Sapte lucruri pe care cei de la clubul de fitness nu ti le spun
La sala ar trebui sa te duci cu placere si sa te intorci acasa mai binedispus decat ai plecat. Din pacate, nu intotdeauna se intampla acest lucru. Motivele pot fi variate: de la faptul ca te-ai ales cu o boala de piele, pana la acela ca ti s-a furat portofelul din vestiar. Conducerea clubului nu este straina de toate acestea, dar nici nu te avertizeaza, de teama sa nu-si piarda clientii. Ce alte lucruri iti ascunde, afla din articol.
„Nu atinge nimic, locul asta este plin de bacterii”
Aproape 80% dintre bolile infectioase se transmit atat prin contact direct, cat si indirect, spun specialistii. Asta face dintr-o sala de sport, unde toata lumea vine sa transpire, un mediu propice de inmultire a microbilor. De cate ori pui mana pe un aparat sau pe o gantera, adu-ti aminte ca mainile tale sunt contaminate si ca trebuie spalate. Nu te sterge cu prosoapele de la sala, din moment ce nu ai nicio garantie ca au fost dezinfectate corespunzator.
„Nu suntem pregatiti sa raspundem unor urgente medicale”
In America, 1/3 din crizele suferite de cardiaci in afara locuintelor si spitalelor, au loc in salile de fitness. Cu toate astea, foarte putine cluburi sunt pregatite pentru astfel de cazuri. Ele ar trebui sa fie dotate cu aparatura medicala de urgenta si sa angajeze un medic, care sa intervina in astfel de cazuri. Uneori, pana ajunge salvarea, poate fi prea tarziu.
„Antrenorii nostri habar n-au ce fac”
Daca faci sport si vrei sa ai rezultate rapide, poti angaja un antrenor personal. Desi te astepti sa te invete anumite exercitii care iti sunt folositoare pentru zonele cu probleme, poti avea neplacuta surpriza sa nu faca deloc acest lucru. Mai mult, daca suferi de dureri de coloana, o persoana neexperimentata ar putea chiar sa-ti agraveze boala.
„Echipamentul nostru este periculos”
In multe cazuri, sala nu este un loc sigur sigur: fie pentru ca aparatele sunt vechi si nu mai functioneaza cum trebuie, fie pentru ca nu iti arata nimeni cum sa le folosesti. Desi pe fiecare dintre aparate ar trebui sa fie scrise instructiuni de folosire, nicaieri nu vezi sa existe asa ceva. Pot rezulta multe accidentari din cauza utilizarii necorespunzatoare a echipamentului. Un club care se respecta ar trebui sa-si schimbe aparatele la cinci sau sapte ani.
„Daca ti se fura ceva, nu-i treaba noastra”
Nu te baza pe faptul ca daca iti lasi obiectele de valoare in vestiar, le va pazi cineva. Nu numai ca incuietorile nu sunt sigure, dar cei de la sala nu garanteaza pentru bunurile care-ti dispar. Cel mai bine ar fi sa nu iti iei obiecte de valoare cu tine, iar personalul salii ar trebui sa-i avertizeze pe clienti ca acolo se fura, oricat ar fi de jenant.
„Totul este negociabil”
Inainte sa-ti faci sau sa-ti reinnoiesti abonamentul, intreaba cand vor mai face reduceri. De exemplu, una dintre aceste perioade poate fi inainte de sarbatori, cand nu se inghesuie nimeni sa vina la sala. Cel mai bine pentru buzunarul tau ar fi ori sa prinzi o astfel de oferta, ori sa iti faci abonament pe o perioada mai lunga de timp, pentru a beneficia de reduceri mai mari.
„Daca o sa mai vii pe aici si luna viitoare, este un miracol”
Salile de fitness se aglomereaza la inceputul anului, cand toata lumea vine odihnita din concediu si are impresia ca daca isi va face abonament, se va tine de antrenamente. In realitate insa, doar cativa reusesc sa vina regulat la sala. Restul dau banii pe abonamente cu fel de fel de facilitati de care nu apuca sa beneficieze. Angajatii salii stiu acest lucru si, cu toate astea, ii incurajeaza sa-si faca abonamente cat mai complexe.
Sursa: smartmoney.com