Sari direct la conținut

Business Report: Topul latifundiarilor din Romania: surprizele anului vin din SUA si Portugalia; Lista sporurilor angajatilor de la stat. Beneficiile primite de salariatii din aparatul de lucru al Guvernului; Presiuni pentru intoarcerea Legii supermarketurilor in Parlament

HotNews.ro
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto
BUSINESS REPORT, Foto: Colaj foto

Lista sporurilor angajatilor de la stat. Beneficiile primite de salariatii din aparatul de lucru al Guvernului. Corpului de Control al Premierului, iar cele mai multe – angajatilor Secretariatului General al Guvernului. Cel mai mare spor primit de salariatii aparatului de lucru al Executivului e incasat de trei demnitari din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Fiecare dintre acestia primeste lunar o indemnizatie de 3.683 lei pentru participare la lucrarile sedintelor unor Comisii. Cel mai mare spor primit de salariatii aparatului de lucru al Executivului e incasat de trei demnitari din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Fiecare dintre acestia incaseaza lunar o indemnizatie de 3.683 lei pentru participare la lucrarile sedintelor unor Comisii. Aceasta indemnizatie reprezinta jumatate din indemnizatia lunara a presedintelui Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.). Indemnizatia presedintelui A.N.R.P. se ridica la 7.366 lei pe luna, scrieEconomica.net.

Presiuni pentru intoarcerea Legii supermarketurilor in Parlament. Toate companiile din industria alimentara, dar si consumatorii sunt cu ochii pe Cotroceni deoarece asteapta promulgarea modificarii si completarii Legii nr. 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare, prin care magazinele vor fi nevoite sa comercializeze minimum 51% produse achizitionate pe un „lant scurt de aprovizionare”, pentru categoriile carne, legume si fructe. Pe data de 8 iunie modificarile pentru Legea nr. 321/2009 au fost adoptate de Parlament, iar in termen de 20 de zile de cand a ajuns pe masa presedintelui trebuie sa fie dat un verdict: fie legea este promulgata, fie este retrimisa in Parlament. In conditiile in care modificarile mai definesc pretul produsului si interzic taxele de raft, de listare, de dezvoltare, de marketing, adica obliga toti comerciantii sa traiasca din adaos comercial, retailerii par sa fie cei mai nemultumiti de aceste schimbari. De aceea fac si anumite presiuni, sustin surse din industrie, anuntaCapital.ro.

Europa post-Brexit: o batalie care merita purtata. Sunt multi cei care, in saptamana de dupa votul britanicilor in favoarea iesirii din Uniunea Europeana, se grabesc sa anunte dezmembrarea acesteia. Articolul de fata isi propune sa argumenteze ca, cu multa inteligenta si cu putin noroc, Uniunea Europeana ar putea beneficia de aceasta oportunitate pentru a se reforma si a se intari. Problema este aceea ca si propunerile de reforma merg, cel mai adesea, in sensuri contrare. In primul rand, va trebui sa stabilim de ce Europa este o idee pentru care merita luptat? Cu alte cuvinte, ce a promis si a livrat ea cetatenilor ei? In al doilea rand, va trebui sa vedem ce a promis si a livrat, desi nu ar fi trebuit sa o faca. Iar in al treilea rand, sa vedem care sunt iluziile pe care le-a generat Europa, adica lucrurile pe care niciodata nu le-a promis (nici nu avea cum sa o faca) si, totusi, ii sunt imputate, informeazaCursdeguvernare.ro.

Goldman Sachs: „Profiturile bancilor europene ar putea scadea cu 32 miliarde euro”. Profiturile bancilor europene ar putea scadea cu 32 miliarde de euro (35 miliarde de dolari) pana in 2018, din cauza votului pentru iesirea Marii Britanii din UE (Brexit), un declin de 11% fata de castigurile care ar fi fost obtinute fara acest soc economic, arata o analiza „Goldman Sachs Group”, transmite Bloomberg, potrivit Agerpres. Cele mai afectate vor fi bancile britanice, care ar urma sa piarda zece miliarde de euro din potentialul profit net, cel mai putin expusi fiind creditorii din Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg) si statele nordice, sustin analistii de la „Goldman Sachs”. „Ne asteptam la perspective mai slabe din cauza declinului volumelor, a veniturilor din taxe, a marjelor de profit, precum si a riscurilor de creditare mai ridicate. De asemenea, ne asteptam la o activitate mai scazuta pe pietele de capital si la reducerea valorii activelor”, avertizeaza analistii bancii americane de investitii. In zona euro, cele mai afectate de Brexit vor fi bancile din Germania, din cauza eficientei scazute a costurilor, apreciaza „Goldman Sachs”, scrieBursa.ro.

Romanii, preocupati de securitatea datelor: companiile noastre chiar sunt protejate. Securitatea IT devine din ce in ce mai importanta si nu se refera doar la utilizatorii individuali, ci si la companii. Potrivit celui mai recent studiu Intel legat de securitatea IT din companiile din Romania, doar o treime dintre acestea nu au un plan de rezerva cand vine vorba de atacuri cibernetice. Astfel, doar 28% dintre companii raman descoperite in caz de atac cibernetic si 72% dintre ele au un plan de back-up. Potrivit studiului, problemele legate de securitatea IT in companiile mari din Romania sunt insa o problema rara. 82% dintre companii nu au avut probleme de securitate in ultimele sase luni, 14% au avut pana la trei cazuri si 4% peste trei. De asemenea, nicio companie nu a pierdut datele in timpul unei probleme de securitate in ultimele 6 luni, anuntaPlaytech.ro.

Primele fotografii cu interiorul lui Toyota C-HR. In luna martie, Toyota prezenta noul C-HR in cadrul Salonului Auto de la Geneva. Dar japonezii au fost secretosi, iar abia acum avem ocazia sa vedem interiorul celui mai mic SUV al niponilor. Noul Toyota C-HR va fi disponibil in Europa la finele anului curent si va folosi un motor pe benzina de 1,2 litri si 115 CP. Modelul va beneficia si de o versiune hibrida de 122 CP. Dar pana atunci sa trecem in revista cele mai improtante elemente de interior. Bordul este unul asimetric si este trasat din linii minimaliste si dinamice. Asa cum era de asteptat, Toyota mai face un pas important si renunta la majoritatea butoanelor fizice, comenzile urmand sa fie activate prin intermediul sistemului de infotainment, informeazaAuto-Bild.ro.

Topul latifundiarilor din Romania: surprizele anului vin din SUA si Portugalia. Strainii sunt majoritari. Topul celor mai mari latifundiari din Romania, pe baza suprafetelor declarate la Agentia de Plati, aduce noi surprize anul acesta. Pentru prima data, un fond de investitii american si o companie detinuta de cetateni portughezi figureaza printre primii 10 clasati. Numarul investitorilor straini din top ajunge la sase. Clubul exclusiv al latifundiarilor din Romania a primit anul acesta doua nume noi venite de peste hotare, arata datele furnizate de catre APIA. Potrivit unui clasament realizat in functie de suprafetele pe care agentii economici le-au declarat Agentiei de Plati in cererea privind plata unica pe suprafata, pe pozitiile noua si zece figureaza companiile Agrinatura SRL din Teleorman, respectiv Zimbrul SA din Ialomita, scrieEconomica.net.

Alegeri 2024: Vezi aici prezența și rezultatele LIVE pe hartă și grafice interactive.
Sondaje, Comparații, Informații de la celelalte alegeri. Toate datele esențiale pe alegeri.hotnews.ro.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro