Sari direct la conținut

Business report: Analişti: Fără corecţii bugetare leul îşi va continua deprecierea; Cea mai sigură mașină fabricată în România are probleme cu… siguranța; Încă un faliment pe piaţa asigurărilor

HotNews.ro
Business report, Foto: Hotnews
Business report, Foto: Hotnews

Directorii de HR din mari companii: Nu cu croissante sau cafea, ci prin umanitate, modul în care este tratat, evoluția în carieră, păstrezi un angajat. Retenția salariaților este o consecință a politicii de resurse umane a unei companii, nu un proces în sine, și depinde foarte mult de înțelegerea nevoilor fiecărui salariat, de calitatea managerilor și de încrederea și emoția transmise de aceștia subordonaților. Umanizarea relațiilor de muncă și comunicarea permanentă aduc retenție într-o firmă și, implicit, performanță pe termen lung, iar calitatea unei echipe este dată de calitățile umane ale șefului și nu neapărat de nivelul recompenselor, relatează Profit.ro.

Analişti: Fără corecţii bugetare leul îşi va continua deprecierea. Principala cauză a deprecierii leului se regăseşte în deteriorarea deficitului de cont curent, alimentată de deficitul bugetar care nu dă semne de ajustare, după cum spun economiştii bancari. Toată lumea aşteaptă anticipatele pentru a se produce corecţia la nivel bugetar. Momentan, economiştii spun la unison că previziunile pentru final de 2020, vom avea un euro cotat la 4,85 de lei, dar corecţiile nu sunt excluse, potrivit Economica.net.

Bugetul Uniunii Europene pentru 2021-2027. România ar putea primi 45 miliarde €. Suma depinde de negocierile purtate zilele acestea, când şefii de state şi de guverne discută următorul buget al Uniunii, pentru perioada 2021-2027. Klaus Iohannis trebuie să-i convingă pe europeni că avem nevoie de mai mulţi bani pentru infrastructura – capitol la care suntem codaşi – şi agricultură. Asta în vreme ce statele bogate îşi doresc ca banii Uniunii să meargă într-o nouă direcţie – mai mulţi pentru mediu, cercetare, şi digitalizare, informează Știrile ProTV.

Încă un faliment pe piaţa asigurărilor. Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţio­nare a societăţii de asigurare Certasig pentru că societatea nu şi-a restabilit în termenul prevăzut de lege nivelul fondurilor proprii eligibile care acoperă cerinţa de capital minim (MCR). Totodată, Consiliul ASF a constatat starea de insolvenţă a societăţii Certasig şi a hotărât să iniţieze demersurile legale privind promovarea cererii de deschidere a procedurii falimentului împotriva asigurătorului, scrie Ziarul Financiar.

Cea mai sigură mașină fabricată în România are probleme cu… siguranța. Ford România a lansat o campanie de rechemare pentru cel mai mic SUV din gama sa, Ford Puma. Problemele țin de siguranța șoferului. Campania de rechemare vizează unități produse în perioada Noiembrie 2019-Ianuarie 2020. În România sunt afectate 326 de unități Ford Puma. O campanie similară se desfășoară și în Marea Britanie, unde a fost numită cu nici o lună în urmă Mașina Anului de către publicația WhatCar, anunță Auto-bild.ro.

Eşec major în combaterea pestei porcine africane. Creşte numărul focarelor şi al zonelor care necesită măsuri. Numărul focarelor de pestă porcină africană şi al zonelor în care trebuie impuse măsuri sunt în creştere, pentru că autorităţile nu au reuşit să îndeplinească măsurile din planul de eradicare, precum vânarea completă a mistreţilor din zonele afectate, arată Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, potrivit Adevărul.

ANCPI: Terenurile agricole din 660 de comune vor fi cadastrate gratuit pentru proprietari. Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară, instituție publică aflată în subordinea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), va scoate la licitație, în 2020, lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în peste 500 de unități administrativ-teritoriale (UAT). Finanțarea este asigurată din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, anunță Agrointel.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro