Sari direct la conținut

Business Report: Ce recomanda ANAF romanilor atunci cand li se refuza emiterea si inmanarea bonurilor fiscale; Bani de la stat pentru marii latifundiari. Afacerile strainilor, subventionate generos de romani; Euro, estimat sa ajunga la paritate cu dolarul luna viitoare

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Ce recomanda ANAF romanilor atunci cand li se refuza emiterea si inmanarea bonurilor fiscale. Operatorii economici sunt obligati sa afiseze la loc vizibil un anunt detaliat de atentionare a clientilor cu privire la obligatia respectarii dispozitiilor legale mentionate mai sus, potrivit prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.28/1999. Ministerul Finantelor Publice recomanda clientilor, carora un operator economic le refuza emiterea si respectiv inmanarea bonului fiscal, sa abordeze urmatoarea conduita : Sa solicite in mod expres eliberarea si inmanarea bonului fiscal in situatia in care acesta nu este inmanat din proprie initiativa de comerciant; Sa astepte un interval rezonabil de timp care sa permita operatorului economic efectuarea operatiunilor de eliberare si respectiv de inmanare a bonului fiscal, in functie de situatia concreta in care se afla, respectiv un magazin, un restaurant, o unitate de prestari servicii, etc; Sa nu paraseasca unitatea comerciala inainte de a apela serviciul TelVerde, scrieCapital.ro.

Bani de la stat pentru marii latifundiari. Afacerile strainilor, subventionate generos de romani. Sumele primite de marii latifundiari ai Romaniei in contul subventiilor pe suprafata genereaza pana la 25% din cifra lor de afaceri. Strainii „depind” cel mai mult de banii proveniti de la UE si din bugetul statului. Primele 10 companii agricole din Romania in functie de suprafetele pentru care au primit subventii au incasat, anul trecut, in contul campaniei agricole din 2013, peste 16 milioane de lei la bugetul de stat, potrivit informatiilor furnizate de catre Apia pentruEconomica.net. Luand in calcul si contributiile UE, suma totala incasata de acestia a fost de 127,1 milioane de lei, adica aproximativ 3% din cifra de afaceri totala.

Euro, estimat sa ajunga la paritate cu dolarul luna viitoare. Bancile centrale nationale din zona euro au inceput sa cumpere obligatiuni germane, italiene, franceze si belgiene, potrivit unor persoane apropiate situatiei, in contextul in care BCE a inceput, azi, programul de suplimentare a lichiditatilor destinat stimularii economiei zonei euro prin achizitii de obligatiuni guvernamentale, transmite Bloomberg. Preturile obligatiunilor au crescut in urma operatiunilor, iar randamentul obligatiunilor germane pe termen de 10 ani a scazut cu 0,05 puncte procentuale, la 0,35%, aproape de un minim record de 0,283% atins pe 26 februarie. Randamentul obligatiunilor italiene cu scadenta la 10 ani a coborat cu 0,03 puncte, la 1,29%. „Achizitiile de obligatiuni au efectul asteptat, piata este foarte optimista. Asteptam ca randamentele sa scada puternic”, a declarat Michael Leister, analist la Commerzbank in Frankfurt, informeazaBursa.ro.

Britanicii vor sa investeasca in Romania. Vezi in ce domenii. O delegatie formata din peste 50 de companii britanice se afla in Bucurestiul astazi si maine, in vederea stimularii tranzactiilor comerciale cu Romania. „Vizita face parte dintr-un efort mai amplu care vizeaza dublarea tranzactiilor comerciale ale Marii Britanii cu Europa Centrala si de Est (ECE) la 30 de miliarde de lire sterline, pana in 2020”, scrie intr-un comunicat de presa. Reprezentantii companiilor britanice care vor vizita Romania sunt delegati ai Great Mega Mission 2015, mai scrie in document. Pe durata a doua zile, reprezentantii companiilor britanice vor testa oportunitatile locale de afaceri din sectoare strategice cum ar fi transport public, managementul resurselor de apa, mediu, energie nucleara, petrol si gaze naturale, scrieEVZ.

Firma-fanion a lui Frank Timis a intrat in insolventa. Producatorul de minereu de fier African Minerals, controlat de milionarul roman Frank Timis, a anuntat vineri ca va numi administratori speciali pentru companie dupa ce nu a reusit sa-si achite datoriile catre creditorul si partenerul sau in proiectul minier Tonkolili, chinezii de la Shandong Iron and Steel Group, transmite Reuters. Dupa ce a preluat de la banci o parte din datoriile African Minerals si a cerut rambursarea imediata a imprumutului, Shandong, care detinea 25% din proiectul Tonkolili, a preluat controlul asupra companiilor care detin proiectul minier. „…Consiliul director a ajuns la concluzia ca nu exista nicio perspectiva rezonabila de a fi capabil sa ajunga la o solutie prin negociere cu Shandong. Compania incearca sa identifice un practician in insolventa adecvat pentru a reprezenta si proteja interesele creditorilor si actionarilor”, a anuntat intr-o declaratie African Minerals, anuntaCapital.ro.

Cotele de lapte pentru toate tarile din UE dispar la 1 aprilie. Care va fi efectul asupra Romaniei. De la 1 aprilie, Europa renunta la sistemul cotelor in domeniul lactatelor, astfel ca marii producatori europeni vor fi liberi sa produca oricat de mult. Economica.net va spune ce impact ar putea avea aceasta schimbare asupra pietei locale. Fermierii romani, ca si cei europeni, sunt pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru o noua era: cea in care nu mai exista limitari in ceea ce priveste productia. De la 1 aprilie, sistemul cotelor de lapte, introdus inca din 1984, va disparea. Eliminarea cotelor a fost o decizie larg dezbatuta la nivel european, fiind o masura cu impact pe piata comunitara. De aceea, politicul si-a sustinut deciziile si pe baza unor studii tehnice, iar unul dintre ele a fost realizat pentru Comisia Europeana de catre compania de audit Ernst&Young, informeazaEconomica.net.

Chevrolet Spark – Prima imagine teaser cu viitorul citadin american. Chevrolet a publicat o prima imagine teaser cu viitorul Spark. Modelul de oras al americanilor va fi expus in premiera internationala pe 2 aprilie, cu doar o zi inainte de debutul Salonului Auto de la New York. Asa cum era de asteptat, modelul producatorului de peste Ocean are la baza proaspatul Opel Karl si promite o evolutie in materie de design. Pentru moment, oficialii Chevrolet inca nu au publicat detaliile cu privire la motorizari, dar exista sanse mari ca sub capota lui Spark sa regasim aceleasi unitati de pe Karl. Conform zvonurilor, Chevrolet Spark va avea o lungime de 3.680 de mm si un ampatament de 2.385 de mm. Astfel, capacitatea portbagajului va fi de circa 1.000 de litri, atunci cand bancheta spate este rabatata, scrieAuto-Bild.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro