”, ,,Petreceri de ziua de naștere”, „Aventura Parc”,  „Abonamente” sau „Voluntariat”.

Parteneriat media

INTERVIURILE HotNews.ro