Sari direct la conținut

Business Report: Se schimba lumea: primul operator de plati bitcoin licentiat in UE. Japonia recunoaste monedele virtuale ca similare cu banii; 6 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa incepi sa-ti cauti job; Presedintele Iohannis: "In forma actuala, legea darii in plata este in regula. Am promulgat-o"

HotNews.ro
Politic, Foto: Colaj foto
Politic, Foto: Colaj foto

Se schimba lumea: primul operator de plati bitcoin licentiat in UE. Japonia recunoaste monedele virtuale ca similare cu banii.Guvernul japonez a adoptat noile reglementari pentru industria bancara, menite sa le permita bancilor sa-si extinda afacerile in zona IT si sa recunoasca monedele virtuale ca functionand in regim similar cu banii, potrivit Japan Times. Potrivit noilor reglementari, holdingurile bancare din Japonia vor putea cumpara companii din sectorul IT, masura avand rolul de a promova serviciile financiare inovatoare bazate pe noile tehnologii – asa-numitele servicii fintech – si sa le permita bancilor sa dezvolte noi sisteme de reglare a tranzactiilor. Astfel, monedele virtuale sunt recunoscute ca valoare si ca instrument ce poate fi folosit in efectuarea de plati si care poate face obiectul transferurilor digitale, relateazaEconomica.net.

6 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa incepi sa-ti cauti job.Numerosi candidati, dar in special cei care nu au mai lucrat inainte, nu aloca suficient timp si atentie pregatirii procesului de recrutare si, din aceasta cauza, au inevitabil de pierdut. Sa te pregatesti de cautarea unui job nu inseamna sa te limitezi la pregatirea unui CV reusit. Daca obiectivul tau este sa-ti gasesti un job bun, atunci sunt mai multe aspecte pe care trebuie sa le bifezi: Gaseste pe cineva sa te recomande. De regula, recomandarile din interior sunt destul de pretioase atunci cand vine vorba de completarea echipei unei companii cu noi membri, deoarece conducerea isi doreste ca echipele sa fie formate din persoane compatibile. Mai mult, 71% dintre expertii americani in recrutare au afirmat, in cadrul unui studiu citat de USNews.com, ca recomandarile angajatilor sunt cea mai buna sursa pentru gasirea candidatilor, scrieCapital.ro.

Presedintele Iohannis: „In forma actuala, legea darii in plata este in regula. Am promulgat-o”.Presedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea darii in plata, declarandu-se multumit de forma revizuita a proiectului. „Parlamentul a luat in considerare obiectiile formulate in cererea de reexaminare, a modificat legea corespunzator si mi-a trimis-o. Am apreciat ca Parlamentul a tinut cont de observatiile mele si consider ca legea, in forma actuala, este in regula. In consecinta, am promulgat legea si azi va fi publicata in Monitorul Oficial” a spus presedintele. Bancherii ii cerusera presedintelui Iohannis sa atace legea la Curtea Constitutionala. Camera Deputatilor a adoptat in urma cu doua saptamani o forma amendata a legii, dupa ce acesta a fost trimis de Iohannis la reexaminare, potrivitCurs de Guvernare.

Porsche ar putea ataca Huracan si 488 GTB cu viitorul 960.Colegii din cadrul publicatiei Car Magazine au descoperit ca anul trecut, Porsche a inregistrat denumirea de 960. Un purtator de cuvant al producatorului german a fost abordat, insa detaliile oferite sunt extrem de putine. „Nu s-a mai discutat de ceva vreme despre modele noi, dar daca te uiti in gama avem ceva locuri libere. Nu uita ca trebuie sa te uiti si la ce face competitia si sa ramai cu acele lucruri in minte”, a declarat purtatorul de cuvant Porsche, citat deAuto-Bild.ro

APIA: Peste 337 milioane de euro au ajuns in conturile fermierilor. 108.725 de dosare, blocate din diverse motive. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a autorizat si a trimis, la 20 de zile de la debutul platilor, suma de 337,3 milioane de euro pentru un numar de 725.252 de fermieri si o suprafata de peste 5 milioane de hectare, dar in prezent mai sunt blocate din diverse motive 108.725 de dosare, a declarat, joi, directorul general al APIA, Ioan Merca, intr-o conferinta de presa. „Pana in data de 27 aprilie aveam transferati in contabilitate un numar 725.252 de fermieri, cu o suma autorizata la plata 337,312 milioane de euro. Din aceasta suma, 268 de milioane reprezinta fondurile FEGA si 69 de milioane de euro sprijinul pentru ANT alocat din bugetul national. Era tot timpul o discutie ca pentru anul 2015 Romania avea alocat un plafon pentru plati directe de 1,599 miliarde de euro, pot spune ca pana in acest moment am reusit sa absorbim 523, 5 milioane de euro, respectiv 32,7%. Aici luam in calcul si plata in avans, adica suma de 255 de milioane de euro platita in luna noiembrie”, a precizat Merca, scrieCapital.ro.

Investitie de 1,9 milioane de euro in fabrica Sanex din Cluj.Compania clujeana Sanex, parte a grupului austriac Lasselsberger, care este principalul producator de placi ceramice din Romania, a finalizat o noua investitie, finantata de Guvernul Regal al Norvegiei. Aceastavizeaza reducerea poluarii si este finalizata la aproape 10 luni de la demararea lucrarilor. Concret, este vorba de noua infrastructura din cadrul unitatii de productie din Cluj-Napoca, in incinta careia se regaseste un nou atomizor performant ce permite imbunatatirea performantei ecologice a companiei si cresterea competitivitatii productiei, scrieRomania Libera.

Rechizitoriu DNA: Peste 5 milioane de euro, ‘spalati’ de Niculae prin mai multe firme.O suma de peste cinci milioane de euro a fost supusa de omul de afaceri Ioan Niculae unui proces de spalare a banilor, aceasta trecand prin mai multe firme si ajungand la o firma de tip off shore controlata tot de Niculae si care are sediul pe un yacht, se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii DNA, potrivit Agerpres. Potrivit documentului, spalarea de bani s-a realizat in mai multe etape si cu implicarea mai multor persoane. Astfel, prima etapa a fost reprezentata de incheierea unui contract fictiv intre Interagro, in calitate de client, si Libarom Agri (societate specializata in procesare productie agricola – conserve si tranzactii cu produse agricole controlata de Said Baaklini), in calitate de prestator, contractul avand ca obiect prestarea de servicii de publicitate. Valoarea serviciilor de publicitate cumparate de Ioan Niculae de la Said Baaklini era de 10.000.000 euro, informeazaCurs de Guvernare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro