Sari direct la conținut

Proiectul Madame Blogary, lansat "in joaca", vrea sa devina "publicatia de referinta a dreptei"

HotNews.ro

Un grup de bloggeri a lansat, dupa o perioada de teste, Madame Blogary, „ziarul blogerilor de dreapta”, care, potrivit unuia dintre fondatori, incearca sa umple „un gol existent in piata: am constatat ca in zona publicatiilor de dreapta nu exista in prezent nimeni”. Fondatorii platformei sunt Florin Cojocariu si Razvan Cucui, Mirel Axinte, Bogdan Ciuhu si Alexandru Hancu.

Mirel Axinte (Bleen) – cunoscut intre altele drept primul blogger care l-a intervievat pe Traian Basescu, in campania electorala – noteaza, luni, ca astazi are loc lansarea oficiala a Madame Blogary, site unde primele articole au aparut in toamna. Florin Cojocariu, contactat de HotNews.ro, spune ca site-ul, la inceput „un proiect lansat in joaca”, si-a stabilit acum un obiectiv „curajos” – acela de a deveni „publicatia de referinta a dreptei”.

„Pe parcurs, ne-am dat seama ca exista un gol in piata, ca in zona publicatiilor de dreapta nu exista nimeni”, afirma Cojocariu, explicand ratiunea acestui proiect. El spune, totodata, ca acesta poate raspunde la intrebarea „ce ar trebui sa fie presa pe net. Solutia noastra este: un ziar care are redactie, dar nu jurnalisti”.

El spune ca Madame Blogary urmareste sa devina o platforma recunoscuta a vocilor de dreapta, care sa ofere continut propriu si unde preluarile de pe alte bloguri sa fie minime. „Incepem in echipa minima, formata din cei cinci membri fondatori”, dintre care Razvan Cucui inca se gandeste daca va ramane in proiect. Fondatorii cauta colaboratori care sa sa scrie exclusiv pentru Madame Blogary, potrivit lui Cojocariu.

Blogary se prezinta drept „ziarul care nu mai exista acum in piata deoarece capitalistii nostri tradeaza cu Moscova” si sustine ca „nu, nu sintem echidistanti, consideram echidistanta comentatorului de presa ca fiind o iluzie nociva.” Luni au fost declarate principiile siteului, dintre care ultimul arata: „Cantitatea nu produce decit semidocti si opiniomani. De aceea preferam mai putin si mai bun”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro