Sari direct la conținut

Business Report: Ce facultate trebuie sa termini pentru 1.000 de euro pe luna la primul job; litoral 2008: haznaua in care ne scaldam; fotospion: iata cum va arata viitorul BMW X1, iar criza financiara continua sa faca ravagii printre bancile din SUA si la un an de la debut

HotNews.ro

Ce facultate trebuie sa termini pentru 1.000 de euro pe luna la primul job. Absolventii de automatica si calculatoare, cibernetica, limbi straine rare sau finante-banci pot castiga 1.000 de euro net pe luna din primul an de activitate profesionala. Totusi, pentru a avea certitudinea unui salariu de 1.000 de euro, in general, un absolvent trebuie sa aiba o experienta de 2-3 ani, adica sa fi lucrat inca din facultate, scrie ZiarulFinanciar.

Audi, acuzat de dezinformare. Federatia Nationala a Asociatiilor Utilizatorilor de Transporturi din Franta (FNAUT) a depus o reclamatie impotriva celor de la Audi pentru „publicitate falsa si inducere in eroare a consumatorului”. Producatorul german de automobile este acuzat ca intr-una din reclamele sale sustine ca modelul A8 a atins „maximum de performanta ecologica”, in timp ce, in realitate, „inima” acestui model degaja intre 161 si 200 de grame de CO2 pe km, scrie Capital.

Fotospion: Iata cum va arata viitorul BMW X1! Una din cele mai importante noutati pe care ni le pregateste constructorul german este viitorul crossover BMW X1, care va debuta oficial in versiune de serie in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, in toamna anului viitor. Pentru a reduce costurile de productie si dezvoltare, BMW va folosi in cazul lui X1 platforma E87, apartinand cum era si normal Seriei 1. Cele mai recente poze spion reusesc sa traseze in linii generale formele viitorului model bavarez, pe care BMW intentioneaza sa-l plaseze ca un entry-level in gama automobilelor cu indicativul X, scrie Automarket.

Criza financiara continua sa faca ravagii printre bancile din SUA si la un an de la debut. Chiar daca inflatia a devenit principala preocupare a factorilor de decizie, criza subprime nu trece neobservata, oficialii Fed declarand recent ca turbulentele de pe piata financiara vor continua sa se extinda si in 2009, mentionand in acelasi timp ca vor continua un program menit sa acorde imprumuturi cu dobanda scazuta bancilor comerciale, scrie Ziarul Financiar.

Banca Transilvania curteaza Carpatica. Banca Transilvania, cea mai mare banca locala care nu se afla inca sub controlul unui grup financiar international, poarta discutii pentru preluarea Bancii Carpatica (BCC). Reprezentantii Bancii Transilvania spun ca nu este nimic concret inca, scrie Business Standard.

Litoral 2008: haznaua in care ne scaldam. Turistii nu stiu ca sanatatea lor e in pericol atunci cand iau decizia sa se scalde in mare. Nu numai ca Marea Neagra este poluata industrial, dar niciun oras de pe malul romanesc nu are statie de epurare. Asa ca miile de turisti inoata printre reziduurile deversate de canalizarea din Constanta, Eforie sau Mamaia. In plus, hoteluri ca Rex, Steaua de Mare sau Riviera arunca apa murdara din piscine direct in mare, scrie Adevarul.

Firmele refuza sa achite chiriile mari. Costul unui metru patrat de sediu, lunar, a ajuns la valori ridicate, pe care firmele nu mai vor sa le achite. Consecinta este ca, in acest an, chiriile birourilor vor creste cu maximum 20%, dar exista si situatii in care acestea se vor diminua. In prezent, lunar, un metru patrat de birouri costa intre 19 si 23 de euro in imobilele de clasa A si intre 13 si 17 euro in cele de clasa B, potrivit consultantilor imobiliari, scrie Financiarul.

Preturile locuintelor vechi din Capitala dau inapoi. Preturile insa au inceput sa dea inapoi in cazul apartamentelor vechi, care, pana la un moment dat, raportate la metrul patrat construit, erau mai scumpe cu pana la 25% fata de cele ale locuintelor noi. Astfel, analistii imobiliari considera ca apartamentele vechi s-ar putea ieftini cu pana la 30% in urmatorul an, in timp ce la locuintele noi fie vor fi inghetate preturile, fie se vor inregistra usoare cresteri, scrie Gandul.

Schimbarea la fata a mall-ului: In Romania apare a treia generatie de centre comerciale. Pe segmentul comercial al pietei imobiliare romanesti s-a trecut de la mall-uri aproape identice ca mix de clienti si concept, la dezvoltari care incep sa puna accentul pe personalizare si pe diferentiere. Desi cele trei generatii de centre comerciale nu pot fi delimitate foarte limpede, exista totusi cateva trasaturi specifice fiecareia, scrie DailyBusiness.

SCANDAL: Spionaj industrial la sediul Saab. Politia suedeza a arestat un barbat in varsta de 48 de ani, suspectat de „activitati de spionaj industrial” la sediul Saab din Suedia. De asemenea, acesta este acuzat de trafic de documente ce contineau informatii secrete, au aratat autoritatile suedeze, scrie Capital.

Ce prevede memorandumul cu Voestalpine. Guvernul roman va semna, in urmatoarele saptamani, memorandumul de intelegere cu Voestalpine, concernul austriac care ar putea investi peste 5,5 mld. euro intr-o otelarie la Constanta-Agigea, data avansata fiind de 31 iulie, au declarat pentru Business Standard surse din cadrul autoritatilor participante la negocieri, scrie Business Standard.

Petrom cedeaza din profit de dragul imaginii. Compania Petrom a agreat sa finanteze crearea unui fond de eficienta energetica din care sa se sustina programul national de reabilitare termica a blocurilor, scrie Cotidianul.

Bulgarii sunt de acord cu proiectul South Stream. Compania de gaze Bulgargas, detinuta de statul bulgar, cauta un imprumut de 700 milioane euro pentru a-si finanta cheltuielile aferente constructiei gazoductului South Stream. Anuntul, menit sa starneasca o competitie intre bancile doritoare sa finantateze compania a fost facut de Petar Dimitrov, ministrul bulgar al Economiei si Energiei, scrie Capital.

Banii, principalul motiv de fericire pentru francezi, englezi si spanioli. Potrivit unui sondaj realizat luna trecuta in cele mai mari cinci economii ale Uniunii Europene, banii sunt principala sursa a fericirii pentru francezi, spanioli si englezi. Pentru nemti si italieni, partea materiala a vietii vine de-abia pe locul doi, dupa iubire, scrie Financiarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro