Sari direct la conținut

Business report: Marea confuzie fiscala. Cum risti sa fii executat silit de ANAF fara sa te astepti. Sute de mii de romani s-ar putea trezi cu popriri pe conturi; Mii de accidente provocate de straini in Romania. "Bulgarii" detin recordul absolut; Presa germana: "Europenii pierd controlul asupra Continentului lor".

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Marea confuzie fiscala. Cum risti sa fii executat silit de ANAF fara sa te astepti. Sute de mii de romani s-ar putea trezi cu popriri pe conturi. Faptul ca PFA-urile care s-au trezit cu sume imense de plata catre Fisc din cauza incadrarii veniturilor ca fiind dependente vor scapa de aceste datorii este o victorie a contribuabililor, insa are un efect pervers in societate: multi romani cred ca nu mai trebuie sa-si plateasca impozitele. Sute de mii de romani risca sa se trezeasca executati silit de Fisc, din cauza unei confuzii extrem de periculoase care s-a creat in ultimele saptamani in legatura cu plata impozitelor, scrie EVZ.ro.

Mii de accidente provocate de straini in Romania. „Bulgarii” detin recordul absolut. Dupa cresterea spectaculoasa din 2008, urmata de o evolutie relativ constanta in anii ce au urmat, 2014 vine cu o imbunatatire a situatiei. Totusi, aproape 9.000 de accidente au fost provocate de masini inregistrate in afara tarii, aproape 4.000 dintre ele in Bulgaria. Romania a avut castig de cauza in conditiile in care specialistii au decis ca firmele de asigurare din Bulgaria sau, daca e cazul, Biroul Auto de la Sofia sunt cele care trebuie sa plateasca daunele. In practica, apar chiar situatii cand despagubirea nu se mai plateste, dupa cum arata surse din zona asigurarilor. Dificultatile sunt generate nu numai de faptul ca procedura implica mai mult decat un asigurator dar si pentru ca masinile cu numar de Bulgaria sunt inregistrate pe numele unor cetateni bulgari, potrivit Economica.net

„Degeaba ii taxati pe bogati!”, spune unul dintre ei. Managerul de fonduri Stanley Druckenmiller spune ca principala problema SUA este sistemul de asigurari de sanatate si de pensii care este virtual falimentar. Solutia nu este o taxare mai mare a celor cu venituri mari intrucat problema este de ordin demografic. Imbatranirea populatiei va fi o „problema imensa” pentru SUA in numai 15 ani, avertizeaza miliardarul Stanley Druckenmiller. Costurile asigurarilor sociale si de sanatate sunt intr-atat de mari incat aceste sisteme publice vor fi falimentare in curand, a declarat managerul fondurilor Duquesne Capital, inchise in anul 2010, la o conferinta organizata la New York pe tema tehnologiilor software pentru consultantii financiari. Tinerii se vor afla descoperiti in fata unei crize mai grave ca ce din 2008 a declarat investitorul in varsta de 61 de ani preluat de Bloomberg, citeaza Capital.ro

Presa germana: „Europenii pierd controlul asupra Continentului lor”. UE este din ce in ce mai slaba si devine imposibil sa controleze procesele care au loc pe teritoriul sau, informeaza Sputnik International, precizand ca Europa va deveni un loc de joaca pentru SUA si Rusia, care incearca sa-si extinda influenta lor. Potrivit publicatiei Deutsche Wirtschafts Nachrichten, UE nu mai este in masura sa controleze procesele care au loc pe continentul european pentru ca politica este dictata de NATO, condusa de SUA, iar guvernele europene sunt simple membre ale publicului. Potrivit ziarului german, guvernul condus de Angela Merkel este slabit din cauza scandalului de spionaj, in timp ce UE nu mai este o comunitate de valori, ci doar o comunitate pur economica, scrie Bursa.

Renault ZOE este disponibil si in Romania. Iata primele impresii de condus cu noul model electric. Renault a lansat astazi in Romania noul model cu propulsie electrica ZOE, care are un pret de pornire de 20.900, cu TVA inclusa. Conceput integral ca o masina cu propulsie pur electrica – francezii se lauda ca pe parcursul proiectarii s-au depus peste 60 de brevete de inovatii – promite o autonomie intre 100 si 150 km, in functie de stilul de condus adoptat si de conditiile meteorologice. Si pentru ca dimensiunile in recomanda drept un model de clasa mica (avand dimensiuni mai reduse decat electricele de clasa compacta BMW i3, Kia Soul EV sau Nissan Leaf), ZOE are cea mai ridicata autonomie din segment. Performanta este datorata sistemului Range OptimiZEr, care se bazeaza pe franarea regenerativa, scrie Auto-bild.ro.

Gazul produs de Petrom si Romgaz nu le prieste centralelor proprii. Productia de electricitate scade cu peste 50%. Cresterea pretului de piata al gazului si scaderea pretului energiei electrice au condus la o ajustare severa a productiei de electricitate in centralele pe gaze ale Petrom si Romgaz. Centrala Petrom functioneaza doar sporadic, atunci cand are conditii de piata favorabile. Centrala Romgaz functioneaza, chiar si la avarie, tot timpul, dar cu un cost imens suportat de companie. Pretul gazului pentru consumatorii industriali, in primul trimestru al acestui an, s-a situat, potrivit tranzactiilor de pe Bursa de Marfuri, in intervalul 87 – 90 de lei/MWh. Pretul gazului pentru fabrici este in totalitate liberalizat, spre deosebire de cel pentru casnici, care este reglementat de catre ANRE, scrie Economica.net.

Chinezii de la Tenda tintesc prima pozitie pe piata locala de routere. Tenda Technology este una dintre cele mai cunoscute companii chineze producatoare de dispozitive de retea si echipamente atat pentru consumatorii finali, cat si pentru companiile mici. Infiintata in 1999, de Quan Dengping, Tenda Technology a crescut constant, iar anul trecut a inregistrat afaceri de 400 de milioane de dolari. Pentru acest an compania estimeaza afaceri de peste jumatate de miliard de dolari, iar printre obiective se numara deschiderea unui birou pe piata locala si castigarea primei pozitii. „Romania este o tara puternic dezvoltata din punct de vedere informatic, care acorda multa atentie acestui domeniu. De asemenea, viteza la internet este printre cele mai mari din lume,”, declara Quan Dengping, presedinte si CEO Tenda Technology, scrie Capital.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro