Sari direct la conținut

Business report: Noul Cod Fiscal. Cum schimba viata omului de afaceri si a contribuabilului; ANALIZA Romanii se intorc catre constructii si consum. Efectele si riscurile revenirii la comportamentul dinainte de criza; Top 5 – Cele mai reclamate societati de asigurari

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

CNADNR vrea sa cumpere utilaje in valoare de 70 milioane lei pentru echipele mobile de interventie. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) va organiza o licitatie deschisa, impartita pe 15 loturi, pentru achizitia de utilaje pentru echipele mobile de interventii de urgenta, valoarea totala estimata a contractului fiind de aproape 70 milioane lei, fara TVA. Compania de stat vrea sa cumpere, printre altele, o statie de asfalt mobila (cu 26,86 milioane lei, fara TVA), o freza de asfalt (11,42 milioane lei), un finisor de asfalt (7,72 milioane lei) si un trailer de 40 tone si cap tractor (4,94 milioane lei), relateaza Adevarul.ro.

Noul Cod Fiscal. Cum schimba viata omului de afaceri si a contribuabilului. Cu masura-fanion care prevede scaderea TVA la 20%, de la anul si la 19%, din 2017, Codul Fiscal a fost aprobat, ieri, de deputati. EVZ va prezinta cele mai importante prevederi si ce schimbari implica acestea raportat la situatia de acum. Actul normativ va pleca spre promulgare, iar presedintele Klaus Iohannis nu mai are posibilitatea de a il respinge. Majorari de impozite pe casa si teren, schimbarea regimului de impozitare a PFA-ului, schimbarea regimului de impozitare a cladirilor, sunt printre principalele modificari. Desigur, cea mai importanta masura a Codului este scaderea TVA de la 1 ianuarie cu patru procente, la 20%, din 2016, si cu inca un procent, la 19%, din 2017. In mod normal, daca se va reflecta integral in preturi, ceea ce ar presupune o ieftinire cu peste 4% a produselor, diminuarea de taxa ar trebui sa conduca la o crestere a vanzarilor pentru comercianti. Implicit, s-ar majora consumul, informeaza Evz.ro.

Negocierile dintre Posta Romana si Nextebank sunt la final. Negocierile dintre Posta Romana si Nextebank au ajuns in etapa finala, iar intermedierea produselor si serviciilor bancare la ghiseele Postei Romane va incepe anul viitor, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al Postei Romane, Alexandru Petrescu. „Suntem la finalul negocierilor cu Nextebank. Dupa ce acordul va fi aprobat de conducerea celor doua entitati, documentul va fi transmis autoritatilor competente spre analiza. In urma obtinerii aprobarilor necesare, estimam ca intermedierea produselor si serviciilor bancii la ghiseele operatorului national de servicii postale va debuta undeva in primul trimestru al anului viitor. Ne pastram convingerea ca un astfel de parteneriat, care s-a dovedit a fi unul extrem de profitabil pentru operatorii postali nationali din Vestul Europei, va reprezenta una dintre sursele sigure de venit pentru Posta Romana”, a explicat Petrescu. In ultimul an, liniile de afaceri ale Postei Romane au fost imbogatite cu noi servicii, in principal in segmentele serviciilor financiar-postale, curierat rapid, e-commerce sau servicii postale, noteaza Bursa.ro.

ANALIZA Romanii se intorc catre constructii si consum. Efectele si riscurile revenirii la comportamentul dinainte de criza. Comertul cu amanuntul, constructiile si importurile, care scadeau dramatic in perioada 2009-2011 sunt acum in crestere, dar banii investiti in economie, mai ales de catre stat, au ajuns la cote minime in 2015. Sectoarele de activitate care depind de consumul intern al populatiei si firmelor – comertul intern si extern, dar si constructiile – sunt din nou motoarele de crestere a economiei, dupa o lunga perioada de scaderi si stagnari ce a debutat odata cu criza din 2009. Datele oficiale centralizate de Institutul National de Statistica (INS) arata ca in primul semestru din acest an, cand Produsul Intern Brut a crescut cu 3,7%, sectorul de constructii a avansat cu peste 10%, comertul cu amanuntul a urcat cu aproape 5%, productia industriala – cu 2,3% si importurile – cu 3,6%, ceea ce inseamna ca motoarele economiei functioneaza din nou pe baza cererii interne, informeaza Adevarul.ro.

Peste 19.500 de locuinte au fost construite in semestrul I, cu 11% mai mult fata acelasi interval din 2014. Un numar de 19.534 locuinte s-au construit in semestrul I 2015, cu 11% mai mult fata de semestrul I 2014, cand au fost ridicate 17.582 de locuinte, potrivit datelor provizorii ale Institutului National de Statistica, transmise vineri Agerpres. In trimestrul II al anului 2015, au fost date in folosinta 10.302 locuinte, in crestere cu 990 locuinte, fata de trimestrul II 2014. In acelasi timp, repartitia pe fonduri de finantare a locuintelor terminate releva faptul ca, in trimestrul II 2015, fata de trimestrul II 2014, numarul locuintelor terminate din fondurile private a crescut cu 779 locuinte si din fondurile publice cu 211 locuinte, relateaza economica.net.

Top 5 – Cele mai reclamate societati de asigurari. Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat ca sectorul asigurarilor este lider la capitolul plangeri primite din partea clientilor. 8.000 dintre cele 9.206 de petitii primite in primele sase luni ale acestui an au provenit din acest domeniu. Cel mai des aspect reclamat de clienti este neplata despagubirilor, urmat de nerespectarea normelor RCA si recalcularea valorilor despagubite. Iata care au fost cele mai reclamate societati de asigurari din prima jumatate a anului. 1. Astra SA. Astra SA a fost reclamata de 1.096 de persoane in primele sase luni ale anului. Spre deosebire de aceeasi perioada a lui 2014, numarul de petitii scade cu 27,1%. 2. Euroins. In primul semestru din 2015, 905 clienti au reclamat serviciile Euroins, o scadere de 51,91% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In prezent, Euroins are o cota de piata de 17,75 de procente. Integral in Auto-Bild.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro