Adevarul: Interventie cu laser impotriva sforaitului
Sforaitul este o problema nu numai pentru partenerul de viata, ci si pentru propria sanatate. Schimbarea stilului de viata, pierderea kilogramelor in plus, renuntarea la tutun si alcool sau chiar chirurgia sunt cateva dintre metodele disponibile persoanelor cu un somn zgomotos.
Sforaitul este, de cele mai multe ori, o consecinta a aparitiei apneei, o afectiune a aparatului respirator caracterizata prin pauze respiratorii repetate. „Pentru stabilirea tipului de tratament care trebuie aplicat unui pacient care sforaie, este nevoie, in primul rand, de o somnografie, care consta in monitorizarea somnului pe timpul noptii al bolnavului. Aceasta este urmata si de un control ORL, pentru a se depista daca exista cauze locale ale aparitiei sforaitului”, a explicat dr. Florin Mihaltan, medic primar, presedintele Societatii Romane de Pneumologie.
In timpul examinarii medicale, se urmareste ca pacientul sa nu aiba polipi, amigdale marite sau alte impedimente in calea respiratiei normale. In timpul monitorizarii pacientilor, se urmaresc atat activitatea cerebrala, cat si nivelul de oxigen din circuitul sanguin sau miscarile involuntare ale picioarelor.
Integral in Adevarul.