Sari direct la conținut

Microsoft a dezvăluit data reală la care va „ucide” definitiv Internet Explorer

HotNews.ro
Internet Explorer, Foto: Monticelllo, Dreamstime.com
Internet Explorer, Foto: Monticelllo, Dreamstime.com

Microsoft a dezvăluit în sfârșit data reală de la care browserul său Internet Explorer o să dispară definitiv din Windows 10, anunțul venind după ce IE a început să fie înlăturat de pe platforme mai devreme în cursul acestui an, scrie site-ul tech XDA.

Începând cu 14 februarie 2023 Internet Explorer 11 va fi dezactivat complet din Windows 10 printr-o actualizare adusă Microsoft Edge, browserul creat de compania fondată de Bill Gates pentru a înlocui IE.

Anunțul este interesant întrucât Microsoft anunțase anterior că Internet Explorer 11 va fi dezactivat printr-un update destinat Windows, însă se pare că s-a răzgândit în privința acestei decizii.

Compania a justificat acest lucru prin faptul că eliminarea IE 11 printr-o actualizare pentru Edge va asigura o tranziție mai lină și o experiență mai bună pentru utilizatorii sistemului său de operare.

„Moartea” Internet Explorer e în cărți de ceva timp, acum Microsoft anunțând oficial încă din luna mai a anului trecut că browserul va fi scos la pensie în iunie 2022, la 27 de ani după lansarea sa.

Compania fondată și condusă de Bill Gates până în 2020 și-a luat oficial adio de la Internet Explorer printr-un comunicat publicat pe 15 iunie, însă în realitate ea a început doar să îl elimine treptat la data respectivă.

Istoria lungă a Internet Explorer se va încheia anul viitor

De atunci, unele dispozitive au fost redirecționate treptat către Microsoft Edge însă Internet Explorer va deveni definitiv indisponibil abia în luna februarie a anului viitor, chiar și pentru unele sisteme de operare deja considerate antice precum Windows 7 sau Windows 8.1.

Internet Explorer a fost lansat în 1995 fiind integrat în Windows 95 și a devenit un succes instant. A reușit să ucidă extrem de popularul Netscape Navigator, ajungând într-o poziție de monopol la începutul anilor 2000.

În perioada de glorie a IE browserul Microsoft era folosit de către 95% din utilizatori. Însă compania fondată de Bill Gates nu a venit cu noi inovații pentru browserul Windows, lăsând să se depună praful pe Internet Explorer 6 timp de cinci ani, utilizatorii frustrați orientându-se spre noi programe.

Internet Explorer a devenit sinonim cu erori, probleme de securitate și tehnologie depășită. Microsoft a lansat în cele din urmă IE7 în 2006 dar răul a fost deja făcut, compania lăsând cale liberă pentru Firefox și apoi Chrome să o depășească.

De abia cu lansarea Internet Explorer 9 în 2011 Microsoft a prezentat un browser modern însă acestuia i-au lipsit funcționalități cheie precum suportul pentru extensii.

El nu este disponibil pe dispozitive care nu folosesc Windows și nu se sincronizează automat cu alte device-uri, toate funcții de bază în cazul rivalelor Chrome și Firefox.

FOTO articol: © Monticelllo | Dreamstime.com

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro