Business report: Sistemul de asistenta sociala se schimba din temelii. Apare venitul minim de incluziune, 340.000 de familii iau bani in plus; O problema care se coace in 2016: Riscurile anului 2017 si finantatorii lor; Renault Captur devine Kaptur 4×4 si vorbeste doar rusa
Sistemul de asistenta sociala se schimba din temelii. Apare venitul minim de incluziune, 340.000 de familii iau bani in plus. Guvernul a redactat legea venitului minim de incluziune, care va unifica toate ajutoarele pe care le primesc acum persoanele si familiile sarace. Noua lege se va aplica de la jumatatea anului viitor, sau cel mai tarziu de la inceputul anului 2018. Va creste atat cuantumul ajutoarelor sociale, cat si numarul beneficiarilor. Primul tip de sprijin din partea statului, denumit ajutor de incluziune, presupune o alocatie fixa care se va acorda persoanelor sau familiilor care au un venit ajustat pe mediu de familie de pana la 260 de lei. Statul va plati, sub forma de ajutor de incluziune, diferenta dintre cei 260 de lei pe membru de familie si venitul realizat de familia respectiva, in fiecare luna. Al doilea tip de ajutor din partea statului se refera la sprijinul acordat familiilor cu copii, potrivit Economica.net.
O problema care se coace in 2016: Riscurile anului 2017 si finantatorii lor. Exceptionala situatie macroeconomica in care se afla Romania astazi arata ca tara se afla intr-un punct atat de inalt al valului, incat, daca nu se iau urgent masuri de consolidare a acestui avantaj dupa legislatia din anul 2015, riscam sa cadem intr-un termen foarte scurt de partea cealalta. Pornind de la rezultatele cresterii economice 2015-2016, coroborate cu costurile mici ale imtrumuturilor, cursdeguvernare.ro articuleaza astazi principalele riscuri ale anului 2017 – an in care vor intra la decontare „facturile” ultimilor doi ani de crestere, precum si sursele acestei cresteri. Surse care astazi creeaza entuziasm, dar care in numai un an pot deveni de-o toxicitate grava pentru economie, scrie cursdeguvernare.ro.
Brasovul da roade pentru cea mai bogata familie din Franta. Administratorul averii imobiliare a celei mai bogate familii franceze a investit 100 mil. euro la Brasov si se pregateste sa dubleze suma, dupa ce a incasat primele milioane de euro in mai putin de un an de la inaugurarea primului proiect de anvergura din Romania. Mai mult, modelul ar putea fi aplicat si in alte orase mari din tara. Divizia imobiliara a grupului Auchan, controlat de familia Mulliez, vrea sa inceapa luna viitoare constructia primelor trei blocuri cu 155 de apartamente peste drum de mallul Coresi Shopping Resort, in locul fostei fabrici Tractorul Brasov. Alaturi de partenerul sau local, antreprenoarea germana de origine romana Daniela Kasper, Immochan a demarat vanzarea proiectului rezidential Coresi Avantgarden inca din decembrie si pana acum a incheiat contracte pentru 111 locuinte, scrie cursdeguvernare.ro.
Renault Captur devine Kaptur 4×4 si vorbeste doar rusa. Renault s-a gandit ca este momentul sa faca o schimbare in gama lui Captur. SUV-ul de oras al francezilor va fi disponibil intre-o versiune cu tractiune integrala. Din pacate, modelul este pregatit doar pentru piata din Rusia. Si pentru a nu incurca borcanele, Renault Captur devine Kaptur 4×4. Iar pentru a ne demonstra ca lucrurile sunt cat se poate de serioase, oficialii francezi au publicat si o imagine teaser, scrie auto-bild.ro.
Demascarea unei escrocherii legale: Firme care promit oferte de munca in strainatate si cer bani degeaba. Iata contractele. O investigatia ECONOMICA.NET demonstreaza ca firmele Efect Dual Paper si Branchenbezogene Vermittler din Arad, care promit oferte fictive de munca in strainatate, opereaza in tandem, si sunt controlate de Laszlo Zoltan-Iosif. Am obtinut contractele semnate de unul dintre candidatii inselati de acestea. Candidatul a incheiat un contract pentru servicii de secretariat cu firma Efect Dual Paper, pentru care a platit 560 de lei. Acest contract e o inselaciune legala, ne-a explicat avocatul Catalin Stanescu. Candidatul a semnat si un contract de mediere cu firma Branchenbezogene Vermittler SRL, care contine 19 clauze al caror caracter abuziv ar putea fi demonstrat in instanta. Prin modul in care contractul de mediere a fost redactat, firma Branchenbezogene Vermittler nici nu isi propune sa caute un loc de munca pentru candidat, ne-a mai spus avocatul Catalin Stanescu, scrie Economica.net.