Sari direct la conținut

Business report: Softrans scumpeste biletele de tren cu 15% din cauza ca statul ii deconteaza greu subventiile pentru studenti si creste salariile la CFR Calatori; In ce orase mari s-au ieftinit locuintele in luna noiembrie; Metroul de Otopeni: Marele hop peste care mai trebuie sa treaca Magistrala 6

HotNews.ro
Business report, Foto: Colaj foto
Business report, Foto: Colaj foto

Softrans scumpeste biletele de tren cu 15% din cauza ca statul ii deconteaza greu subventiile pentru studenti si creste salariile la CFR Calatori.Oltenii de la Softans scumpesc cu 15% biletele la cursele Interregio incepandu cu 10 decembrie. Compania explica majorarea tarifelor prin reducerea si intarzierea decontarilor subventiilor de la stat, precum si majorarea salariilor de la compania concurenta CFR Calatori, care pune presiune pe cheltuielile cu angajatii proprii. Operatorul privat de transport feroviar de calatori Softrans anunta tarife cu 15% mai mari la cursele Interregio, ce vor intra in vigoare din 10 decembrie. „Chiar si in aceste conditii, insa, Softrans continua sa ofere cele mai scazute tarife de pe piata transportului feroviar de calatori din Romania”, mentioneaza compania pe pagina sa de Facebook, potrivitEconomica.

Problema de vacanta: din ce se formeaza pretul biletelor de avion si cum obtii cele mai bune oferte?Vacantele perfecte ale romanilor incep in online. Estimata la peste un miliard de euro anual, piata locala a serviciilor de calatorie migreaza masiv inspre digital. In vara lui 1841, britanicul Thomas Cook intermedia vanzarea de bilete catre compania feroviara Midland Counties Railway pentru 540 de persoane, oprindu-si comision din serviciul prestat. Clientii sai plateau atunci un shilling pentru un bilet de tren si primeau si mancare pe timpul calatoriei de 11 mile (17,7 kilometri) dintre statiile Leicester Campbell Street si Loughborough, distanta pe care locomotiva dezvolta viteze de circa 10 kilometri pe ora. Asa incepea povestea agentiilor de rezervare de bilete pentru calatorii. In timp, Thomas Cook a devenit cea mai cunoscuta agentie de turism din lume, iar rezervarea calatoriilor si a destinatiilor de vacanta a evoluat odata cu piata de turism, scrieNewMoney.

Peste 77% dintre companiile globale, atacate informatic in ultimele 12 luni.Mai mult de trei sferturi dintre companiile globale au avut de suferit, in ultimele 12 luni, din cauza unui atac informatic, arata rezultatele unui raport IT Security Economics, intocmit de Kaspersky Lab. Potrivit sursei citate, pe parcursul anului trecut, din totalul atacurilor cibernetice, pana la 16% au fost reprezentate atat de atacurile DDoS, cat si de cele in care erau folosite vulnerabilitati ale terminalelor POS. „Aceste date indica faptul ca, indiferent ce tip de furt planuiesc infractorii cibernetici in aceasta perioada, e foarte posibil sa foloseasca atacurile DDos sau vulnerabilitatile sistemelor POS. In anul 2017 au fost observate mai multe brese de securitate, raportate in sistemele de plata ale unor mari branduri: Chipotle, Hyatt Hotels si, recent, Forever 21”, noteaza Kaspersky Lab, citat deCapital.

Consiliului fiscal, despre proiectul de Buget 2018: Incasari supraevaluate, cheltuieli subevaluate. Tinta de deficit depinde de venituri exceptionale.Consiliul fiscal a publicat miercuri o opinie preliminara asupra proiectului Bugetului de Stat 2018, afirmand ca acest proiect se mentine in deja traditionala politica fiscala prociclica, determinand o adancire a deviatiei fata de obiectivul pe termen mediu, in contradictie cu regulile fiscale statuate de Legea Responsabilitatii Fiscal-Bugetare. Potrivit acestei opinii, una dintre problemele proiectului de Buget 2018 este: Situarea deficitului sub plafonul de 3% depinde in mod semnificativ de venituri cu caracter exceptional. Institutia mai apreciaza ca „scenariul macroeconomic ales este mai degraba optimist, ai carui parametri apar situati in partea superioara a intervalului posibilitatilor”, in conditiile in care in realitate „balanta riscurilor este inclinata spre evolutii mai putin favorabile celor luate in calcul”, precizeazaCurs de Guvernare.

Metroul de Otopeni: Marele hop peste care mai trebuie sa treaca Magistrala 6.Magistrala 6, cel mai avansat proiect de linie noua al Metrorex, trebuie sa treaca de o etapa cruciala pentru a deveni realitate: obtinerea finantarii europene. Apoi, in a doua jumatate a anului viitor, urmeaza sa fie selectat constructorul metroului catre Aeroportul Otopeni, conform estimarilor oficialilor companiei. Magistrala 6 de metrou, 1 Mai – Otopeni, este cel mai avansat proiect al Metrorex, cu indicatorii tehnico-economici aprobati in Guvern anul trecut si exproprierile declansate anul acesta. De asemenea, are realizata proiectarea preliminara iar pe 30 octombrie a primit Acordul de Mediu. Mai mult, au fost parcursi primii pasii catre accesarea fondurilor europene: a fost transmisa cererea de finantare catre Ministerul Transporturilor, in calitate de Organism Intermediar pentru Transport (OIT), potrivit datelor Metrorex, preluate pe forumul Asociatiei Pro Infrastructura, anuntaEconomica.

In ce orase mari s-au ieftinit locuintele in luna noiembrie.In luna noiembrie, apartamentele noi si vechi scoase la vanzare in tara s-au apreciat cu 0,7%, pana la un nivel de 1.171 de euro pe metru patrat util, fata de pretul mediu din octombrie, de 1.163 de euro metrul patrat util, potrivit indicelui Imobiliare.ro. Cresterea preturilor s-a produs mai ales sub influenta evolutiei preturilor in orsele mici. Brasovul este cel mai nou oras intrat in categoria celor cu preturi medii de peste 1.000 de metri patrati. Totodata, Bucuresti, Timisoara, Cluj si Iasi sunt orasele in care, desi pretul a crescut constant in ultimul an, luna noiembrie a adus ieftiniri. Motivul este apetitul tot mai diminuat al cumparatorilor, ca urmare a cresterii ROBOR si a instabilitatii cursului de schimb valutar, ceea ce a dus la scaderea increderii populatiei, informeazaNewMoney.

Lamborghini Urus: primul Super Sport Utility Vehicle.Lamborghini Urus este descris de compania italiana drept primul Super Sport Utility Vehicle lansat vreodata pe piata. Si asta e doar prima veste proasta pentru puristi pentru ca si Ferrari se pregateste sa lanseze un SUV. Lamborghini Urus debuteaza cu un motor de 4 litri V8 care dezvolta 650 CP si 850 Nm. Aceste date dinamice ii ofera noului Urus care cantareste 2200 kg o acceleratie de la 0-100 km/h in 3.6 secunde, de la 0-200 km/h in 12,8 secunde si o viteza maxima de 305 km/h. Lamborghini Urus are o lungime de 5112 mm, o latime de 2016 mm si o inaltime de 1.638 mm. Ca sa intelegem despre ce e vorba trebuie sa spunem ca este mai mare decat Rover Range Rover Sport 5.0 S/C 550CP SVR Auto 4WD (4872 mm lungime) si este doar o idee mai mic decat Bentley BENTAYGA (lungime 5140 mm), conformAuto-Bild.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro