Sari direct la conținut

Business Report: Romania adera la standardele OECD privind transferul profiturilor si combaterea dublei neimpozitari; Profitabilitatea retailerilor a crescut si de trei ori in 2015. Kaufland castiga 7 lei la fiecare 100 de lei rulati

HotNews.ro
Business Report, Foto: Colaj foto
Business Report, Foto: Colaj foto

Romania adera la standardele OECD privind transferul profiturilor si combaterea dublei neimpozitari.Guvernul a aprobat joi, prin Memorandum, aderarea Romaniei ca asociat la Forumul de implementare a Proiectului (BEPS), ceea ce va permite participarea tarii noastre la realizarea masurilor privind combaterea erodarii bazei de impozitare si transferul profiturilor, precum si implementarea acestora pe teritoriul national. Experienta participarii la acest forum va ajuta la implementarea recomandarilor Uniunii Europene, in contextul propunerii de Directiva elaborata de Consiliu privind stabilirea normelor impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale, care afecteaza in mod direct functionarea pietei interne, scrieCurs de Guvernare.

Compania de Drumuri scoate la concurs 60 de posturi, cele mai multe pentru ingineri.Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) scoate la concurs, intr-o prima etapa, 60 de posturi de executie de specialitate, din care 28 de posturi sunt pentru pentru Directia Proiectare, nou infiintata. Potrivit unui comunicat al Companiei, din cele 60 de posturi, 54 sunt de inginer, unul de arheolog, 3 ecologi si 2 economisti. Concursurile se vor desfasura in cea de-a doua jumatate a lunii iunie si in primele cinci zile din iulie, potrivitCapital.

Profitabilitatea retailerilor a crescut si de trei ori in 2015. Kaufland castiga 7 lei la fiecare 100 de lei rulati.Opt din zece cei mai mari zece retaileri alimentari din Romania au monetizat la maximum reducerea de TVA la alimente aplicata de la 1 iunie 2015. Profiturile au crescut si de trei ori, astfel ca liderul pietei, Kaufland, face 7 lei profit la fiecare 100 rulati, relateazaEconomica.

Programul Prima masina, un esec rasunator.Programul Prima masina se anunta si anul acesta a fi un esec, doar doua imprumuturi fiind acordate in acest sistem in 2016. Nici anul trecut programul nu a fost un succes, 193 de persoane accesand credite prin acest program. Principalul motiv pentru care clientii evita inrolarea in program il constituie restrictiile impuse, printre care limita maxima de 57.000 de lei (aproximativ 12.500 de euro), dar si timpul de asteptare mare pana la aprobarea dosarului, de pana la doua luni. In aceste conditii, cei care doresc cumpararea unui autoturism nou apeleaza mai degraba la credite de nevoi personale pentru a-si putea finanta achizitia, anuntaAuto-Bild.ro.

Bani de la guvern pentru finantarea unor programe operationale sectoriale.Guvernul a aprobat, joi, prin hotarare, alocarea temporara a sumei de 500 de milioane lei, echivalentul in euro, pentru asigurarea necesarului de finantare, pentru luna iunie, a programelor operationale sectoriale Cresterea Competitivitatii Economice si Dezvoltarea Resurselor Umane. Potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de Agerpres, fondurile provin din privatizare si vor fi repartizate astfel: 300 de milioane de lei pentru Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice si 200 de milioane de lei pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, potrivitRomania Libera.

Capitalul autohton si ajutorul statului autohton: O problema si cateva solutii.Textul analiza de mai jos, privind problema capitalului autohton, indrazneste sa spere din 3 motive : 1-, Spre deosebire de toti predecesorii sai – de la Dascalescu la Ponta – premierul Ciolos, trecand prin mijlocul furtunilor prin care economiile europene isi apara interesul, Nu are complexul tenace al demnitarului roman care e nationalist in discurs si mielusel cand e vorba de politici care sa se bata pentru dezvoltarea capitalului autohton. E, poate, singurul oficial trecut printr-o demnitate publica care poate intelege interesul unei economii locale in cu totul alta cheie decat cheia nationalista. Si, din defilarea de premieri din ultimii 26 de ani, e poate singurul cu o perceptie, o viziune si o voce respectata la Bruxelles, si, cum spunea zilele trecute un american care stie ce vorbeste – actualul premier „stie cum se fac unele lucruri”, potrivitCurs de Guvernare.

Campania actuala pentru alegerile locale – „moartea pasiunii”.Membrii Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care s-au reunit joi la Viena, nu au ajuns la un acord privind plafonarea productiei pentru a sustine revenirea preturilor, in conditiile in care Iranul doreste sa continue majorarea exporturilor, informeaza Reuters si MarketWatch. Pe de alta parte, Arabia Saudita a promis ca „nu va indunda piata cu petrol” pentru a pedepsi ceilalti producatori si a castiga cota de piata, anuntaBursa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro