Sari direct la conținut

Business Report: "Platesti pentru cat arunci". Guvernul pune taxe europene sa ne forteze sa reciclam; Drumul national pe care se tot lucreaza de 8 ani si inca nu e gata: Ce probleme acuza constructorii; Autorizatiile de construire vor putea fi obtinute online

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Ce sa faci cand banca nu vrea sa-ti acorde un imprumut. Atunci cand se gandesc la imprumuturi online, multora le sclipeste-n minte cuvantul: camata. Si nu doar atat, ba chiar cei mai multi cred ca este vorba despre imprumuturile de pe o zi pe alta sau ca vor fi pacaliti. Cu toate acestea, in ultimii ani industria de creditare online a evoluat, ceea ce se traduce prin oportunitati la costuri mici pentru detinatorii de small business-uri. De pilda, un antreprenor care ar avea o nevoie urgenta de capital pentru a-si creste business-ul, ar trebui sa inteleaga cat mai bine aceasta schimbare a creditarii, scrie entrepreneur.com. Mai clar, atunci cand cinci din sase business-uri noi pe piata sunt refuzate de banca in momentul solicitarii unui credit, antreprnorii pot sa opteze mai rapid, mai flexibil si mai convenabil pentru alternativele de creditare online. Diferit fata de ce vor crede multi, imprumutirle online pentru business-uri vin in toate formele si de toate marimile, scrieCapital.ro.

„Plăteşti pentru cât arunci”. Guvernul pune taxe europene să ne forţeze să reciclăm. „Plăteşti pentru cât arunci”, conceptul implementat de mare parte dintre statele europene cu scopul de a îi determian pe cetăţeni să recicleze ar putea fi introdus şi în România. Ministerul Mediului a elaborat un proiect de lege în care apare această variantă. Românii care aruncă deşeurile la gunoi în loc să le colecteze selectiv ar putea plăti primăriilor o anumită taxă în plus faţă de taxele de salubritate deja existente. În schimb, dacă aleg să sorteze deşeurile şi să arunce doar ce nu pot colecta selectiv ar putea beneficia de reduceri de taxe, plătind doar pentru ce aruncă la gunoi. Ideea apare într-un proiect de act normativ iniţiat de către Ministerul Mediului prin care se doreşte alinierea legislaţiei naţionale privind gestionarea deşeurilor la cea Europeană. Aceasta în contextul în care CE a lansat încă din 2014 o procedură de infringement împotriva României pentru că nu îşi protejează cetăţenii de efectele gestionării deficitare a deşeurilor, anuntaEconomica.net.

Gospodaria romaneasca in 2015: Probleme mari pe partea de cheltuieli si in structura acestora. Veniturile lunare ale unei familii romanesti au crescut in anul 2015 la 2.687 lei pe gospodarie si 1.011 lei pe persoana, potrivit rezultatelor Anchetei bugetelor de familie pe 2015, intreprinsa de Institutul National de Statistica. Majorarea procentuala a veniturilor fost de 7,4% pe gospodarie si de 7,8% pe persoana (numarul de persoane per familie a scazut la mai putin de 2,66, fiind luata in calcul doar populatia rezidenta). Paradoxal, insa, potrivit datelor comunicate de INS, cheltuielile lunare medii pe persoana au fost mai mari cu doar 4%, inregistrand valori mai mici pe toate categoriile de familii, informeazaCursdeguvernare.ro.

Ministrul Agriculturii lucreaza la Legea vanzarii terenurilor agricole catre straini. Fermierii vor primi integral subventiile pana la finalul acestei luni, iar saptamana viitoare urmeaza ca la Ministerul Agriculturii sa aiba loc o discutie pe tema Legii vanzarii terenurilor agricole catre straini, a declarat, astazi, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, in fata protestatarilor din Parcul Izvor. „Avem deja un proiect in discutie (al Legii vanzarii terenurilor n.r.) numai ca astept ca dumneavoastra, reprezentantii producatorilor sa veniti si sa il agreem impreuna, pentru ca este o lege de care dumneavoastra beneficiati in primul rand. Este musai sa ne consultam, cum ne-am consultat intotdeauna pe toate actele legislative cu dumneavoastra si cu Parlamentul si cele doua Comisii de agricultura. Va propun, chiar daca nu saptamana aceasta, saptamana viitoare sa agreem un proiect de act legislativ pe care sa il promovam cat mai rapid”, a spus Achim Irimescu, citat de Agerpres. Intrebat daca pana la finalul lunii fermierii isi vor primi subventiile, ministrul Agriculturii a raspuns: „Absolut”, scrieEVZ.

Audi S4 si S4 Avant – In asteptarea lui RS4. Saptamana trecuta, Audi ne-a delectat simturile cu noua generatie A5 Coupe. Astazi, producatorul german ne ofera informatii despre S4 si S4 Avant. Cei care vor un RS4, mai au ceva de asteptat, insa S4 a evoluat si promite sa fie mai surprinzator ca pana acum. Sub capota lui Audi S4 si S4 Avant se afla motorul de 3,0 litri TFSI care produce 354 CP si 500 Nm disponibili incepand de la 1.370 rpm. Resursele unitatii sunt puse in valoare cu ajutorul unei transmisii automate cu opt rapoarte si prin intermediul sistemul de tractiune integrala quattro. Acceleratia de la 0 la 100 km/h are loc in 4,7 secunde, respectiv in 4,9 secunde pentru versiunea break, anuntaAuto-Bild.ro.

Autorizatiile de construire vor putea fi obtinute online. Primariile vor fi obligate sa emita autorizatii de construire si certificate de urbanism in regim online conform modificarilor aduse legii privind amenajarea teritoriului si urbanismul, ce urmeaza a fi pusa in dezbatere publica in decurs de o saptamana de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP). Primariile nu trebuie decat sa se inscrie pe portalul e-guvernare.ro si sa primeasca online solicitarile venite din partea celor interesati de documentatiile de constructie si sa elibereze ulterior actele cerute pe baza unei semnaturi electronice, informeazaCapital.ro.

Drumul national pe care se tot lucreaza de 8 ani si inca nu e gata: Ce probleme acuza constructorii. Pe langa dificultatile in a construi autostrazi, Romania are probleme si in reabilitarea drumurilor existente. O demonstreaza cazul Drumului National Deva – Oradea DN76, supranumit „cosmarul bihorenilor”, unde se tot lucreaza de opt ani, dar nu este inca gata. Oficialii de la Drumuri arata cu degetul catre constructori pentru situatia creata. „Din 2008 incoace se tot lucreaza la acest drum. Sunt tot felul de sincope, tot felul de constructori cu care s-a reziliat contractul”, a spus Catalin Homor, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri din Romania (CNADNR), in cadrul emisiunii „In miezul Problemei” de la National TV. Lucrarile pe drumul national DN 76 au fost impartite pe sase loturi. Seful de la Drumuri sustine ca sunt vesti bune de pe primele doua loturi dinspre Deva, Soimus, scrieEconomica.net.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro