Sari direct la conținut

Amenda Comisiei Europene genereaza celor de la Intel prima pierdere neta din ultimii 22 de ani

HotNews.ro

Amenda de 1,45 miliarde dolari impusa Intel de catre Comisia Europeana pentru practici anticoncurentiale a adus producatorului american o pierdere neta de 398 milioane dolari in trimestrul doi din acest an, prima pierdere trimestriala neta in ultimii 22 de ani, informeaza Bloomberg. Valoarea actiunilor Intel a crescut cu 8,4% in sedinta bursiera de ieri dupa ce producatorul american a estimat venituri aferente trimestrului trei din acest an peste asteptarile analistilor, impulsionate de vanzarile pe piata din Asia.

Intel a pus deoparte fonduri de 1,45 miliarde dolari in trimestrul doi din acest an pentru a plati amenda impusa de Comisia Europeana, ceea ce a generat companiei o pierdere neta de 398 milioane dolari, sau 7 centi pe actiune, fata de un profit de 1,6 miliarde dolari, sau 28 centi pe actiune, cu un an in urma.

Excluzand amenda Comisiei Europene, Intel a inregistrat in trimestrul doi din acest an un profit net de un miliard de dolari, sau 18 centi pe actiune, peste estimarile analistilor care prognozasera in medie un profit net de 8 centi pe actiune.

Totusi, valoarea actiunilor Intel Corp a crescut cu 8,4% in sedinta bursiera de ieri dupa ce producatorul american a estimat venituri aferente acestui trimestru peste asteptarile analistilor, impulsionate de vanzarile pe piata din Asia. Producatorul american a estimat atingerea unor vanzari de circa 8,9 miliarde dolari in trimestrul trei din acest an, in conditiile in care analistii intervievati de Bloomberg estimau vanzari de 7,86 miliarde dolari.

Comisia Europeana a amendat in luna mai Intel cu 1,06 miliarde euro pentru incalcarea regulilor antitrust europene prin abuz de pozitie dominanta, compania fiind acuzata ca ar fi folosit practici anticoncurentiale pe piata cipurilor x86 pentru computere, unde producatorul a detinut in perioada octombrie 2002-decembrie 2007 o cota de piata de peste 70%. Intel a facut recurs fata de decizia Comisiei Europene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro