Sari direct la conținut

Astra a castigat contractul pentru asigurarea flotei Tarom

HotNews.ro

Compania Astra Asigurari a castigat licitatia pentru asigurarea flotei de aeronave a companiei Tarom, contractul fiind incheiat pe o perioada de 12 luni, incepand cu 1 mai, a anuntat luni asiguratorul. Celelalte companii care au depus oferte pentru asigurarea flotei operatorului aerian sunt Allianz-Tiriac Asigurari, BCR Asigurari si Omniasig.

Astra Asigurari va furniza pentru client polita Casco pentru aeronave civile si piese de schimb si de asigurare de raspundere fata de pasageri, bagaje, marfa, posta terti, se mai arata in comunicat.

Incepand cu 2006, Astra – Uniqa si-a crescut constant portofoliului de clienti si si-a consolidat pozitia de asigurator in sectorul de aviatie, unde a subscris prime de 6,78 milioane de lei, in crestere cu 115,9% fata de anul 2005.

Potrivit reprezentantilor companiei, Astra a negociat si a obtinut pentru flota Tarom o reducere de prima considerabila fata de anul precedent, astfel incat costurile asigurarii sa fie pentru flota nationala minime, in conditiile acoperirii totale prin reasigurare.

Acestia nu au precizat valoarea primei de asigurare. Anul trecut, Tarom a platit asiguratorului Allianz-Tiriac Asigurari o prima de 13,7 milioane de lei pentru asigurarea flotei.

Reasiguratorul acestui cont este GAUM (Global Aerospace Underwrinting Managers), un pool de reasigurare alcatuit din: National Indemnity/ Berkshire Hathaway, Munich Re/Great Lakes, Tokio Marine, Mitsui Sumitomo.

Global Aerospace Underwrinting Managers este unul dintre cei mai puternici subscriitori de aviatie la nivel mondial. Compania GAUM a mai fost lider al politei Casco toate riscurile si raspundere civila fata de terti pentru compania Tarom intre anii 1991 si 1996, perioada in care a platit catastrofa Airbus de la Balotesi.

Astra a fost infiintata in 1991, principalii actionari ai companiei fiind Nova Trade (73%) si Uniqa Group (27 %). Printre clientii companiei din domeniul aviatiei se numara Blue Air, Romavia, Romaero, Aeroportul International Bucuresti – Baneasa „Aurel Vlaicu” si Aeroclubul Romaniei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro