Sari direct la conținut

Analist militar: Navele rusești din Marea Neagră vor avea nevoie de „foarte mult timp pentru a fi reparate”

HotNews.ro
Submarinul Rostov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia
Submarinul Rostov, Foto: Not supplied / WillWest News / Profimedia

Ultimele atacuri cu rachete ucrainene asupra regiunii Crimeea, ocupată ilegal, din această săptămână, au avut un impact puternic asupra capacității navale a Rusiei.

Analizând atacul, profesorul Michael Clarke, analist în domeniul apărării și securității și fost director general al Institutului Regal al Serviciilor Unite, a declarat pentru Sky News că atacul asupra flotei a fost „destul de eficient”, iar pagubele provocate de incendii pe nave vor necesita „foarte mult timp pentru a fi reparate”.

„Cei mai mulți analiști din domeniul apărării ar spune că nu vom vedea aceste nave operând din nou pentru o perioadă lungă de timp, dacă nu cumva vreodată”, a spus el.

Vorbind despre capturarea de către brigada armatei ucrainene a orașului Andriivka de la Rusia, Clarke a spus: „Au luptat cu ferocitate pentru asta și este doar o mică localitate… Imaginile sunt ceva desprins din Primul Război Mondial – devastare totală”, spune analistul

Clarke spune că principala realizare este că ucrainenii au desfășurat o operațiune de aproximativ trei zile și au înconjurat complet o brigadă motorizată rusă și au distrus-o complet.

„Ucrainenii sunt foarte încântați de acest lucru, deoarece le oferă mai multe opțiuni strategice la sud de Bahmut, unde fac progrese.”, adaugă expertul

Cu toate acestea, Clarke a precizat că progresele pe care le fac ucrainenii sunt „minuțioase și lente”.

„Acestea ar putea fi importante, dar încă nu este avansul pe care îl sperau acum câteva luni”, a adăugat el.

Kievul a declarat vineri că atacul cu drone rusești de joi spre vineri asupra unei regiuni care găzduiește un aerodrom militar ucrainean a arătat că Moscova vânează avioanele de război implicate în atacurile din această săptămână în Crimeea ocupată de ruși, relatează Reuters.

Citește și:

____

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro