Sari direct la conținut

​Business report: Preturi reduse cu 50% pentru apartamentele din Bucuresti construite in perioada de boom; Pretul petrolului, la cel mai ridicat nivel din 2016; Record estimat pentru productia de grau

HotNews.ro

Record estimat pentru productia de grau. Vom avea cel mai mare randament la hectar din ultimii zece ani. Pentru prima data in ultimii ani, productia de grau la hectar a Romaniei ar putrea depasi pragul de patru tone. Cresterea ar putea fi de peste 17% fata de media ultimilor ani, dar ramanem la distanta de productia medie a UE.Fermierii romani ar putea ajunge in acest an agricol la performanta unei productii record de peste 4 tone la hectar (4,02 t/ha), arata ultimul raport al Comisiei Europene pe aceasta tema, relateaza Economica.net

Enel intra si pe furnizare de gaze naturale, concurenta in energie se ascute ca urmare a liberalizarii. Furnizorii de curent electric Enel Energie si Enel Energie Muntenia, subsidiare romanesti ale grupului italian de utilitati omonim, au obtinut, la jumatatea acestei luni, si licente de furnizare de gaze naturale de la Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE), potrivit informatiilor obtinute de Profit.ro. De anul trecut, tarifele reglementate la gaze pentru clientii noncasnici au fost complet eliminate si se vorbeste tot mai insistent despre eliminarea in avans si a celor pentru populatie, mai ales dupa ce gazele de import au ajuns sa fie mai ieftine decat cele de productie interna, anunta Profit.ro.

Razboiul petrolulului, baril cu baril. Topul companiilor de titei si gaze din lume. Cate sunt de stat si cate sunt private. Arabia Saudita, Rusia si Iranul duc un razboi tacut pentru cota de piata, atat impotriva producatorilor americani care extrag hidrocarburi din zacaminte neconventionale, cat si intre ei. Dar care este situatia la nivel de companii? Cota companiilor detinute de stat a crescut puternic dupa anul 2000, ceea ce marcheaza interese tot mai mari ale tarilor in asigurarea resurselor energetice, dar si folosirea acestora pe post de „arma”.In primele cinci companii in functie de productia de petrol si gaze, un numar de patru companii sunt de stat: Saudi Aramco ¬ 12 milioane de barili pe zi (Arabia Saudita); Gazprom – 8,3 milioane de barili pe zi (Rusia); NIOC – 6 milioane de barili pe zi (Iran); Rosneft – 5 milioane de barili pe zi (Rusia), scrie Adevarul Financiar.

Preturi reduse cu 50% pentru apartamentele din Bucuresti construite in perioada de boom. Sapte ani au trecut de cand dezvoltatorii au resimtit criza, iar numarul cumparatorilor s-a redus. Cu sute de apartamente construite, o parte din dezvoltatori au tinut locuinetele inchise, in asteptarea unor vremuri mai bune.500 de noi apartamente in patru blocuri finalizau in 2009 turcii de la Anchor Grup, cei care au construit Bucuresti Mall si Plaza Romania. Ultimul bloc, la care nu s-au efectuat lucrarile interioare, a fost scos recent la vanzare. 130 de apartamente sunt acum disponibile, la preturi mult mai mici fata de cele vehiculate inainte de 2009, anunta Economica.net.

Volkswagen pregateste un motor 1.5 TSI. Detalii si versiuni de putere. Volkswagen a anuntat ca va introduce o noua familie de motoare TSI. Denumita EA211, aceasta va fi disponibila pe modelele din gama incepand cu anul curent. Cu ocazia Simpozionului de Motoare de la Viena, producatorul german a oferit si o serie de specificatii cu privire la noul 1.5 TSI evo. Propulsorul va fi disponibil in versiunile de 130 CP si 150 CP si va oferi un cuplu motor maxim de 200 Nm incepand cu 1.300 rpm, scrie Auto-bild.ro.

Pretul petrolului, la cel mai ridicat nivel din 2016. Deprecierea dolarului si scaderea productiei in SUA, principalii factori de crestere. Vineri, preturile petrolului au inregistrat maximele anului 2016, iar titeiul Brent ar putea avea cea mai mare crestere lunara a cotatiei din ultimii sapte ani in aprilie, pe fondul deprecierii dolarului si al scaderii productiei din SUA. Avansul a fost limitat de perspectiva cresterii productiei in Orientul Mijlociu, dar increderea investitorilor a contribuit la avansul cotatiilor, care sunt cu aproape 80% peste minimele ultimilor 12 ani atinse in ianuarie. Pretul petrolului Brent a urcat cu 21 de centi fata de inchiderea de joi a tranzactiilor, la 48,35 dolari pe baril. Cotatia petrolului de referinta pe piata americana a avansat cu 45 de centi, la 56,48 dolari pe baril. Ambele contracte au atins cel mai ridicat nivel din 2016, noteaza Adevarul Financiar.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro