Sari direct la conținut

Business report: Ce nu ne spun firmele de asigurare despre inundatii si cutremure. Harta riscurilor din Romania, pe judete; Firmele, pedepsite de Fisc daca isi aleg gresit partenerii de afaceri; Scenariu ingrijorator: Industrii mari vor pleca din Romania si vor lasa mii de angajati pe drumuri

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Ce nu ne spun firmele de asigurare despre inundatii si cutremure. Harta riscurilor din Romania, pe judete. Introducerea obligativitatii pentru asigurarea locuintei a crescut semnficativ procentul caselor protejate. In realitate insa, cele mai multe judete din Romania sunt total expuse in caz de cutremur. Economica.net va prezinta harta Romaniei in functie de riscurile de inundatii si cutremur, corelate cu procentul de locuinte asigurate.

Firmele, pedepsite de Fisc daca isi aleg gresit partenerii de afaceri. Desi tranzactiile cu parteneri inactivi inseamna costuri mari pentru firme, cum ar fi pierderea dreptului de deducere a cheltuielilor si a TVA, sunt greu de evitat. Modul in care Fiscul publica listele cu inactivi si criteriile de declarare a inactivitatii forteaza companiile sa-si asume riscuri incalculabile. Firmele care nu depun nicio declaratie intr-un semestru, sau au sediu fictiv sunt declarate inactive de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). Conform legii, ele nu mai au dreptul sa utilizeze facturi, facturi fiscale, alte documente sau formulare tipizate cu regim special. Integral in Capital.

Scenariu ingrijorator: Industrii mari vor pleca din Romania si vor lasa mii de angajati pe drumuri. Ce risca Romania o data cu cresterea pretului la gaze si carburant? Liberalizarea pretului la gaze, perceperea unor suprataxe la carburant, precum si impunerea unui tarif de cogenerare in cazul energiei electrice vor face ca tot mai multi producatori din industrii cheie si companii puternice prezente pe plan local sa fie fortate sa creasca preturile sau, mai rau, sa fie nevoite sa dea afara mii de angajati ori sa-si relocheze productia in Asia, sustin la unison producatorii din constructii, potrivit WallStreet.ro.

Statul majoreaza rovinieta: „Scumpirea ar ajuta la justificarea cresterilor cheltuielilor pentru intretinere”. In toamna anului trecut, autoritatile au vrut sa majoreze rovinieta platita de soferi, pe motiv ca cheltuielile de intretinere a drumurilor nationale sunt tot mai mari, iar nivelul de taxare din Romania este printre cele mai mici din Europa. Departamentul Marilor Proiecte a initiat chiar un proiect de ordonanta de urgenta in acest sens, insa el nu a mai fost aprobat, scrie Capital.

Cum era bugetul sa ramana fara bani de salarii. In primul trimestru, singurele cresteri notabile de venituri bugetare sunt acolo unde au fost majorari consistente de taxe. Executia bugetara arata ca, fara acestea, plata darilor curente era imposibil de realizat. Guvernul a obtinut cu 1,6 miliarde de lei mai putini bani la buget decat prognozase, a atras atentia presedintele Traian Basescu. Continuarea in EvZ.

Gazprom crede ca va incepe la vara constructia sectiunii bulgare a gazoductului South Stream, desi UE nu si-a dat acordul pentru conducta. Lucrarile de constructie pentru sectiunea terestra din Bulgaria a gazoductului South Stream vor incepe in luna iulie, a declarat Alexey Miller, directorul general al Gazprom, potrivit Novinite. Potrivit unui comunicat publicat vineri pe pagina de internet a Gazprom, in scurt timp va fi semnat in Bulgaria un contract pentru livrarea de materiale si echipamente, constructii, instruirea personalului si punerea in functiune a conductei de gaze, scrie Adevarul.

Actiunile si obligatiunile rusesti, afectate puternic de tensiunile cu Ucraina. Titlurile de stat si actiunile rusesti au consemnat, in intervalul 21-25 aprilie, cel mai mare declin saptamanal de la jumatatea lunii martie pana in prezent, in conditiile in care armistitiul pentru reducerea tensiunilor din estul Ucrainei se lasa asteptat, alimentand temerile potrivit carora presedintele Vladimir Putin se confrunta cu inasprirea sanctiunilor internationale, anunta Bursa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro