Sari direct la conținut

Campanie de conștientizare a DSU cu imagini ale pacienților Covid aflați la ATI VIDEO

HotNews.ro
Pacient Covid Romania, Foto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta
Pacient Covid Romania, Foto: Departamentul pentru Situatii de Urgenta

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a demarat o campanie în care încurajează populația din România să poarte mască și să se vaccineze prezentând situația dificilă existentă la nivelul departamentelor de urgență, ca urmare a creșterii numărului de pacienți confirmați cu noul Coronavirus care necesită internare pe Secțiile de ATI.

Duminică Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) arată, într-un filmuleţ, pe Facebook, situaţia de la Spitalul Clinic de Urgenţă Braşov, în data de 9 aprilie.

  • În acest video este prezentată situația din UPU Brașov, în data de 9 aprilie 2021. Din păcate, aceasta nu este o situație singulară, ci este realitatea în care se află toate UPU-urile din țară.
  • Tocmai din acest motiv, Departamentul pentru Situații de Urgență a realizat scurte video-uri în mai multe Unități de Primiri Urgențe din București și din țară, pentru a prezenta situația dificilă existentă la nivelul departamentelor de urgență, ca urmare a creșterii numărului de pacienți confirmați cu noul Coronavirus care necesită internare pe Secțiile de ATI.
  • Majoritatea cazurilor prezente în UPU sunt medii și grave. Principala problemă identificată este aceea că pacienții ajung târziu la spital, deși aveau simptome sugestive de cateva zile.
  • Astăzi, 11 aprilie 2021, un număr de 635 de pacienți erau asistați în cadrul Unităților de Primiri Urgențe, la nivel național.

”Există două lumi: există lumea din interiorul spitalelor, din interiorul secţiilor de terapie intensivă şi al unităţilor de primiri urgenţe şi există lumea de la două, trei patru sute de metri de spitale, unde lumea şi viaţa se desfăşoară în mod normal. Din data de 25 februarie, acest spital dedicat pacienţilor COVID este în fiecare zi plin, adică 28 de pacienţi din 28 de paturi. În ultima lună jumate, toţi pacienţii au aşteptat şi nu au putut fi admişi din prima în unitatea de terapie intensivă COVID din cauza faptului că era ocupat 100%. De multe ori, diferenţa între a fi într-un pat de terapie intensivă sau a dormi în patul tău acasă poate fi făcută de un gest simplu, probabil doar de o mască”, avertizează dr. Romeo Boancă, medic primar medicină de urgenţă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro