Sari direct la conținut

Utile: Cum sa traiti mai mult, mai bine si mai sanatos; Un record mondial in lumea plantelor: macesul, iar respiratia profunda, benefica astmaticilor

HotNews.ro

Cum sa traiti mai mult, mai bine si mai sanatos. Aduceti in organism mai putine calorii, faceti sport si expuneti-va cat mai putin poluarii si stresului, va sfatuiesc nutritionisti renumiti, noteaza EVZ.

Garzile medicilor, reglementate de UE, ameninta sistemul sanitar romanesc. Garzile cadrelor medicale ar putea fi considerate ore lucratoare, urmate obligatoriu de timp de odihna, daca amendamentele la directiva timpului de lucru vor fi votate miercuri in Parlamentul European. Acest fapt ar spori deficitul de medici din Romania, noteaza Cotidianul.

O persoana din 200 sufera de epilepsie. Epilepsia este cea mai frecventa boala neurologica, dupa cefalee, cu o incidenta de 800-1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). Societatea de Neurologie din Romania a lansat vineri campania „La fel ca noi”, un program de lupta impotriva discriminarii sociale a bolnavilor de epilepsie din Romania. Proiectul este sustinut de unul dintre liderii mondiali in cercetarea si tratarea bolilor neurologice si se va desfasura pe durata anului 2009. Campania are ca scop sa ii incurajeze pe bolnavi sa isi declare afectiunea si sa ramana sub supraveghere medicala continua, dar si sa educe opinia publica in sensul acceptarii si integrarii bolnavilor de epilepsie, noteaza Cotidianul.

Un record mondial in lumea plantelor: macesul. In topul plantelor medicinale bogate in vitamina C un loc fruntas il ocupa macesul. Fructele din capsula ovala, de culoare rosu aprins sau caramizie, contin o cantitate impresionanta de vitamina C naturala (acidul L ascorbic). Specialistii in fitoterapie explica in revista „Planta Romanica” ca exista o dependenta intre concentratia in vitamina C si altitudinea la care creste acest arbust ghimpos care este inrudit cu trandafirul, noteaza Romania Libera.

Cum sa traim mai mult si mai bine. Bolile cardiovasculare, diabetul zaharat, cancerul, afectiunile neuropsihice sunt cateva dintre „bolile confortului” care ameninta existenta speciei umane, a atentionat, ieri, prof. univ. dr. Dan Mircea Cheta, la lansarea cartii „Cum sa traim mai mult si mai bine”, al carei coordonator este. „Factorii care provin din mediul ambiant au un rol tot mai evident in modul in care decidem sa traim. Ii analizam si ii cunoastem din ce in ce mai bine din punct de vedere stiintific. Cea mai mare parte a lor pot fi incadrati in asa-numitul «stil de viata negativ al omului modern». Este cat se poate de firesc sa-i studiem si sa-i intelegem tot mai profund, pentru ca asupra lor se poate interveni”, a spus prof. dr. Dan Cheta, presedintele Fundatiei Pentru Alimentatie Sanatoasa (FPAS), noteaza Gandul.

Respiratia profunda, benefica astmaticilor. Adultii care au astm pot sa-si imbunatateasca starea prin exercitii de respiratie asociate cu medicatia impotriva astmului, arata un studiu realizat de specialistii de la Universitatea Aberdeen din Marea Britanie. Acestia au monitorizat 183 de pacienti astmatici cu varsta medie de 46 de ani, care au facut exercitii de respiratie sub supraveghere medicala, noteaza Adevarul.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro