Sari direct la conținut

Business report: Soc in scandalul Loteriei fiscale: Ministerul Finantelor a stiut de la prima extragere ca a gresit numerele. Exista dovada; Cate pensii platim pentru romanii din strainatate; Departamentul SUA pentru Agricultura: Romania are un an agricol chiar mai prost decat 2013

HotNews.ro
Business, Foto: Colaj foto
Business, Foto: Colaj foto

Soc in scandalul Loteriei fiscale: Ministerul Finantelor a stiut de la prima extragere ca a gresit numerele. Exista dovada. Un cititor ne-a trimis la redactie un mail in care arata ca a avertizat in scris Ministerul Finantelor, prin adresa oficiala, care a primit si numar de inregistrare de la institutie, ca prima extragere din cadrul Loteriei fiscale a fost ilegala. Atentionandu-i pe oficialii Finantelor ca au extras mai intai cifra sutelor, in loc de cifra zecilor, asa cum scrie in lege, scrie Economica.net.

Cate pensii platim pentru romanii din strainatate. Aproximativ 90.000 de romani primesc, in prezent, pensii comunitare, adica drepturi banesti cumulate din mai multe state europene in care au lucrat legal si au cotizat la sistemul public de pensii. Dintre acestea, aproape 36.000 de pensii sunt exportate in afara tarii, fiind platite din bugetul national catre cetatenii romani stabiliti in alte state europene. Conform cifrelor oficiale centralizate de Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) si transmise la solicitarea revistei Capital, majoritatea romanilor care primesc pensii comunitare cumuleaza venituri din Romania si Germania. Este vorba de 46.430 persoane care au avut stagii de cotizare la sistemul de pensii din ambele tari, potrivit Capital.ro.

Departamentul SUA pentru Agricultura: Romania are un an agricol chiar mai prost decat 2013. Ultimele informatii referitoare la culturile agricole arata ca Romania ar putea avea un an agricol mai slab chiar si in comparatie cu 2013. Porumbul este cel mai afectat. Contributia agriculturii a fost anul trecut de aproximativ 6% din PIB. Ultima prognoza a Departamentului pentru Agricultura al Statelor Unite ale Americii (USDA) arata ca tara noastra nu va putea compensa pierderile suferite urmare a secetei din aceasta vara si, per total, va raporta productii mai mici fata de 2014, un an record atat pentru noi, cat si pentru toata Europa. Diferente in minus va fi insa la unele culturi si fata de 2013, potrivit Economica.net.

Doi tineri au investit zeci de mii de euro intr-o platforma cu care vor sa-i cucereasca pe romani. Au identificat o nisa care nu a mai fost exploatata si au creat o retea globala care selecteaza tot continutul de calitate de pe internet intr-un singur loc, mai exact o platforma de socializare cu motor de cautare pe domenii variate. „Scopul nostru trebuie sa fie intotdeauna acela de a oferi cel mai bun sistem educational”, sutin Roxana Nistor si Eduard Totok, antreprenorii timisoreni care au fondat Destiny – New Beginnings. Au investit aproximativ 60.000 de euro, bani proprii, si, in ciuda faptului ca au fost presati de bugetul mic si nevoiti, uneori, sa grabeasca lucrurile, iar investitorii romani, carora le-au prezentat ideeavenita pe bancile facultatii,i-au sfatuit sa regandeasca totul pentru ca-si propun prea mult, nu s-au lasat si au mers mai departe, asa cum au stiut ei mai bine, potrivit Capital.ro.

Vilgard – Masina electrica cu pedale. Suntem convinsi ca va mai amintiti de familia Flinstone si de celebra lor masina pusa in actiune de picioarele pasagerilor. Ei bine, Vilgard vine cu un astfel de concept, transpus in era moderna pe care o traim. Vilgard functioneaza pe principiul bicicletelor electrice. Aceasta dispune de o baterie de doar 5 kWh care pune in miscare un motor electric. Dar autonomia nu este conditionata de micutul set de baterii, intrucat Vilgard a instalat si pedale. Pe scurt, cand masina ramane fara curent te apuci sa dai bine din picioare pentru a ajunge la destinatie. Si asta este bine nu doar pentru sanatate, ci si pentru mediu, scrie auto-bild.ro.

Uber lanseaza in Romania varianta de lux a serviciului. Incepand cu ziua de joi, 19 noiembrie, utilizatorii Uber din Bucuresti vor putea alege noua varianta de lux UberSELECT. Pana acum, bucurestenii au putut folosi doar uberX, alternativa low-cost de ridesharing oferita de Uber. Masinile uberSELECT vor fi dintr-o gama superioara, printre care Audi A4, Volkswagen Passat si Skoda Octavia, detinute de catre soferi parteneri cu evaluari foarte bune. Acestia au fost testati in timp, iar acum, toate stelutele adunate vor face diferenta. Acest serviciu, disponibil doar in afara Europei, va functiona pentru prima data si in capitala Romaniei, scrie Playtech.ro.

Scandalul emisiilor nu afecteaza Volkswagen: vanzarile din Romania au depasit in octombrie nivelul de dinainte de declansarea problemelor. Volkswagen a revenit in octombrie pe pozitia a doua in topul marcilor auto pe piata romaneasca, in functie de vanzari, cu 1.021 masini livrate, in crestere cu 42,6% fata de septembrie, cand brandul german coborase pe locul al treilea, cu un declin de 30,6%, dupa scandalul emisiilor. Pe locul al treilea se afla alta marca a grupului Volkswagen – Skoda, cu 981 unitati livrate, mai multe cu 28,7% fata de septembrie. Topul este condus de Dacia (3.444 unitati, avans de 24,6%), potrivit Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro