Sari direct la conținut

Attila Cseke, ministrul Sanatatii: 14 spitale mai mici din tara nu asigura in prezent continuitatea serviciilor medicale

HotNews.ro

14 spitale mai mici din tara nu au in prezent linie de garda, deci practic nu asigura continuitatea serviciilor medicale, a declarat miercuri ministrul Sanatatii, Attila Cseke, referitor la bugetul de stat alocat sanatatii in 2011 si nevoia restructurarii sistemului spitalicesc. Ministerul Sanatatii ar urma sa primeasca anul viitor peste 4,4 miliarde lei de la bugetul de stat, conform proiectului de buget adoptat miercuri de Parlament.

  • „Avem astazi 14 spitale mai mici in tara care nu au linie de garda, deci practic nu asigura continuitatea serviciilor medicale. Te duci la orele cinci sau sase dupa masa la spital si s-ar putea sa nu gasesti nici un medic de garda. Unele spitale evident trebuie reorganizate, probabil in camine de batrani. Practic, vor fi inchise ca unitati sanitare si vor functiona pe un alt segment. Lucram impreuna cu ministerul Muncii in aceasta directie, dar pana nu avem evaluarea exacta nu vreau sa dau detalii si trebuie sa vorbim si cu autoritatile locale”, a declarat miercuri in Parlament Attila Cseke.

Proiectul de buget pentru 2011 al Ministerului Sanatatii a fost miercuri adoptat in plenul Parlamentului. Conform actului adoptat, ministerul ar urma sa primeasca in 2011 de la bugetul de stat peste 4,4 miliarde de lei.

  • „Bugetul ministerului asa cum este el astazi fata de bugetul primit anul trecut este in crestere cu circa 10%. Cresterea este pe partea de investitii, vreo 200 milioane lei, ce ne permite totusi sa incepem dezvoltarea in 2-3 domenii, atat pe zona de reabilitare cladiri cat si pe dotari aparatura. Sunt doua domenii pe care am vrea sa le dezvoltam anul viitor, respectiv – oncologia si terapia intensiva”, a spus Attila Cseke.

Ministrul a mai spus ca si bugetul Casei Nationale de Asigurari va fi mai mare in 2011 cu circa 5-6% fata de bugetul din acest an, dar pentru continuarea reformelor si restructurarea sistemului va mai fi totusi necesar un efort financiar in cursul anului viitor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro