PSD a preluat majoritatea in Consiliul Local al sectorului 2
Ceea ce era de asteptat s-a intamplat. La Primaria sectorului 2 din Bucuresti, primarul Neculai Ontanu a reusit sa dea o „lovitura de consiliu“, asigurand pentru PSD o majoritate pe care electoratul nu i-a oferit-o. „Puciul“ s-a derulat dupa urmatorul scenariu: luni dimineata, la ora 8.
00, Ontanu i-a invitat la o cafea, la el in birou, pe cei 11 consilieri PSD, doi PRM si „veriga slaba“ din PNL, Dinu Alexandrescu. Imediat, el a „transformat“ intrevederea amicala in „sedinta de indata“ a Consiliului Local.
Formal, secretarul Primariei, aflat la fata locului, a aratat ca o sedinta de consiliu nu poate fi convocata in sistemul „de indata“, fara anuntarea celorlalti 13 consilieri ai PNL si PD. Ontanu a trecut peste acest amanunt, sustinand ca exista cvorumul de 14 consilieri si – tot la el in birou – a demarat lucrarile sedintei.
Printre altele, a fost votat un (nou) viceprimar, in persoana consilierului Cristea de la PRM, s-a mai facut o rectificare de buget si s-au stabilit comisiile Primariei.
Reprezentantii Aliantei D.A. au contestat – la Prefectura – atat legalitatea sedintei de luni dimineata, cat si hotararile adoptate. „In primul rand, convocarea sedintei in sistemul «de indata» este ilegala, prin neanuntarea tuturor consilierilor“, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, Ludovic Orban, presedintele PNL Bucuresti.
Tot el a precizat ca ilegala este si alegerea unui viceprimar, din moment ce exista un viceprimar ales (Horia Scarlat, PNL), intr-o sedinta din luna iulie a.c. „Scarlat a fost ales tot in cadrul unei sedinte convocate «de indata» si a fost votat de 14 consilieri PNL si PD, adica majoritatea strict necesara.
Atunci, consilierii PSD si PRM au parasit sedinta, iar secretarul Primariei a afirmat ca un viceprimar nu poate fi ales intr-o sedinta convocata dupa sistemul «de indata». Ciudat, atunci nu se putea alege intr-o astfel de sedinta, iar acum s-a putut. Drept consecinta, secretarul nu a trimis Prefecturii procesele-verbale ale sedintei.
Le-am trimis noi si, cum prefectul Ovidiu Grecea nu a contestat in contencios, in termen de 30 de zile, cat prevede legea, alegerea viceprimarului Scarlat, acesta este, in acest moment, viceprimarul legal de la sectorul 2. Este clar, deci, ca asa-zisa alegere de luni nu este legala“, a mai precizat Ludovic Orban.
In cazul in care prefectul Capitalei, Dan Darabont, nu va da curs contestatiei Aliantei PNL-PD, liderii acestei formatiuni vor actiona in contencios administrativ hotararile luate luni. „Dl Darabont are acum ocazia sa dovedeasca fie ca este prefect, fie ca este subalternul pe linie de partid al dlui Ontanu“, a mai spus Ludovic Orban.
In alta ordine de idei, conducerea interimara a filialei PNL sector 2 a luat decizia excluderii din partid a lui Dinu Alexandrescu. Curios este faptul ca, initial, Alexandrescu era considerat o persoana sigura. „Era de 14 ani membru in PNL, a fost si secretar general adjunct si a fost consilier si in perioada 2000-2004“, a mentionat medicul Mircea Cinteza, liderul PNL sector 2.
„Este acesta o dovada clara de ce PSD nu doreste o lege de stopare a migratiei politice. Pentru a continua politica de racolare a alesilor locali de la alte partide“, a conchis Orban.