Tavanul unei sali de clasa a cazut in capul elevilor
De parca n-ar fi fost de ajuns ca au serioase deficiente mintale, elevii din anul I D al Scolii de Arte si Meserii nr. 3 din Bucuresti s-au trezit in timpul orei de limba romana cu tavanul salii de clasa in cap. Bucata de peste 2 metri patrati de tavan a cazut peste cei 5 elevi din prima banca, care au fost transportati la spital cu masina scolii.
„Doamna profesoara era la tabla, iar eu am luat pixul sa scriu. S-a auzit o paraitura si a cazut tavanul. Copiii au inceput sa tipe si au crezut ca e cutremur. Eu mi-am pus mainile in cap, dar tot mi-a facut cucui si mi-a pus mana in gips. Am inceput sa plang si sa tremur toata”, ne-a spus una dintre eleve, Adela Putinelu, care a participat, ieri, la Balul Bobocilor cu mana gipsata.
O alta eleva s-a ales cu fractura la mana. Celor 5 elevi li s-au facut radiografii la cutia craniana si s-a constatat ca sunt in afara oricarui pericol. „Nu s-a vazut nici un semn care sa ne atentioneze ca exista pericolul ca tavanul sa se prabuseasca.
Cladirea este, insa, foarte veche, din 1927, si cred ca tavanul a cazut si din cauza recentului cutremur”, ne-a spus directoarea scolii, Ana Bolohan. Ieri, o echipa de muncitori a fost trimisa de Primaria sectorului 2 sa verifice tencuiala din fiecare sala de clasa.
In toata tara, potrivit Ministerului Educatiei, peste 350 de unitati scolare risca sa se prabuseasca la un cutremur mai mare de 6 grade. In Bucuresti, de exemplu, cladirea Colegiului „Cantemir” este una dintre cele care au o structura de rezistenta foarte avariata, iar pentru consolidare ar fi nevoie de intreg bugetul existent in sectorul 2 pentru administrarea tuturor scolilor.
Unitatile scolare au probleme si cu incalzirea. Acum, in prag de iarna, in 535 de scoli nu s-a incheiat revizia sistemului de incalzire, 255 nu s-au aprovizionat deloc cu combustibil, iar 5.194 s-au aprovizionat partial.