Sari direct la conținut

Business report: De ce reducerea CAS nu este posibila; Moneda euro in 2019, un drum plin de hartoape; Afacere exotica in imobiliare: Caminele private pentru studenti

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

De ce reducerea CAS nu este posibila. Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale va fi foarte greu de realizat, daca nu se imbunatateste colectarea incasarilor, in conditiile in care in primul trimestru nerealizarile la buget au fost de peste un miliard de lei din taxe si impozite, spune Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, citat de Romania Libera.

Economia – made in or by Romania? (I) / Despre cum se misca investitiile straine in Romania si despre pasul spre o noua etapa a economiei. Sub laurii cresterii economice din ultimii 2 ani balteste un fenomen care peste un deceniu ne poate exploda in fata : miza pe salariile mici ca principala sursa de competitivitate, indeosebi in industria adjudecata de investitiile straine – zona care ne-a adus cea mai importanta crestere – si ignorarea celorlalte surse de valoare adaugata mare. O analiza Curs de guvernare.

Moneda euro in 2019, un drum plin de hartoape. Adoptarea monedei euro in 2019, conform noului orar stabilit de Guvern, va fi extrem de dificila, daca nu imposibila, in cazul in care economia nu va creste pana la nivelul mediu al statelor din zona euro. Dupa mai multe amanari, Guvernul a decis ca data oficiala de intrare a Romaniei in uniunea monetara europeana sa fie in 2019. Adoptarea monedei euro are astfel mai mult de patru ani pentru a fi pregatita temeinic. Din pacate, schimbarea leului cu euro nu este atat de facila pe cat pare la prima vedere, indiferent de cat de „euroizata” este economia noastra, scrie Capital.

Afacere exotica in imobiliare: Caminele private pentru studenti. Printre fabricile din vestul Capitalei, o investitie de zeci de milioane de euro a transformat o parte din vechea zona industriala. Acolo, 1.800 de studenti au inchiriat in totalitate cele trei blocuri de garsoniere din campusul West Gate Studios. Si pentru prima oara, exista o lista de asteptare pentru urmatorul an universitar, potrivit Economica.net.

Judetele in care n-are cine sa-ti repare un ceas. Meseriile pe cale de disparitie in Romania. In vremea galeriilor comerciale, a mall-urilor si a retailerilor extinsi la nivel national, repararea unei perechi de pantofi, a unui ceas sau a hainei preferate nu mai este o necesitate. Orice produs poate fi inlocuit de pe raft cu unul nou asa ca romanii au uitat in ultimii ani, in special in marile orase, sa mai apeleze la serviciile celor care pastreaza inca tainele acestor meserii cu traditie, scrie Gandul.

Inflatia mica a marit puterea de cumparare. Cresterea salariilor a invins scumpirile din martie 2013 pana in aceeasi luna din 2014. Scumpirile au depasit cresterea veniturilor doar in cateva domenii de activitate, pe fondul inflatiei anuale de numai 1% inregistrata in martie. Salariul real mediu a crescut cu 4,6%. Salariul mediu net pe economie acordat in martie, de 1.706 lei, a fost cu 5,5% mai mare decat cel din aceeasi luna a anului trecut, iar media scumpirilor – inflatia anuala – a fost de numai 1,04%, reiese din datele centralizate la Institutul National de Statistica (INS). Integral in Adevarul.

Cum ajuta criza din Ucraina un business din Romania. Cazul Policolor. Criza politica din Ucraina ii determina pe producatorii ucraineni sa se orienteze catre alte piete decat Rusia de unde sa importe materii prime. Romania ar putea profita. Criza politica din Ucraina are, in mod evident, efecte negative pentru toata Europa si nu numai. Sunt insa situatii in care se poate profita de ruperea relatiilor economice dintre Rusia si Ucraina. Romania ar putea gasi acele nise de pe piata ucraineana care au ramas descoperite in urma tensiunilor dintre Ucraina si Rusia. Continuarea pe Economica.net.

Orasul cu cei mai multi miliardari din lume. Londra gazduieste cel mai mare numar de miliardari in comparatie cu orice alt oras al lumii, iar Marea Britanie are cea mai importanta densitate de miliardari pe locuitor. Astfel, potrivit unui studiu realizat pentru The Sunday Times, la Londra au resedinta 72 dintre cei 104 miliardari in lire sterline din tara, cu mult in fata Moscovei, care are cu 48 de miliardari, aflam din EVZ.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro