Sari direct la conținut

Business report: ANAF a aflat de ce nu-si platesc romanii taxele: Si ce daca?; Razboiul Porumboiu vs. Statul roman: de ce nu a primit latifundiarul nici un leu din subventiile pe suprafata; Dacia Duster Pick-Up cu cabina dubla – Versiunea de teste

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Razboiul Porumboiu vs. Statul roman: de ce nu a primit latifundiarul nici un leu din subventiile pe suprafata. Anul acesta, Comcereal Vaslui detinuta de omul de afaceri Adrian Porumboiu, care exploateaza cea mai mare a doua suprafata arabila a tarii (peste 27.400 de hectare) nu a primit niciun leu subventie europeana pe suprafata in contul campaniei agricole 2014. Situatia creata deriva din faptul ca, la inceputul acestui an, APIA Vaslui a sanctionat Comcereal Vaslui pe motiv ca nu ar fi inregistrat in registrul national SNIIA decesul unui numar de 106 bovine aferente anilor 2012-2013 si inceputul anului 2014. Sanctiunile au inclus reduceri retroactive ale platilor pentru anii 2012 si 2013, cu obligatia de a returna suma totala de aproximativ 12,6 milioane lei, anularea integrala a platii cuvenite pentru anul 2014 in suma de aproximativ 18,9 milioane lei, scrie Economica.net.

ANAF a aflat de ce nu-si platesc romanii taxele: Si ce daca? PFA si firmele vor sa respecte legislatia fiscala, dar nu reusesc decat in parte, pentru ca prevederile sunt neclare si interpretabile, fiind dublate de proceduri greoaie. Este una dintre concluziile sondajului realizat de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) cu13.500 de contribuabili si 1.500 de functionari. Cercetarea mai arata ca doar o treime isi achita impozitele de buna voie, cu toate ca 96% isi declara obligatiile. Desi cunoaste rezultatele sondajului de aproape doi ani, Ministerul de Finante continua sa scrie si sa emita acte normative foarte greu de pus in aplicare, atat din cauza formularilor greoaie, interpretabile si neclare, cat si a deciziilor frecvente de modificare a legilor. Cel mai recent experiment este impozitarea bacsisului, care s-a dovenit imposibil de aplicat, potrivit Capital.ro.

Austria repatriaza 110 tone de aur de la Londra. Persistenta crizei financiare in Europa, mai ales la nivelul bugetelor nationale, a condus la accentuarea importantei aurului in cadrul rezervelor internationale. Mai mult, datele din ultimii doi ani arata consolidarea unei noi tendinte, privind nu doar cantitatea efectiva administrata de bancile centrale, ci si locatia depozitelor de aur monetar. Dupa ce bancile centrale din Germania si Olanda au repatriat, cumulat, peste 200 de tone de aur de la New York si Londra, a venit randul Austriei sa se inscrie pe lista tarilor din nucleul dur al zonei euro care isi repatriaza rezerva de aur. O stire recenta din cotidianul Kronen Zeitung arata ca procesul este in plina desfasurare, ca urmare a noii strategii a Bancii Austriei de administrare a rezervelor valutare, potrivit Bursa.

Aventura contribuabilului roman care vrea sa-si trimita prin Posta declaratia de venit la Fisc. “Mergeti in piata, cumparati plicul si apoi va intoarceti in fata, nu mai stati la coada’. Te astepti ca la Posta Romana sa gasesti cel putin doua lucruri: scrisori si timbre. Pentru cei care pleaca convinsi ca de la Posta poti cumpara banalul plic s-ar putea sa aiba o surpriza neplacuta: institutia nu mai vinde plicuri de mai bine de doua luni de zile si nici nu se stie exact cand vor reveni asupra acestei decizii. Explicatia oficiala oferita gandul de Posta Romana este: “lipsa plicurilor de la vanzare in oficiile Postei Romane este o situatie temporara, care tine de ratiuni tehnice”. Multi dintre romani au avut surpriza neplacuta chiar luni, cand expira termenul limita la care pot fi trimise declaratiile de venit la Fisc, iar acest lucru se putea face folosind serviciile Postei, scrie Gandul.

Banca Asiatica de Investitii in Infrastructura – o oportunitate si pentru Europa sau doar un instrument geopolitic al Beijingului. Banca Asiatica de Investitii in Infrastructura (AIIB) – institutia financiara la care au aderat si 14 state europene – va fi, cu capitalul sau de pornire de 100 de miliarde de dolari, de doua ori mai mare decat berd si poate influenta in amre masura peisajul institutiilor financiare multilaterale. Un studiu al think-tank-ului Comisiei Europene, European Political Strategy Centre (EPSC) , arata ca institutia ar fi un instrument al Chinei nu doar pentru dezvoltare economica, ci si pentru urmarirea obiectivelor sale strategice – ca de exemplu accelerarea resuscitarii Drumului Matasii, scrie cursdeguvernare.ro.

Dacia Duster Pick-Up cu cabina dubla – Versiunea de teste. Pe contul de Facebook al unui roman a aparut o fotografie cu un Dacia Duster Pick-Up cu cabina dubla. Este pentru prima data cand avem sansa sa vedem acest exemplar, ceea ce inseamna ca producatorul de la Mioveni pregateste o viitoare omologare.Dacia nu este la prima “abatere” de acest gen. In luna octombrie a anului trecut, producatorul de la Mioveni a livrat catre OMV Petrom primele exemplare Duster Pick-Up. Acestea au fost dezvoltate in colaborare cu carosierul Romturingia, iar 500 astfel de vehicule vor ajunge catre client, potrivit auto-bild.ro.

Cum a ratat Papalekas constructia Decathlon si achizitia magazinelor Connex. Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas a ratat doua investitii pe care si le-a propus anul trecut, una pentru ca Decathlon plateste chiriile doar in lei, iar a doua deoarece Mega Image s-a sucit in privinta extinderii in Constanta. Lista de dezvoltari si achizitii prezentata actionarilor in urma cu un an de Globalworth, companie fondata si controlata de Ioannis Papalekas, cuprindea dezvoltarea unor spatii de retail pentru Decathlon si Mega Image in zona de nord a Bucurestiului si achizitia fostelor magazine Connex din Constanta. Globalworth intentiona sa cumpere un teren in Baneasa, in apropiere de DN1, pentru 5,4 mil. euro si sa mai investeasca inca 5,1 mil. euro in dezvoltarea unui proiect de retail in suprafata de 8.000 mp unde ar fi trebuit sa functioneze un magazin de articole sportive Decathlon si un supermarket Mega Image, scrie Capital.ro.

Doi tineri antreprenori fac doua milioane de euro din trimiterea corporatistilor din toata tara la sala. Fitness. Arte martiale. Dansuri. Sau tenis. Chiar si escalada. Sunt incluse si intrarile la piscine. Acestea sunt doar cateva dintre activitatile de care beneficiaza 8.000 de corporatisti din Bucuresti si din marile orase din tara, in baza unui card care le ofera accesul la aproape 200 de sali de sport. Afacerea, demarata in urma cu trei ani de doi tineri, a ajuns anul trecut la un milion de euro. “Companiile au un buget de beneficii pentru angajati si pot acoperi partial sau integral accesul angajatilor la salile din reteaua 7Card. 40% din companiile din baza noastra de date acopera integral sau partial costul cardului, potrivit Economica.net.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro