Sari direct la conținut

Business Report: Presedintele BCE va solicita Guvernelor sa majoreze cheltuielile si sa accelereze adoptarea reformelor; Tabloul de bord european privind inovarea 2016: Romania, ultima din clasament si se indeparteaza de media performantei europene; Romania, granarul Africii. Egiptul a cumparat 300.000 de tone de cereale din Romania si Rusia

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Presedintele BCE va solicita Guvernelor sa majoreze cheltuielile si sa accelereze adoptarea reformelor.Presedintele BCE, Mario Draghi, va insista probabil in urmatoarea saptamana ca guvernele sa faca mai mult pentru a stimula economia zonei euro, deoarece incertitudinile aparute in urma deciziei Marii Britanii de a iesi din UE (Brexit) si cresterea mai slaba a economiei mondiale ameninta redresarea fragila a regiunii, transmite Reuters. Marea Britanie nu face parte din zona euro dar, fiind una din cele mai mari economii din UE, este un important partener comercial. Rezultatul referendumului din Marea Britanie a sporit volatilitatea de pe pietele financiare si a dus la o depreciere semnificativa a lirei sterline. Guvernele din China, Japonia si Marea Britanie au inceput deja sa-si relaxeze politica monetara sau au lasat sa se inteleaga ca au planuri in acest sens, deoarece inflatia scazuta si incetinirea economiei globale au aratat limitele politicilor monetare ultra-relaxate, scrieCapital.

Tabloul de bord european privind inovarea 2016: Romania, ultima din clasament si se indeparteaza de media performantei europene.Performanta inovarii s-a imbunatatit per ansamblu in Uniunea Europeana, in ultimii opt ani. In 21 de state s-au inregistrat cresteri de diferita anvergura, cele mai semnificative avansari in clasament Letoniei si Maltei. Cu toate acestea, in sapte state membre, cresterea pe termen lung a fost negativa, cu cea mai mare rata de crestere negativa observata in Romania, tara aflata si anul acesta pe ultimul loc al clasamentului, potrivit Tabloului de bord european privind inovarea 2016. Evolutia in timp arata ca Romania s-a indepartat de media europeana, in acest interval de timp, ajungand acum ca performanta in materie de inovare sa reprezinte doar 34,4% din valoarea indicatorului mediu pe Uniune, in timp ce in 2008 era de 50%. Tabloul de bord european cuantifica trei tipuri principale de indicatori si opt dimensiuni ale inovarii constituind in total 25 de indicatori diferiti: Indicatorul factori favorizanti inglobeaza principalii vectori ai performantei in materie de inovare care sunt externi intreprinderilor si acopera trei dimensiuni ale inovarii: resurse umane, sisteme de cercetare deschise, excelente si atractive, precum si finantari si sprijin, informeazaCurs de Guvernare.

Romania, ultima din clasament si se indeparteaza de media performantei europene; Romania, granarul Africii. Egiptul a cumparat 300.000 de tone de cereale din Romania si Rusia.Autoritatea Generala pentru Aprovizionare (GASC), entitatea responsabila pentru achizitiile strategice de grau in numele statului egiptean, a cumparat 300.000 de tone de grau din Romania si Rusia, informeaza presa internationala citata de Agerpres. Achizitia s-a realizat la a doua licitatie organizata in noul an financiar 2016/2017, care a inceput la 1 iulie, transmit Reuters si publicatia Daily News Egypt. Egiptul a cumparat printr-o licitatie internationala 180.000 de tone de grau din Romania si 120.000 de tone din Rusia, a anuntat ministrul Khaled Hanafy. Acesta a adaugat ca pretul mediu pentru cantitatile de grau achizitionate de GASC se ridica la 174,99 dolari pe tona si a precizat ca rezervele strategice de grau sunt suficiente cel putin pana la sfarsitul anului. Vineri, la bursa de la Chicago, cotatiile futures la grau cu livrare in luna septembrie au scazut cu 2,13%, pana la 4,2475 dolari per bushel, anuntaRomania Libera.

Singura autostrada care ar putea fi terminata in 2016 nu va duce nicaieri.Autostrada cu cele mai mare sanse de a fi terminata anul acesta, respectiv Gilau-Nadaselu, nu va putea fi data in folosinta pana nu va fi construit si podul care sa faca legatura cu celalalt tronson din Autostrada Transilvania. Iar constructia lui nici macar nu a fost scoasa inca la licitatie. Lucrarile pe Autostrada Gilau – Nadaselu sunt in plina desfasurare, iar gradul de executie depaseste 77%, anunta recent Compania de Drumuri, pe pagina sa de Facebook. Termenul de finalizare a acestor lucrari este sfarsitul lui 2016, dar asta nu inseamna ca autostrada va fi deschisa atunci circulatiei. Dupa cum observa si utilizatorii Facebook care comenteaza la postarea Companiei de Drumuri, nu se va putea circula pe noua autostrada, lunga de 8,7 kilometri, daca nu va fi construit si podul peste Somesul Mic, din dreptul localitatii Gilau, noteazaEconomica.

Kia Sportage de la 11.000 de euro: Cu garantia pe masa.Cea de-a treia generatie Kia Sportage nu ramane doar solida, ci si simpatica. Chiar si primele modele inca mai au garantie. Kia a lansat noua generatie Sportage, iar noi v-am expus prima experienta cu modelul sud-coreean in Romania in numarul 5/2016 al revisteiAuto Bild. Modelul aflat acum la inceput de drum are capacitatea necesara sa joace in aceeasi liga cu producatorii europeni. Din punct de vedere estetic, lucrurile s-au schimbat masiv, noua filozofie de design Kia facandu-si aparitia si pe Sportage. Interiorul a primit si el materiale de o calitate superioara.

Turcia post-puci: Intrebari, evolutii, riscuri.Guvernul de la Ankara a anuntat la mai putin de 24 de ore de la tentativa de lovitura de stat ca a reusit inabusirea puciului. Riscurile insa raman, insa, si sunt la fel de numeroase ca semnele de intrebare, iar deciziile luate acum de guvernantii Turciei ar putea avea impact urias nu doar la nivel de regiune, ci si global. cursdeguvernare.ro a discutat cu mai multi de politica internationala si problemele de securitate pentru a afla ce semnificatii si, mai ales, consecinte ar putea avea evenimentele din Turcia. Turcia – spune Iulian Fota, fost consilier prezidential pe probleme de securitate – se afla la o incrucisare de drumuri si trebuie sa aleaga intre cele doua posibile evolutii – cu un plus de democratie sau cu un minus de democratie. „Adica, Turcia stransa in jurul unui om sau stransa in jurul unor valori”, explica analistul. „Nu stiu care este cea mai probabila, dar decizia este in mana presedintelui Erdogan, el va alege calea. Poate sa foloseasca lovitura militara ca justificare pentru o conducere si mai autoritara, sau poate sa o foloseasca pentru a strange Turcia in jurul ideii de democratie”, a explicat Iulian Fota, citat deCurs de Guvernare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro