Sari direct la conținut

Business Report: "Prima casa" devine "A doua casa": Cei care au cumparat o casa pot sa-si cumpere alta mai mare sau mai scumpa; Topul ansamblurilor rezidentiale care ofera cele mai bune randamente; Dolarul a sarit de pragul psihologic de 4 lei

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Topul ansamblurilor rezidentiale care ofera cele mai bune randamente. Achizitia unui apartament nou si inchirierea lui ulterioara aduce randamente de patru ori peste dobanzile obtinute din depozitele in euro si devine un plasament tot mai cautat printre cei care vor sa-si sporeasca economiile. Garsonierele si apartamentele cu doua camere din ansamblurile rezidentiale Cosmopolis din Stefanestii de Jos, Greenfield din Padurea Baneasa si Militari Residence din Chiajna ofera cele mai bune randamente la inchiriere, dintr-un numar de 21 de proiecte analizate de Capital. Cumparatorii unor astfel de proprietati pot obtine randamente anuale cuprinse intre 7,71% si 9%, valori de patru ori peste nivelul dobanzilor practicate la depozitele in euro. Analiza tuturor proiectelor selectate arata faptul ca, in cazul garsonierelor, se pot obtine randamente cuprinse intre 5,67% si 9%, iar in cazul apartamentelor cu doua camere, indicatorul variaza intre 5,33% si 7,94%. Randamentul investitional este un indicator folosit in piata imobiliara pentru a determina profitabilitatea unei proprietati. Acest instrument este util nu doar investitorilor, ci si cumparatorilor neinteresati de inchiriere, scrieCapital.ro.

Dolarul a sarit de pragul psihologic de 4 lei. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,4542 lei/euro, 4,1595 lei/franc elvetian si 4,0041 lei/dolar. Dolarul a sarit pentru prima data pragul de 4 lei, la cursul BNR. Ieri, moneda europeana a atins maximul ultimei luni. Mai precis, leul nu a mai atins o valoare atat de mica in fata euro din 28 ianuarie 2015 cand BNR a anuntat un curs de referinta de 4,4585 lei/euro. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat ieri un curs de referinta de 4,4551 lei/euro, 4,1501 lei/franc elvetian si 3,9892 lei/dolar. Aprecierea dolarului va duce la cresterea preturilor produselor importate din afara Uniunii Europene, in special electronicelele (telefoanele, tabletele, televizoarele, laptopurile) si cresterea preturilor produselor petroliere ale caror cotatii sunt stabilite in dolari, anuntaEconomica.net.

Procurorii au pus sechestru pe imobile de 5 milioane euro apartinand lui Adrian Sarbu pentru a recupera prejudiciul adus statului. Procurorii au pus sechestru asigurator pe imobile in valoare de 5 milioane de euro apartinand lui Adrian Sarbu, in dosarul in care acesta este acuzat de evaziune fiscala, pentru a recupera prejudiciul adus statului, potrivit reprezentantilor Parchetului General. Astazi, Sarbu a fost adus la audieri la PICCJ. Potrivit Romania TV, a fost pus sechestru pe un apartament din Paris si alte trei imobile din Praga. Bunurile nu vor putea fi folosite pana nu se va da o decizie definitiva in cazul lui Sarbu. Daca va fi gasit vinovat, aceste bunuri vor merge in visteria statului. „Mediafax” Group are datorii de aproximativ 40 milioane de euro, potrivit tabelului preliminar al creantelor avand data de referinta 16 decembrie 2014. ING Bank este inscrisa cu o creanta garantata de 68,98 milioane de lei (circa 15,3 milioane de euro), reprezentand 53% din totalul creantelor si 100% din totalul creantelor garantate. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) apare cu o creanta totala admisa de 57,033 milioane de lei (12,6 milioane de euro), iar salariatii s-au inscris cu doar 6.800 de lei, informeazaBursa.ro.

La ce sa se astepte economia de la noile coduri ale fiscalitatii: Evaluarea punctuala a efectelor. Zilele acestea am asistat la discutii intense pe marginea celor doua coduri, fiscal si de procedura fiscala, prezentate in dezbatere publica de Ministerul Finantelor. Vedem masuri de relaxare fiscala de o magnitudine ce cu greu putea a fi inchipuita ca posibil a venind de la un guvern care a fost mai degraba preocupat pana recent de majorari de taxe si introducerea unora noi decat de reduceri. TVA scade atat pentru cota standard (de la 24 la 20%) cat si pentru legume, fructe, carne, peste (de la 24 la 9% (!)), accizele scad atat la carburanti cat si la alcool, impozitul pe constructii dispare iar, prin eliminarea impozitului pe dividend Romania se apropie vertiginos de statutul de paradis fiscal (sarcina fiscala zero pentru castigurile de capital obtinute prin intermediul unor companii, in anumite conditii). Baza de calcul a contributiei la sanatate este si ea plafonata la 5 salarii medii, ceea ce insa nu va ajuta la cresterea conformarii datorita plafonului prea mare, dar si pastrarii unor cote semnificativ mai mici pentru castigurile din activitati independente fata de cele datorate pentru salarii, scrieCursdeguvernare.ro.

Comparatie intre rolul autoritatilor de reglementare din Anglia si Romania , versus informarea clientilor. Marea Britanie este de departe campionul Europei in ceea ce priveste liberalizarea pietei de energie electrica si gaze naturale, inclusiv trecerea in proprietatea privata a unor importante capacitati de producere a energiei. In acelasi timp, Marea Britanie a fost si ramane un model in ceea ce priveste rolul reglementatorului in cele doua piete, aparitia burselor de energie creand mecanisme din ce in ce mai sofisticate, dar utile participantilor la piata. In noul context energetic mondial, englezii, ca si alte tari europene dezvoltate, se repozitioneaza si se adapteaza noilor conditii cu o dexteritate care pe noi ne depaseste de departe. Cu toate acestea, consideram ca nu putem ramane indiferneti la ceea ce se intampla pe pietele europene si ca in calitatea noastra de membri ai UE avem multe de invatat in domeniul pietelor de energie si gaze. In aceasta prima analiza ne vom referi exclusiv la statutul de rolul reglementatorului, in contextul in care strategia energetica a Romaniei este asteptata de catre toti actorii pietei, anuntaEnergy-Center.ro.

„Prima casa” devine „A doua casa”: Cei care au cumparat o casa pot sa-si cumpere alta mai mare sau mai scumpa. Guvernul a aprobat miercuri mai multe modificari ale programului „Prima casa”. Astfel, cei care nu-si mai pot achita ratele pot ceda contractul altcuiva la aceeasi banca, cei care au cumparat o casa pot sa cumpere alta mai mare sau mai scumpa, dupa ce o vand pe prima si lichideaza creditul sau il refinanteaza. Conform expunerii de motive a actului normativ, la propunerea finantatorilor, s-a introdus posibilitatea preluarii finantarii garantate de catre o alta persoana ce indeplineste criteriile de eligibilitate la acelasi finantator. Totodata, se prevede ca, in cazul executarii silite, daca valoarea casei nu acopera valoarea garantiei, ANAf continua procedurile de executare pana la recuperarea sumei conform codului de procedura fiscala, informeazaCapital.ro.

Guvernul a aprobat continuarea programului „Small Business Support” pentru urmatorii cinci ani cu finantare BERD. Programul „Small Business Support”, care faciliteaza contactul intre IMM-uri si serviciile de consultanta in afaceri, prin consultanti locali sau experti internationali, va continua sa fie aplicat in Romania pentru urmatorii cinci ani, cu finantarea BERD, potrivit unui memorandum a carui semnare a fost aprobata miercuri de Guvern. „Programul „Small Business Support” are scopul sa sprijine dezvoltarea a 500 de IMM-uri din Romania si sa contribuie la crearea de noi locuri de munca. De asemenea, isi propune sa contribuie la dezvoltarea capacitatii institutionale a acestora prin transfer de cunostinte, metode si instrumente, precum si prin valorificarea relatiilor cu institutiilor financiare partenere si alti finantatori din Romania care sa ofere sprijin pe termen lung sectorului IMM-uri”, informeaza Biroul de presa al Guvernului, informeazaEconomica.net.

Noul Hyundai Tucson a venit la Geneva cu doua versiuni de propulsie hibride. Principalul punct de atractie a standului Hyundai de la Geneva, noul Tucson inregistreaza inca un mare pas inainte a sud-coreenilor in segmentul SUV-urilor compacte. Cu un design care il pozitioneaza mult mai sus in ierarhia segmentului, Hyundai Tucson are toate sansele sa fure din clientii marcilor europene cu pretentii. Farurile cu tehnologie LED, grila cromata de mari dimensiuni si liniile fin trasate ale caroseriei sunt elemente care pana recent nu erau asociate marcii sud-coreene. Iar interioul noului model este de asemenea finisat cu mai multa atentie, materialele sunt mai placute la atingere, iar nivelul tehnologic este la nivelul anului 2015, cu un sistem de infotainment evoluat. Lista de optionale este foarte lunga si cuprinde echipamente specifice marcilor premium, cum ar fi scaunele ventilate pentru cei doi ocupanti din fata, anuntaAuto-Bild.ro.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro