Sari direct la conținut

Artificiile de la ceremonia de deschidere a Olimpiadei, falsificate pentru televiziune

HotNews.ro

Citeva parti din spectaculosul joc de artificii de la ceremonia de deschidere a Olimpiadei din Beijing au fost falsificate, sustine postul de televiziune SkyNews. Cele trei miliarde de telespectatori au urmarit de acasa un spectacol fascinant in care mai multe artificii intruchipau urme de picior ce „paseau” deasupra capitalei chineze si uneau piata Tiananmen de Stadionul ‘”Cuib de pasare”, dar se pare ca totul a fost o animatie generata pe computer.

Pana si ecranele gigantice din interiorul Stadionului Olimpic aratau imaginile false, in timp ce toata lumea privea uimita seria de artificii filmata din elicopter si transmisa in intreaga lume.

In realitate, toata lumea privea o serie de imagini produse pe calculator, grafica 3D la care s-a lucrat timp de un an, sustine SkyNews, citind Beijing Times.

Imaginile erau tremurate pentru a simula efectul filmarii din elicopter, iar cerul din Beijing a fost putin „incetosat” pentru a reda poluarea din capitala Chinei.

„Au iesit putin mai luminoase decat artificiile adevarate, dar vazand ca aproape toata lumea a crezut ca sunt filmate live, cred ca putem spune ca misiunea noastra a fost un succes”, a declarat o persoana responsabila cu acest proiect pentru Beijing Times.

Toate televiziunile din lume care au transmis ceremonia de deschidere au difuzat si aceste imagini pentru ca transmisiunea era asigurata de Beijing Olympic Broadcastig, organizatia insarcinata cu filmarea competitiei, scrie SkyNews.

Surse care s-au ocupat cu organizarea ceremoniei spun ca s-a ales inserarea imaginilor modificate pe calculator pentru a nu pune in pericol siguranta echipajului din elicopter ce ar filma artificiile de deasupra orasului. „Ar fi fost foarte greu sa filmam totul live si extrem de periculos pentru elicopter sa urmareasca de deasupra cei 28 de pasi. Nu am vrut sa ne asumam un astfel de risc”, a declarat un oficial din cadrul Comitetului Olimpic din Beijing (BOCOG), citat de The Thelegraph.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro