Sari direct la conținut

Business report: Bacsisul, taxat cu 16% si trecut pe bon; Valcov: Firmele nou infiintate de persoane care nu au mai avut afaceri ar putea fi impozitate cu 1% in primii 2 ani; Soferii romanii amendati intr-un stat UE nu mai au sanse sa scape nepedepsiti. Se schimba legea; Cum intri in Biroul de Credit

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Soferii romanii amendati intr-un stat UE nu mai au sanse sa scape nepedepsiti. Se schimba legea. Soferii romani care vor incalca legislatia rutiera atunci cand se afla pe teritoriul unui alt stat european nu vor mai avea nicio sansa sa scape de amenzi. Statul roman va crea o institutie si proceduri cu ajutorul carora soferii indisciplinati vor plati sanctiunile. Aviz romanilor cu masini inmatriculate in Bulgaria. Comisia Europeana a aprobat o Directiva (413/2015) care reglementeaza modalitatea prin care statele membre vor face schimburi de informatii privind incalcarile normelor de circulatie care afecteaza siguranta rutiera. Se urmareste astfel ca soferii indisciplinati, ce comit infractiuni rutiere pe raza unor state membre, altele decat tara de origine, sa fie amendati. Statele membre trebuie sa asigure intrarea in vigoare a actelor cu putere de lege si a actelor administrative necesare pentru a se conforma directivei pana la 6 mai 2015, noteaza economica.net.

Cum intri in Biroul de Credit. Pentru ce esti raportat la aceasta institutie si cum afli ce se spune despre comportamentul tau financiar. Cum intri in Biroul de Credit este o intrebare la care ar trebui sa stie raspunsul toti cei care au contractat un imprumut de la banca. Biroul de Credit este o institutie la care, pentru inceput, au fost raportati doar restantiierii la creditele bancare, dar acum sunt raportate toate persoanele care au un credit, indiferent daca sunt la zi sau nu cu plata ratelor. Sistemul Biroului de Credit s-a dezvoltat in trei faze. In faza I, care a intrat in functiune la data de 16 august 2004, participantii transmit zilnic Biroului de Credit, in format electronic, informatii referitoare la: – debitori cu restante la plata mai mari de 30 de zile; – fraudulenti – persoane care au savarsit o infractiune sau contraventie in relatia directa cu un participant, pentru care s-a emis o hotarare judecatoreasca definitiva sau irevocabila, dupa caz, sau prin acte administrative necontestate; – declaratii cu inadvertente – date neconforme cu realitatea furnizate de persoane fizice la momentul solicitarii creditului. Continuarea in Adevarul.ro.

„Atentie! Tranzactia dumneavoastra va fi comisionata conform conditiilor”. Pretul ascuns al noilor mesaje de la bancomate. Bancile au fost obligate sa afiseze toate costurile legate de tranzactiile cu cardurile de debit si de credit de la ATM. In unele cazuri, insa, mesajele nu sunt foarte lamuritoare. Clientii care vor sa scoata bani de la ATM-ul altei banci decat cea care a emis cardul sunt informati ca tranzactia este comisionata conform contractului, fara alte precizari. Protectia Consumatorului, institutia care le-a cerut bancilor mai multa transparenta, spune ca aceste mesaje reprezinta doar prima etapa, ele urmand sa fie „imbunatatite gradual”. Integral in Gandul.info.

Grexitul ar fi o catastrofa si inceputul sfarsitului”. Comisarul european pentru afaceri economice si financiare, Pierre Moscovici, a declarat, intr-un interviu publicat ieri de Der Spiegel, ca o eventuala iesire a Greciei din zona euro (asa-numitul „Grexit”) ar fi „o catastrofa” pentru statul elen si „inceputul sfarsitului” zonei euro, deoarece, astfel, ar fi creat un precedent periculos. Oficialul a afirmat: „Noi toti din Europa suntem de acord ca un Grexit ar fi o catastrofa, nu doar pentru economia greaca, ci pentru intreaga zona euro. Ea este mai mult decat o zona comuna de liber schimb – Este o uniune monetara. Daca o tara abandoneaza aceasta uniune, piata imediat se va intreba imediat cine urmeaza, iar asta ar putea fi inceputul sfarsitului”. Comisarul a fost intrebat daca este optimist in legatura cu lista de reforme prezentata de Atena, reporterul atragand atentia ca guvernul grec continua sa faca promisiuni pe care nu si le indeplineste, scrie Bursa.ro.

Dupa prabusirea African Minerals, Frank Timis a oprit productia si in Burkina Faso. Guvernul statului african Burkina Faso a cerut unei unitati a Timis Mining Corp., controlata de milionarul roman Frank Timis, sa opreasca productia pe perioada analizarii autorizatiei acordate companiei pentru dezvoltarea depozitului de mangan Tambao, unul dintre cele mai mari din lume, cu un cost de 1 mld. dolari. Vestea vine dupa ce saptamana trecuta, African Minerals, una dintre principalele firme ale antreprenorului roman, a intat in insolventa pentru ca nu a reusit sa-si achite datoriile catre compania chineza Shandong Iron and Steel Group, creditorul si partenerul sau in proiectul minier Tonkolili din Sierra Leone. Productia minei din Tonkolili a fost oprita la sfarsitul lunii noiembrie din lipsa capitalului de lucru, noteaza Capital.ro.

Bacsisul, taxat cu 16% si trecut pe bon. Bacsisul ar trebui inclus pe bonul fiscal, prin modificarea legislatiei fiscale, si transformat in venit impozabil, la angajat, cu 16%, propune Dan Muresan, Vicepresedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR). Propunerea a fost trimisa Ministerului de Finante. Includerea acestui venit pe nota de plata ar rezolva si problema clientului care nu poate plati bacsisul cu cardul, cum procedeaza cand achita contravaloarea serviciului, mai scrie vicepresedintele CNIPMMR, informeaza EVZ.ro.

Valcov: Firmele nou infiintate de persoane care nu au mai avut afaceri ar putea fi impozitate cu 1% in primii 2 ani. Noul Cod Fiscal ar putea sa prevada un impozit diferentiat pentru firmele nou infiintate, de 1%, insa numai pentru cei care nu au mai derulat afaceri si doar pentru primii doi ani de activitate, a declarat, vineri, ministrul Finantelor Publice, Darius Valcov. „A reiesit in urma discutiilor din aceste ultime trei saptamani ca, in categoria IMM, ar trebui sa mai introducem o categorie de impozitare – si anume a start-up-urilor, a celor care deschid pentru prima data o afacere, pentru primii doi ani de zile sa nu le impunem 3% plus cotizatia, sa fie de doar un procent”, a explicat Valcov, la B1 TV. Ministrul Finantelor sustine ca au fost primite mai multe propuneri in acest sens, care sunt in analiza, scrie economica.net.

Skoda Superb a intrat pe linia de asamblare. Primul exemplar al noii generatii Skoda Superb a parasit linia de asamblare a uzinei din Kvasiny. Pentru a putea face fata noilor cerinte de productie, facilitatea cehilor a trecut printr-un program masiv de imbunatatire. Skoda Superb a debutat in fata publicului in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Cea de-a treia generatie a modelului din Mlada Boleslav se lauda cu un look nou, cu un interior demn de zona premium si cu motoare de top, noteaza Auto-Bild.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro