Sari direct la conținut

Analist militar: Disperarea lui Putin pentru noi recruți ar putea reprezenta o amenințare pentru controlul său asupra puterii

HotNews.ro
Vladimir Putin, Sergei Șoigu și soldați și veterani ai armatei ruse, Foto: Sergey Guneev / AP / Profimedia
Vladimir Putin, fostul ministru al Apărării Serghei Șoigu și soldați și veterani ai armatei ruse, Foto: Sergey Guneev / AP / Profimedia

În urma dispariției grupului de mercenari Wagner și a unei faze extrem de dure a războiului din Ucraina, Vladimir Putin are nevoie să recruteze mai mulți soldați, a spus analistul militar britanic Sean Bell pentru Sky News.

El dorește să nu inițieze o nouă rundă de mobilizări, deoarece acest lucru ar putea eroda încrederea publicului rus, așa că apelează la o campanie globală de recrutare pentru a satisface cererea militară.

În Cuba, autoritățile de la Havana au declarat că au dezmembrat o rețea de trafic de persoane, care urmărea să recruteze cubanezi pentru a deveni mercenari care să lupte pentru Rusia în războiul din Ucraina.

Rusia intenționează să recruteze aproximativ 140.000 de luptători în acest an și a vizat migranții, unii din Asia Centrală, oferindu-le cetățenie rapidă și bani pentru a lupta pentru Rusia.

Autoritățile cubaneze au arestat 17 traficanți și, dacă vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare pe viață sau, eventual, pedeapsa cu moartea.

Ironia aici este că Rusia s-a bazat foarte mult pe luptătorii mercenari pentru succesele de pe câmpul de luptă în războiul din Ucraina.

Cu toate acestea, acești luptători mercenari nu sunt pregătiți profesional, nu își înțeleg responsabilitățile care le revin în temeiul Convenției de la Geneva și există tot mai multe dovezi care sugerează că mercenarii au comis un număr mare de crime de război care au dus la punerea sub acuzare a dlui Putin de către Curtea Penală Internațională, explică analistul militar britanic Sean Bell pentru Sky News.

Într-adevăr, mercenarii au fost responsabili pentru cea mai mare amenințare la adresa puterii lui Putin atunci când Evgheni Prigojin a încercat o rebeliune la începutul acestui an.

Mercenarii ar putea oferi cantitate, dar cu siguranță nu și calitate, apreciază analistul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro