Sari direct la conținut

Bursa a inchis pe rosu marti dupa cresterile insemnate din ziua precedenta

HotNews.ro

Indicele BET-C, care reflecta evolutia preturilor tuturor companiilor listate cu exceptia societatilor de investitii financiare, a pierdut 1,33% in sedinta de marti a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa ce in ziua anterioara a crescut cu 1,9%. Valoarea tranzactiilor efectuate a scazut cu aproape 30%, pana la 27,96 milioane de lei, echivalentul a 7,61 milioane de euro.

In deschiderea sedintei de tranzactionare preturile se situau usor sub cele din ziua anterioara, piata avand un trend descendent tot parcursul sedintei.

Indicele general al bursei, BET-C, a ajuns astfel la 5.125,27 puncte, in vreme ce valoarea indicelui BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate, a inchis sedinta in scadere cu 0,97%, pana la 7.273,70 puncte.

BET-FI, indicele celor cinci societati de investitii financiare, s-a depreciat cel mai mult, cu 2,22%, pana la un nivel de 55.416,46 puncte.

„Nu putem spune cu certitudine daca a fost o corecţie sau daca a fost sfarsitul raliului din ultimele sedinţe. Totusi, bursa a scazut cam mult pentru volumele modeste pe care le-am observat”, a declarat Florin Catinas, broker la WBS Romania, citat de NewsIn.

„Daca gandim pe termen mai lung, speram ca investitorii sa fi acumulat în aceste saptamani, daca vrem cresteri de zeci de procente pentru lunile urmatoare”, a mai spus Catinas.

Titlurile BRD – Groupe Societe Generale s-a clasat pe primul loc in topul lichiditatii, cu un rulaj de 6,37 milioane de lei, urmate de cele ale SIF Moldova si SIF Oltenia, cu un rulaj de 3,99 milioane de lei, respectiv 2,86 milioane de lei. Pe locul patru in acest top s-a clasat Banca Transilvania, cu 2,5 milioane de lei, iar SIF Muntenia, cu un rulaj de 2,28 milioane de lei, a ocupat locul cinci.

Cele mai mari cresteri de pret au inregistrat actiunile Agras Vienna Insurance Group (7,22%), Oltchim (3,61%) si Policolor (2,50%), in vreme ce Flamingo International (-6,47%), Aerostar (-4,29%) si Petrolexportimport (-3,73%) au consemnat cele mai mari scaderi de pret.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro