Sari direct la conținut

Business report: Popriri ridicate automat. Cîţu: Softul este gata. Dăm ordonanţă. Nu vor mai fi toate conturile blocate; Lâna oilor din Mărginimea Sibiului, o afacere de 6 milioane de euro; În Polonia, roboţii înlocuiesc oamenii pe măsură ce salariul minim creşte

HotNews.ro
Business report, Foto: Hotnews
Business report, Foto: Hotnews

Nou maxim pentru acțiunile Fondul Proprietatea. Indicele BET mai câștigă aproape un procent și ajunge la una dintre cele mai ridicate valori din istoria modernă a bursei. Pe o piață cu volume sporite, în echivalent de aproape 10 milioane euro, indicii bursieri și-au continuat parcursul pe noi niveluri-record ale perioadei post-criză. Piața a fost tractată de acțiunile Fondul Proprietatea, unde cotația este susținută de o ofertă de răscumpărare promovată peste prețul de pe segmentul regular. Bursa românească a ignorat corecția din piețele financiare internaționale și a înaintat pe un nou maxim al ultimilor 12 ani, susținută de povești locale, informează Profit.ro.

Popriri ridicate automat. Cîţu: Softul este gata. Dăm ordonanţă. Nu vor mai fi toate conturile blocate. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a declarat miercuri că ANAF a finalizat softul pentru popriri, astfel încât să nu mai fie blocate simultan toate conturile unui contribuabil, iar Fiscul să ridice automat popririle. Întrebat când să ne aşteptăm ca modificarea să se aplice, ministrul Finanţelor a declarat că va fi dată o ordonanţă de urgenţă. „Dacă nu mâine, săptămâna viitoare. Va include aceste modificări de cod de procedură fiscală. Softul este gata. Ar trebui să fie cât mai rapid posibil”, a menţionat el, potrivit Adevărul.

Cât (nu) iși doresc unii dintre români să muncească? Angajator: Dintr-o sută, după o lună, 50 NU mai vin la muncă. Relocarea angajaților din zonele cu șomaj mare către zonele cu unități de producție pare soluția ideală pentru întâlnirea cererei cu oferta pe piața forței de muncă. Însă neseriozitatea muncitorilor încurcă socotelile angajatorilor, care rămân cu mai puțin de jumătate dintre angajații noi, după doar o lună. „Ce li se promite li se dă, însă ei nu ințeleg că opt ore sunt opt ore de muncă. Strictețea din multinaționale îi lovește. Ei sunt dintre oamenii care din opt ore munceau șase și le este dificil în conditiile din multinaționale”, precizează Cristian Huzău reprezentant al GiGroup pentru Wall-Street.ro.

În Polonia, roboţii înlocuiesc oamenii pe măsură ce salariul minim creşte. Antreprenorul polonez Henryk Kaminski a răspuns la majorarea salariului minim în Polonia prin automatizarea unora dintre sarcinile de la uzina sa de mase plastice, o dovadă a riscurilor pe care le ridică o politică destinată îmbunătăţirii standardului de viaţă dar care ar putea duce la majorarea preţurilor şi la limitarea numărului de noi locuri de muncă create. Partidul Lege şi Justiţie (PiS), aflat la putere, intenţionează să majoreze salariul minim până la 4.000 de zloţi (1.030 dolari) pe lună la finele lui 2023, aproape dublu faţă de nivelul din 2019. Însă, pe măsură ce muncitorii devin mai scumpi, unele firme poloneze investesc în tehnologie pentru a putea rămâne competitive, notează Economica.net.

Este oficial: Salonul Internaţional Auto Bucureşti nu se organizează în 2020. Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA) nu va mai organiza Salonul Internaţional Auto Bucureşti (SIAB) anul acesta, în condiţiile în care industria auto trece printr-o etapă de transformare şi migrare dinspre motorul termic către cel electric. „Salonul nu a întrunit criteriile de participare ne­cesare atingerii unor indicatori financiari ac­ceptabili. Numeroşi pro­du­cători au declinat parti­ci­parea. Este vorba des­pre presiunea pe costuri, în primă instanţă, şi de schim­bările care afec­tează, la nivelul com­por­ta­mentului clienţilor, întreaga industrie de evenimente de tipul SIAB“, a declarat Cristian Milea, preşedintele APIA, informează Ziarul Financiar.

Lâna oilor din Mărginimea Sibiului, o afacere de 6 milioane de euro. Afacerea cu lână este una despre care oierii vorbesc că este complet nerentabilă. Cifrele centrelor de colectare arată însă că se face profit din colectarea și valorificarea lânii de oaie. În județul Sibiu, afacerile cu lână indică, potrivit datelor financiare, că acest business este evaluat, la nivel local, la peste 28 de milioane de lei, echivalentul a 6 milioane de euro pe an. Oierii se plâng de ani buni că brânza este ieftină, mieii nu mai ajung la export ca înainte, subvențiile sunt mici, iar tunsul unei oi costă mai mult decât lâna. Cu toate acestea, județul Sibiu conduce detașat la numărul de centre de colectare a lânii, relatează Agrointel.

Amazon Music depășește un nou record! A ajuns la 55 de milioane de abonați. Amazon.com a anunţat miercuri că serviciul său de streaming muzical Amazon Music a depăşit 55 de milioane de clienţi la nivel global, apropiindu-se de Apple Music, dar fiind însă cu mult în urma rivalului suedez Spotify. Amazon, care a publicat miercuri pentru prima oară date privind abonaţii serviciului de streaming muzical, a lansat la sfârşitul anului trecut o versiune gratuită, susţinută de publicitate, pentru a concura Spotify, care are aproape 140 de milioane de utilizatori pentru un astfel de serviciu, scrie Capital.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro