Sari direct la conținut

“Bolile Infectioase” – punctul nevralgic al Spitalului Judetean

Monitorul de Alba

Seful institutiei amintite a mentionat ca, in urma respectivelor controale, nici una dintre cele 12 unitati sanitare cu paturi verificate, nu au scapat de amenzi care au totalizat suma de 10.000 de lei noi. Printre acestea se numara si Spitalul Judetean de Urgenta Alba, a carui sectie de Boli infectioase nu are autorizatie de functionare.

“Sanctiunea a fost cit se poate de corecta…”

Directorul celei mai mari institutii spitalicesti din judet, Calin Potor, a apreciat ca sanctiunea primita este corecta si ca nu are nici un motiv de a se plinge in acest sens. “Dupa cum bine se stie, cladirea Sectiei de boli contagioase a fost cistigata in instanta de urmasii fostilor proprietari, printr-o hotarire judecatoreasca definitiva.

Noi, de la inceputul acestui an am fost chiriasi acolo pina in aceasta primavara, am platit chirie 2,5 lei pe metru patrat pentru imobil si 1,5 lei pe metru patrat pentru curti, fapt care ne-a costat bani grei, alocati in bugetul din acest an pentru spital. Era o prostie sa aruncam bani pe fereastra pentru reabilitarea cladirii in conditiile in care, abia recent, CJ Alba a redevenit proprietar.

De-abia acum ne putem gindi la o chestiune serioasa in acest sens, sa facem o expertiza si apoi sa ne putem apuca de lucru. Consiliul judetean urmeaza abia la sfirsitul lunii sa aprobe rectificarea bugetara si sa aloce bani spitalului pentru aceasta destinatie”, a declarat Calin Potor.

“Usoara autorizarea… costisitoare reabilitarea”

Directorul Spitalului Judetean Alba a aratat ca sectia respectiva a devenit punctul nevralgic al institutiei pe care o conduce, iar reabilitarea ei ar costa, la o prima estimare, circa trei sau patru miliarde de lei vechi. “Autorizatia de functionare o putem obtine destul de usor.

Pentru acest lucru trebuie sa ne ocupam mai intii de interioare pe care trebuie sa le facem sa arate cit de cit rezonabil. Oricum nu asta este marea problema, pentru ca avem plan de conformare de la minister in acest sens pina la sfirsitul anului.

Trebuie in mod special sa refacem toate circuitele, care obligatoriu trebuie sa fie separate pentru pacientii cu boli digestive, pentru cei cu afectiuni respiratorii, pentru cei cu HIV si altele. Trebuie, de asemenea, data si o alta fata exteriorului cladirii, pentru a arata ca o adevarata unitate spitaliceasca.

Totul depinde de bani, de ce vor decide consilierii judeteni la sedinta de rectificare de buget. Orice bun gospodar se misca repede daca are bani la dispozitie. Daca vom obtine fondurile necesare speram sa nu ne prinda Craciunul fara a fi finalizat reabilitarea sectiei respective”, a declarat directorul Potor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro