Sari direct la conținut

Carabulea si Tiriac se lupta pentru hotelul Victoria din Cluj

Business Standard

”Particip la licitatie, pentru ca ma intereseaza acest activ. Nu poti dezvolta o afacere corespunzatoare (in hoteluri – n.red.) daca nu ai locatii suficiente”, a declarat pentru Business Standard Ilie Carabulea.

Acesta a precizat ca, pe langa pretul de 12,5 milioane de euro de la care incepe licitatia, este dispus sa investeasca in hotel pana la doua milioane de euro pentru modernizare.

Omul de afaceri detine un hotel de patru stele in Sibiu, afiliat lantului international Ramada, sub al carui brand intentioneaza sa opereze si Victoria, in situatia in care va castiga licitatia.

Hotelul Victoria, clasificat la trei stele, dispune de o suprafata construita totala de aproximativ 5.000 de metri patrati. Hotelul are 74 de camere, o sala de conferinte si restaurant.

Carabulea si-a manifestat intentia de a detine un hotel in Cluj inca de la inceputul anului, cand arata ca doreste sa extinda reteaua proprie de hoteluri in Bucuresti, Cluj si Timisoara.

”As vrea sa construiesc inca circa cinci hoteluri si suntem in perioada de cautari. Am vazut in Bucu¬resti vreo zece zone de interes, in care as putea construi hote¬luri. Ma gandesc si la Timisoara, Arad sau Constanta pentru alte proiecte”, a mai spus Carabulea.

Omul de afaceri a intrat pe piata hoteliera prin deschiderea hotelului Ramada din Sibiu, in urma unei investitii de 23 milioane de euro.

In prezent, unitatea are un grad de ocupare de aproximativ 70%, pentru perioada urmatoare, Carabulea estimand un grad de ocupare de circa 80%.

Ramada face parte din lantul hotelier Wyndham, caruia ii apartin, printre altele, si hotelurile Howard Jonson si Days Inn. Hotelul Majestic din Bucuresti a semnat, la sfarsitul anului 2005, un contract de franciza cu Ramada, devenind astfel primul hotel al lantului pe piata locala.

Un al doilea hotel Ramada a fost deschis in 2006, in zona Baneasa.

Pentru acest an, Carabulea si-a bugetat un plan de investitii de circa 140 milioane de euro, cu care va intra pe mai multe segmente de real estate: rezidential, retail, birouri si hoteluri.

Un articol de Oana Cosman

Integral in Business Standard

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro