Sari direct la conținut

Business report: Record de pret pe piata de energie: Curentul pe sase luni al unei gospodarii, vandut cu doar 50 de lei; BLACK FRIDAY urmat de BLACK WEEK. Ce retailer a pregatit reduceri de pana la 80% timp de o saptamana?

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Record de pret pe piata de energie: Curentul pe sase luni al unei gospodarii, vandut cu doar 50 de lei. Doi producatori de energie din surse fotovoltaice au vandut, zilele trecute, curent la 50 si 45 de lei/MWh. Este cel mai mic pret la care s-a vandut vreodata energie pe piata contractelor bilaterale, de doua ori mai mic decat precedentul record si de trei ori mai mic decat media tranzactiilor pietei. Spre comparatie, 1 MWh reprezinta aproximativ factura unei gospodarii pe jumatate de de an, considerand un consum mediu de 150 de kWh pe luna. Media de pret pe aceasta piata este de circa 170 de lei/MWh. Contractul cu Bio Volt presupune cumpararea a 9.144 de MWh de energie in varf, la 45 de lei/MWh, la o putere de 1 MWh, livrata in intervalul 07.00 -18.00, in perioada 1 decembrie 2014 – 31 decembrie 2016, scrie Economica.net.

Secretul bancar si off shore-urile, in agonie? Conturile bancare si firmele off shore sunt tot mai riscante. Informatiile devoalate recent de autoritati sunt un avertisment pentru cei care cred ca banii negri pot fi ascunsi cu usurinta. In ultimul timp, au devenit notorii diverse afaceri dubioase in care s-au folosit companiile off shore. Depistarea conturilor din afara granitelor, ca si a suveicilor de firme folosite pentru ascunderea unor sume cu surse ilicite, a fost suprinzatoare, nu doar pentru publicul care se obisnuise sa auda povesti despre averile din paradisuri fiscale, ci si pentru multi dintre cei care au recurs la ele. Pariul ca autoritatile romanesti sunt sunt prea slabe ca sa le descopere pare pierdut. Iar motivul nu tine de vointa exclusiva a functionarilor sau a demnitarilor de la Bucuresti. De cativa ani, la nivel global, au loc miscari decisive pentru transparenta fiscala, potrivit Capital.ro.

Probleme-n Paradisul fiscal: Onestitatea fiscalitatii in unele tari europene -o analiza comparativa pe 15 state. Luxembourgul, Olanda sau Irlanda nu sunt singurele state din UE care adopta politici fiscale favorabil pentru atragerea investitiilor straine. Practicile care favorizeaza eludarea de la plata taxelor de catre corporatiile internationale sunt raspandite in multe state europene, unde guvernele se declara „competitive din punctul de vedere al impozitarii”, se arata intr-un studiu al unei coalitii de organizatii nonguvernamentale, despre practicile de impozitare in 15 tari, printre care si Luxembourgul. Statele UE profita de tarile mai sarace in acordurile fiscale Spania a reusit sa negociete cea mai mare reducere in acordurile sale fiscale cu tarile in curs de dezvoltare, o reducere de 5,3 puncte procentuale. Tarile mai sarace pierd astfel miliarde din veniturile de care au nevoie ca rezultat al acestor acorduri, scrie cursdeguvernare.ro.

„Bancile vor sa-si asigure deductibilitatea discountului la conversia creditelor”. Impozitarea reducerii din soldul creditelor in franci elvetieni (CHF) dupa efectuarea conversiei acestora ar veni dintr-o interpretare extensiva a legii, este de parere expertul fiscal Dan Schwartz. Afirmatia domniei sale vine in contextul in care decizia Volksbank Romania, potrivit careia imprumutatii in CHF vor putea sa-si converteasca creditele la un curs de aproximativ 2,5 lei, cu DAE de 5,81%, rezultand un discount de circa 30%, se afla in discutii la Ministerul Finantelor Publice, care ar putea impozita respectiva reducere, fiind considerata profit in beneficiul clientului, dupa cum ne-a spus Nicolae Cinteza, directorul Directiei Supraveghere din cadrul BNR. Analistul economic Ionel Blanculescu sustine ca, avand in vedere ca vorbim despre contracte incheiate pe anumite sume, o reducere aplicata acestora se considera profit pentru client si trebuie impozitat ca atare, potrivit Bursa.ro.

Americanii de la Procter & Gamble vand fabrica de detergenti de la Timisoara catre compania germana Dalli intr-o tranzactie de peste 30 mil.euro. Gigantul american Procter & Gamble din sectorul bunurilor de larg consum vinde fabrica de detergenti de la Timisoara catre compania germana Dalli in cadrul unei tranzactii de peste 30 de milioane de euro, au declarat in exclusivitate pentru jurnalul de tranzactii Mirsanu.ro surse din piata. Tranzactia nu include activele privind inalbitorul ACE, vandute deja in acest an de catre P&G catre compania mixta pe care americanii o au impreuna cu italienii de la Fater. Dalli, o afacere de familie fondata in Germania in 1845, pune astfel piciorul pe piata romaneasca si, din informatiile Mirsanu.ro, intentioneaza sa isi extinda operatiunile locale.

eMAG se extinde agresiv. Vrea sa fie prezent pe fiecare piata din regiune pana in 2020. Dupa intrarea pe pietele din Bulgaria si Ungaria, eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, urmeaza o noua extindere anul viitor. „In 2015 ne vom mai extinde operatiunile pe cel putin doua piete, urmand ca pana in 2020 sa fim prezenti pe fiecare piata din regiune. Conflictul din Ucraina ne-a dat peste cap planurile de extindere in acest an pentru ca tara vecina urma sa se alature retelei de magazine eMAG”, a declarat pentru Economica.net, Iulian Stanciu, CEO al eMAG. Desi initial eMAG estima o crestere de 40% a business-ului, pentru 2014 afacerile retailerului vor ajunge la 281 de milioane de euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut.

BLACK FRIDAY urmat de BLACK WEEK. Ce retailer a pregatit reduceri de pana la 80% timp de o saptamana? Inca putin si magazinele isi vor creste comenzile de cateva ori. Fie ca vorbim de magazinele traditionale, fie de cele online, pregatirile sunt in toi: se fac stocuri de cateva ori mai mari decat in mod normal. Pentru prima data de cand este in piata, elefant.ro a pregatit, pentru Black Friday, sapte categorii – pe segmente de produse – cu preturi mai mici intre 40 si 80%. Creat ca magazine online de carte, in urma cu patru ani, elefant.ro s-a transformat, intre timp, intr-un mall online, devenind concurent direct inclusiv pentru retailerii online de fashion, cum este Fashion Days. „Vom avea reduceri de pana la 80% pentru aproximativ 10.000 de produse. Acum intra in depozite ultimele transe. Lansam Black Friday pe 21 noiembrie, urmat de Black Week, pana pe 28 noiembrie. Aceasta saptamana ar putea sa insemne vanzarile pentru o luna sau doua”, spune Dan Vidrascu, CEO al elefant.ro, potrivit Capital.ro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro