Sari direct la conținut

Topul dezamagirilor de la JO

Adevarul

1. Paul Hamm (gimnastica). Va inceta vreodata nemultumirea legata de faptul ca Paul Hamm a devenit primul american din istorie care a castigat medalia de aur la individual compus? Din pacate, raspunsul este negativ.

Invinuiti-i pe coreeni, care au asteptat pana in momentul cand s-au aflat in parcare, impreuna cu oficiali ai competitiei, ca sa se planga spunand ca nota de incepere a lui Yang Tae Young, medaliat cu bronz, nu a fost calculata corect la una dintre probe. Acuzati Federatia Internationala de Gimnastica (FIG) pentru ca nu a spus imediat ca era vorba despre o furtuna fara fair-play.

Acuzati Comitetul Olimpic din SUA pentru ca a afirmat ca i-ar sustine pe coreeni in ceea ce priveste obtinerea unei alte medalii de argint. Acuzati din nou FIG pentru ca a incercat sa faca presiuni asupra lui Hamm, pentru ca acesta sa renunte la medalia de aur in favoarea lui Young Tae Yang. Acuzati-i pe oficialii federatiei americane pentru ca nu au facut nimic sa il protejeze pe Hamm. 2.

„Dream Team”, echipa de baschet a SUA. Toata lumea stia ca acest lucru se va intampla. Ultima versiune a echipei masculine de baschet a SUA a pierdut trei meciuri la Atena, cu unul mai mult decat pierdusera americanii in cele 111 partide olimpice disputate anterior. Conceptul de „Dream Team” a devenit un cosmar. 3. Masurile excesive de securitate.

Spiritul olimpic a avut de suferit din cauza faptului ca oamenii au avut nevoie de bilete pentru a avea acces la oricare dintre terenurile de sport. Nu au existat australieni care sa scandeze: „Aussie, Aussie, Aussie, oy!, oy!, oy!”, in pietele aproape goale de langa stadioane.

Terenurile din apropierea locurilor unde s-au desfasurat competitiile de la JO nu aveau nimic din atmosfera de la Sydney, din 2000, sau din cea de la Atlanta, din 1996. Cei care au dorit sa traiasca spiritul Jocurilor Olimpice, dar nu au avut bilete au ramas in afara, din motive de securitate. 4. Fostul preot de la proba de maraton.

O scena incredibila a avut loc in timpul probei masculine de maraton, cand fostul preot irlandez Cornelius Horan a intrat pe parcurs si l-a imbratisat pe brazilianul Vanderlei Lima, chiar cand acesta conducea cursa. Horan ne-a lasat astfel o amintire pe care nu o vom uita prea curand. „Cand l-am vazut pe acel barbat sarind la mine m-am speriat.

A fost dificil pentru mine, deoarece eram foarte concentrat, stiind ca voi castiga, si mi-am incetinit ritmul”, a declarat Lima, imediat dupa cursa. 5. Arash Miresmaeili (judo). Iranianul Miresmaeili si-a batut joc de miscarea olimpica nereusind, intr-un mod misterios, sa se incadreze in limitele categoriei sale.

Desi a fost descalificat pentru ca a avut cateva kilograme in plus, Miresmaeili a declarat pentru o agentie iraniana ca nu a concurat deoarece a refuzat sa se lupte cu un adversar israelian, ceea ce a creat suspiciuni, banuindu-se ca s-a ingrasat intentionat. Miresmaeili a fost insa privit ca un erou in Iran, unde a fost recompensat pentru gestul sau.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro