Sari direct la conținut

AUDIO Iulian Urban (PDL) RFI : Sofatul a devenit un sport extrem

RFI Romania

Sofatul in Romania a devenit sport extrem, a declarat senatorul PDL Iulian Urban, intr-un interviu acordat RFI. El a propus recent ca plata amenzilor de circulatie sa se stabileasca in functie de veniturile soferilor. Urban sustine ca actualele amenzi sunt infime pentru soferii de „limuzine” si „bolizi”, care sfideaza autoritatile, aruncandu-le pe geam „in bataie de joc o hartie de 200 sau 500 de ron”.

Descarca fisierul audio in format MP3

„Este o masura care vine la pachet impreuna cu propunerea de luare a permisului soferilor violenti in trafic, precum si cu propunerea de aplicare progresiva a amenzilor de circulatie, ceea ce inseamna ca pe anumite intervale de timp, cuprinse intre o zi pana la sase luni de zile, atunci cand incalci a doua oara, a treia oara, a patra oara aceeasi regula de circulatie sau o noua regula de circulatie, amenda sa se aplice progresiv, ca multiplu”, a explicat el.

„Am vazut ca in momentul de fata, in Romania, lasand la o parte faptul ca avem cele mai multe evenimente rutiere pe soselele noastre, sofatul s-a transformat intr-un sport extrem, asistam la o jungla de nedescris, oameni omorati pe trecerea de pietoni, pentru ca traverseaza prea incet”, sustine Iulian Urban.

Senatorul PDL crede ca soferii instariti nu respecta legea, pentru ca au impresia ca o pot cumpara. „Pentru o persoana care are cateva milioane de euro in cont i se creeaza impresia ca poate cumpara legea si nu de putine ori am vazut situatii in care personaje cu foarte multi bani isi permit sa considere ca este o afacere, este un business sa treaca pe rosu la urmatoarele zece semafoare sau sa nu respecte viteza in localitati, pentru ca ei au bani si isi permit sa plateasca aceste amenzi de circulatie”, spune parlamentarul democrat-liberal.

Iulian Urban mai sustine ca amendarea soferilor in functie de venitul lor nu ar duce la discriminari, pentru ca instantele europene s-au pronuntat deja in acest sens.

„Problema discriminarii este una falsa. Foarte multi dintre cetatenii care au primit amenzi de circulatie raportate la veniturile pe care le obtin au incercat sa se duca la Curtea Europeana de Justitie si la CEDO, reclamand faptul ca aceste legi, care deja functioneaza in anumite tari din Uniunea Europeana ar fi discriminatorii. In absolut toate cazurile, instantele de judecata au spus ca nu este o masura discriminatorie, ci este vorba de o aliniere a aplicarii legii si de o raspundere in fata legii a cetatenilor, indiferent de averea pe care acestia o detin”, a afirmat Urban.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro